Karambol az Erdősor-Rákóczi sarkán

Csepel.info

Kora reggel közúti baleset történt a csepeli Erdősor utca és II. Rákóczi Ferenc út kereszteződésénél. Egyik olvasónk egy összetört barna Ladát látott, más források szerint pedig egy gépkocsi motorossal ütközött.

Kérjük, hogy aki többet tud az esetről, írja meg a fórumban!

23 hozzászólás “Karambol az Erdősor-Rákóczi sarkán” bejegyzésre

  1. Földhözragadva szerint:

    No, aki azt a kerszetződést kitalálta. Azt a nyomorult régi óvoda, most vmi kócerájt miért nem lehetett kisajátítani és egy normális csomópontot odarittyenteni? Áh…:(

  2. Cápa szerint:

    Itt most szerintem nem a csomópont volt a hibás, bár egyet értek azzal, hogy lehetne mit alakítani rajta.

    Nem magát a balesetet láttam, pár perccel utána járhattam arra, mert még a mentők nem voltak ott, de amire a HÉV-hez ért a busz, már lehetett őket hallani. Ha jobban belegondolok, akkor a pár perc pár óra is lehetett a csepeli mentők mennyiségét tekintve…

    Az autó színére és típusára nem emlékszem, de arra határozottan, hogy egy fiatal srác feküdt ott, meg tőle jó messze árválkodott egy speedmotor. Van egy olyan gyanúm, hogy csak simán baszott a piros lámpánál megállni, vagy már nem tudott volna, amikor pirosra váltott. Mivel az autó nem a kereszteződés közepén volt, szerintem amikor zöldre váltott neki a lámpa elindult, a motoros már sorolt át a busz sávba (ha jól tudom így is módosul a KRESZ), csak éppen már piros volt a lámpa…

    Jobbulást neki, és ha bebizonyosodik, hogy ő volt a hibás remélem, hogy elgondolkodik majd az élet nagy dolgain…

  3. Hunter szerint:

    Üdv! Egy motoros ütközött… csigolya törést szenvedett többek között..

  4. Üdv! A motoros srác az osztálytársam, András 16 éves. Jellemző volt rá, hogy a megengedett sebesség határt néha átlépi.

    Jelenleg; Már rendben van , eltört 3 csigolyája, és valami víz került a gyomrába, de remélhetőleg rendbe jön. Tudja mozgatni a testrészeit. Nem ítélték sulyosnak a sérüléseit.

  5. Csepel-sziget szerint:

    Valóban egy Ladáról és egy mociról van szó, én is láttam őket ma reggel negyed 9 körül. A moci a buszsáv kezdete előtt feküdt, némi csúszásnyom társaságában.
    Jobbulást a sérülteknek, a 16 évesek meg járjanak inkább rollerrel!

  6. islander szerint:

    kedves Földhözragadva!

    Nem az óvodát kell eltakarítani (ami egyébként kb. 70 éve ott van), hanem betartani a Kreszt és nem motorozgatni szórakozásból egy sűrűn lakott városrészben….

  7. zed szerint:

    Tudtommal legkorábban 17 évesen lehet jogsihoz jutni. Ezek szerint a motoros engedély nélkül vezetett. Valószínűleg elkötötte a faterja mociját, és más közlekedőket veszélyeztetve szórakozásból föl-alá száguldozott Csepel utcáin. Gondolom a szülők szép kis summát fizethetnek majd bírságként, nem elég, hogy megsérült a fiacskájuk. Nem tudom, hogy ilyen esetben fizet e a biztosító, lehet, hogy az is az ő nyakukba szakad.

  8. Csepel-sziget szerint:

    Zed! Az autóra lehet 17 éves kortól jogosítványt szerezni. A segédmotorkerékpár, valami az A kategóriás (motorra érvényes) jogosítvány más tészta.

  9. Földhözragadva szerint:

    Kedves islander!
    Nem a motoros balesete miatt rossz az a kereszteződés. Gondolom jártál már arra és magad is észrevetted, mire gondolok. Az ország több városában is van “hegyesszögben” találkozó főút, csak ott nem egy másik (fő)város dönti el a létesítendő kereszteződés nyomvonalát…:(
    Hja, az Ady-n, a papírgyárnál már évek óta bírkoznak a sok rossz megoldás közül kiválasztani a legjobbat…

  10. papa szerint:

    Mielött halálra itélitek a motorost ö ált a lámpánál és a ladás roma nö hátulrol elütötte.

  11. zed szerint:

    Csepel-sziget!

    Igazad van. Utánanéztem, A1 kategóriára, amellyel 125 ccm motortérfogatig jogosít robogó vezetésre, már 16 évesen szerezhető jogsi. Segédmotoros kerékpár kategóriára, amely 50 ccm-nél kisebb hengerűrtartalmú mopedekre vonatkozik, már 14 éves korban is. Személyautóra 17 évesen, annyi korlátozással, hogy 2 évig nem vontathat a friss vezető. Szívem szerint az SMK kategória életkori határát felemelném 16 éves korra, miután tudjuk, hogy a rendszám nélküli kismotorok felének hengerűrtartalma nagyobb 50 ccm-nél, ún. kamu 50-esek. A “B” kategória megszerzését pedig a nagykorúság betöltéséhez kötném.

  12. csepeli szerint:

    Ti mi a frászról beszéltek? Nincs ott semmiféle óvoda, és nem hegyesszögben találkoznak az utak. Nincs azzal a kereszteződéssel semmi baj.

  13. papa szerint:

    zed ez egy segég motor volt

  14. zed szerint:

    Segédmotoros kerékpárral legfeljebb 40 km/h órás sebességgel szabad közlekedni az úttest jobb szélén. Ha valóban hátulról mentek bele a gyerekbe a pirosnál, akkor tényleg nem ő a hibás.

  15. vermes szerint:

    segég motor – Ezt az Andrássy úton szokták használni a kancsófelvonuláson*?

    * – szeretve tisztelt és nagyra becsült viselkedészavaros európaiuniósembertárspolgártársaink vidám és kulturált menete

  16. papa szerint:

    zed a gyerek ált

  17. papa szerint:

    vermes.egy betüt elütötem de én veled soha nem vonultam az andrássy uton én nem vagyok olyan mint te

  18. vermes szerint:

    Jajaj, nem kellett volna komolyan venni…

  19. Csepel-sziget szerint:

    Nem tűnt segédmotonak… “Nagymotornak” tűnt nekem sokkal inkább.
    Aki pedig Csepelen járatos, az pontosan tudja, hogy miről van szó, semmilyen hegyesszögről nem beszélhetünk.
    A Rákóczi út és az Erdősor utca derékszögben találkozik. Közlekedési lámpával védett kereszteződés.
    A motor a HÉV végállomás felé vezető oldalon az Erdősor torkolatától néhány méterre feküdt némi csúszásnyommal együtt (még mielőtt a buszsáv elkezdődik).
    A kocka Lada pedig fel volt pakolva a kereszteződés szélén a járdára, az eleje csúnyán össze volt roncsolódva.
    Én negyed 9 körül már nem láttam sérültet, egy darab mentőautó és egy rendőrautó állt ott, aztán a mentő el is hajtott, de már nem használta a megkülönböztető fény- és hangjelzését.

  20. Jeniszej szerint:

    🙁

  21. Földhözragadva szerint:

    Kossuth-Rákóczi hegyesszög…de hajtsátok csak nyugodtam, micsudi jól kitalált csomópont…:(

  22. Csepel-sziget szerint:

    Nem is találkozik a két út, lévén, hogy párhuzamosak egymással. Az Erdősor út durván merőleges mindkettőre.

Itt lehet hozzászólni !