Önkéntes egészségügyiseket toboroznak a koronavírus-járvány elleni védekezéshez

Konténerkórház: ma kezdik az építését Kiskunhalason

888

Felhívást tett közzé az Emmi, amelyben a koronavírus-járvány elleni védekezéshez keresnek önkéntes egészségügyi szakembereket a magánellátási szférából, várják az orvosegyetemi, egészségügyi közép- és felsőfokú képzések hallgatóinak és olyan területeken dolgozó szakembereknek a jelentkezését, ahol még nincsenek fertőzöttek.

Mivel nagy számban kerülnek karanténba olyan egészségügyi dolgozók, akik kapcsolatba kerültek koronavírus-fertőzöttekkel, és mert az egészségügyi kormányzat más területeken foglalkoztatja azokat az idősebb szakembereket, akiknél a megfertőződés az átlagosnál nagyobb egészségügyi kockázatokkal jár, az Emmi önkéntes programot hirdetett, hogy minél több embert állíthasson a koronavírus elleni első védvonalba.

„A hétvégén hazánkban is a közösségi terjedés szakaszába ért a járvány és rohamosan szaporodik a megbetegedettek száma. Az egészségügyre nehezedő nyomás azért is óriási, mert idős kollégáink sérülékenyebbek a vírussal szemben, ezért nemcsak a betegek gyógyítását, hanem az ő védettségüket is szeretnénk biztosítani. (…) A koronavírus elleni védekezés, a járvány megfékezése, a károk enyhítése csak összefogással és a közösség érdekének előtérbe helyezésével lehetséges. Az életkor vagy a járványügyi megfigyelés miatt a közvetlen betegellátásból kieső orvosok és szakdolgozók pótlására önkéntes programot hirdetek meg” – írja az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán közzétett minisztériumi felhívás.

Olyan 18-49 év közötti szakemberek jelentkezését várják, akik:

  • közép- vagy felsőfokú egészségügyi képzésben vesznek részt, orvos-, fogorvos-, gyógyszerészhallgatók, egészségtudományi hallgatók, egészségügyi OKJ-s képzések hallgatói,
  • rezidensek és szakorvos-jelöltek,
  • a lecsökkent forgalmú ellátóhelyeken dolgozó orvosok, szakápolók,
  • továbbá a magánellátóhelyeken dolgozó egészségügyi szakemberek.

Forrás: 888

Konténerkórház: ma kezdik az építését Kiskunhalason

150 fő befogadására alkalmas járványügyi mobil konténerkórház épül Kiskunhalason – írta közleményében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Az operatív törzs bejelentésének megfelelően március 16-án reggel megkezdődnek a munkálatok Kiskunhalason.

Lakatos Tibor, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs központi ügyeletének vezetője még vasárnap elmondta, a kórház az esetleges kapacitáscsökkenés esetén bevonható a gyógyító-megelőző vagy megfigyelési tevékenységbe.

Kiskunhalason egy 150 fő befogadására alkalmas járványügyi mobil konténerkórház épül.

Forrás: koronavirus.gov.hu, 888

2 hozzászólás “Önkéntes egészségügyiseket toboroznak a koronavírus-járvány elleni védekezéshez” bejegyzésre

  1. pl szerint:

    Ebben (és abban) a rendszerben KAMIKÁZÉNAK hívjuk a hülyéket…

  2. Gary Ridgway szerint:

    A kórház 10 nap alatt lesz kész, mint Wuhanban?

    B terv, aki elbukta a munkahelyét, vegye át az EÜ őket, régi bérükkel.

Itt lehet hozzászólni !