Folytatják az utak, járdák építését a kerületben

csepel.hu

Újabb öt utca felújítását és a Simon Bolivár sétány térkövezését végzik el Csepelen a következő hónapokban – közölte Kálcsics Ferenc, a Csepeli Városfejlesztési Kft. ügyvezetője lakossági fórumon az Arany János Általános Iskolában február 5-én.

A fejlesztések beruházója a csepeli önkormányzat, a munkálatok pályázati forrásból és önkormányzati önerőből valósulnak meg. Az útépítések folytatása része annak a programnak, amelyet a csepeli önkormányzat korábban meghirdetett. A fórumon a kivitelező szakemberek mellett részt vett és válaszolt az érdeklődők kérdéseire Bercsik Károly és Zupkó János, az érintett körzetek egyéni képviselői.

A mostani projekt érinti a Gyöngyvirágos utat a Fenyves út és a Diós utca közötti szakaszán. Utat 125 méteren építenek, valamint a páros oldalon rendbe teszik a járdát. A csapadékvíz elvezetésére tíz víznyelőt készítenek. A Matróz utcának a Damjanich utca és a Hollandi út közötti mintegy 360 méteres szakaszán építik meg az utat, valamint mind a két oldalon felújítják a járdát. A csapadékvíz elvezetésére tizenegy víznyelőaknát hoznak létre. A Damjanich utca és a Vitorlás utca között csapadékvíz-csatornát készítenek. A Csáklya utcának a Kormányos utca és a Hollandi út közötti szakaszán 106 méteren folyik majd útépítés, és mind a két oldalon rendbe teszik a járdát. A csapadékvíz elvezetésére rácsos folyókát alakítanak ki. A Szúnyog utcának a Mária királyné útja és a Sáska utca közötti több mint 271 méteres szakaszát építik meg, és mind a két oldalon új járdák lesznek. A csapadékvíz elvezetésére csapadékvíz-csatornát készítenek. A Pikkely utcának a Királyhágó utca és a Mária királyné útja közötti mintegy 172 méteres szakaszát építik meg, és szintén mind a két oldalon felújítják a járdát. A csapadékvíz elvezetésére rácsos folyóka szolgál majd. A csepeli önkormányzatnak köszönhetően a felújított utcákban a gépkocsik beállóit is elkészítik.

A kivitelező cég az útépítéssel érintett utcákban kamerás állapotfelmérést végez, hogy a munkálatok során és utána ne legyenek vitás kérdések. Felmérik a ház utcafronti homlokzatát, a kerítés, a járda és az ingatlan előtti zöldfelület állapotát. A hulladékszállítás kapcsán kérik a lakókat, hogy a kukákon tüntessék fel a házszámukat, így a kivitelező mindig a jelzett ingatlanok elé tudja visszahelyezni a hulladéktárolókat. A lakók megértését kérik abban, hogy a gépkocsiforgalmat helyenként korlátozzák, illetve lesznek napok, amikor a munkálatok miatt nem lehet behajtani a szűk utcákba.

A munkálatokkal kapcsolatban a kivitelező Gerulus Kft. részéről Vígh Antal Rókust kereshetik a lakók a 06-30-883-8528-as telefonszámon, illetve a vigh.antal@gerulus.hu email címen. Műszaki ellenőr a Technoplus Kft. részéről Balog Péter, akit a 06-20-251-1100 telefonszámon és a titkarsag@technoplus.hu email címen érhetnek el. Érdeklődni lehet az info@varosfejlesztes21.eu email címen is.

A fórumon elhangzott, hogy a Simon Bolivár sétányon, az új kézilabdacsarnok közelében elbontják a meglévő beton és aszfaltburkolatot, majd térkövekkel látják el a helyét. A felújítást március végéig befejezik.

A fórum végén minden érdeklődő megtekinthette a részletes terveket és a szakemberek a helyszínen válaszoltak a lakóházak környezete kapcsán felmerült lakossági kérdésekre.

csepel.hu

6 hozzászólás “Folytatják az utak, járdák építését a kerületben” bejegyzésre

 1. földhözragadva szerint:

  “A KÖRNYÉKEN lakók megértését kérik abban, hogy”… mivel a “gépkocsiforgalmat helyenként korlátozzák, illetve lesznek napok, amikor a munkálatok miatt nem lehet behajtani a szűk utcákba”…ezért a szomszédaik a házuk előtti – nem feltúrt – útszakaszon fognak parkolni…továbbá ha elkészült végre az út, kerüljék a -mechanikus v. növényzeti- parkolást ellehetetlenítő tereptárgyak telepítését…:(

 2. George szerint:

  Az ellehetetlenítő növényzetet kiírtjuk,hogy te le tudd taposni a járdát és a gyalogok bukdácsoljanak!! Mindenből parkolót csinálunk!

 3. Gary Ridgway szerint:

  George!
  A gaztól zöldülő lakótelepi területek, – amíg van csapadék, utána száll a por – alkalmasak lennének további parkolóhelyek kialakítására. Az elmúlt 10 évben egy parkolóhely nem épült!

 4. George szerint:

  A lakótelepen csináltok amit akartok,mert ott mindenki belesz….mindenbe! De a családi házas,az renben tartja,vigyáz a járdájára,hogy a kaptárlakó amikor jön ne álljon a járdájára,a kapujába,ne szarassa a kutyáját a gondozott területére! Egy kaptárban nem kevés család lakik,de se a havat,se a leveleket nem takarítják,mert lusta trehány banda. majd valaki megcsinálja,hisz fizet érte húsz forintot! Ott be lehet betonozni még az ablakokat is,nem csak a parkokat! Csak a földhözragadva úr nem a lakótelepeket kritizálta!! Legalább labdába rugott gary is!!

 5. Gary Ridgway szerint:

  Örülök, hogy lenézel több tízezer embert és sikerült összelopnod egy házat, a telekkel együtt, de legalább költesz rá, szabadidőd sincs, mert valami mindig javításra szorul, stb… Nem tudom melyik lehet az a csodaszép utca, ami hajaz a Lajta túloldalára, mert én itt Csepelen inkább balkáni állapotokat látok.
  Azt’ ellehet tolni bringádat.

 6. George szerint:

  Cáfolat nincs,csak személyeskedés! Ez a kaptárlakó!! Aki nem kaptárban lustálkodik,az mind összelopta!?Jól megsértetted az ország háromnegyedét! A kaptáraknál tényleg balkáni,de csak mindig addig amíg a mi összelopott pénzünkből rendbe nem teszik!Bringát nem loptam! Kocsival lopok! Jó vita volt!

Itt lehet hozzászólni !