Egy hete szabadon engedett muszlim terrorista követett el késes támadást Londonban

Index

Egy terrorellenes művelet közben rendőrök lőttek agyon egy embert, aki vasárnap délután több embert megsebesített a dél-londoni Streatham városrész egyik forgalmas utcáján, írja a BBC. A Scotland Yard közlése szerint terrorizmushoz köthető támadás történt, a körülményeket még vizsgálják.

Az incidens fényes nappal történt: a környéken tartózkodók elmondása szerint délután két óra előtt három lövés dördült a forgalmas bevásárlóutcában. A mentősök közlése alapján a támadásnak három áldozata van, mindannyiukat kórházba szállították, az egyikük állapota életveszélyes. Az elkövető a helyszínen meghalt.

A brit Press Association hírügynökségnek egy 19 éves szemtanú azt mondta: a machetés elkövetőt feltételezhetően egy civil ruhás rendőr üldözte, majd lőtte le a Streatham High Road egyik gyógyszertára közelében. A szemtanú ezután a közeli könyvtárba menekült, mások a környék üzleteiben kerestek menedéket. A 19 éves tanulón kívül egy másik szemtanú is arról számolt be, hogy az elkövető mellkasára valamilyen szerkezet volt rögzítve.

BBC információi szerint az elkövető egy üzletben rontott neki először az embereknek, majd miután onnan kijött, az utcán egy nőt is megsebesített – az áldozatait feltételezhetően véletlenszerűen választotta ki. A rendőrök a riasztást követően rendkívül gyorsan a helyszínre értek, a közelben egy összetört rendőrautót is lefényképeztek.

Sky News információi szerint az iszlamista férfi a támadás idején aktív rendőri megfigyelés alatt állt, illetve épp január végén szabadult a börtönből, ahová korábbi terrorcselekményekben való érintettsége miatt került. Három évet kapott, ám ennek végül csak a felét kellett letöltenie.

A Scotland Yard főparancsnok-helyettese, Lucy D’Orsi később megerősítette, hogy a támadóval szemben fellépő fegyveres rendőrök egy ún. “proaktív terrorellenes művelet” részeként voltak azonnal a helyszínen.

Később az is kiderült: igaz, hogy valami a támadó felsőtestére volt erősítve, ami akár emlékeztethetett is az öngyilkos merénylők mellényeire, a szakértők azonban megállapították, hogy az nem valódi pokolgép volt.

A beszámolók szerint az eset után több fegyveres rendőr, valamint mentős tartózkodott a helyszínen, a környező utcák felett pedig helikopter körözött. A rendőrség egy az incidens után közzétett Twitter-bejegyzésben azt kérte, mindenki kerülje el a környéket, a közelben élőket pedig a helyszínen szolgálatot teljesítő egyenruhások arra figyelmeztették, hogy maradjanak az otthonaikban.

 Forrás: 888

9 hozzászólás “Egy hete szabadon engedett muszlim terrorista követett el késes támadást Londonban” bejegyzésre

  1. Fazekas szerint:

    Országszerte ismert néprajzkutatót vert agyon brutálisan karóval egy többszörösen büntetett előéletű rejtett erőforrás Sályon. De hát ki a f.szt érdekel mi történik itthon, mikor ott van London is. Magyarország, én így szeretlek!

  2. Nagyapó szerint:

    Kezdik a rendőrök következetesen védeni a lakosságot. Lelőtték a terroristát. Ha letartóztatják, akkor elítélik X évre, majd a bíróság által megítélt komoly kártérítési összeggel távozik!
    (Pl. ezt is megunták az angolok.)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Jobban szerint:

    “Hatalmas tüntetés tört ki Görögországban, menekültek csaptak össze rendőrökkel”

  4. Gyula szerint:

    Nagyapó!
    Az ilyen férget, a világ normális országaiban mindig lelövik, ha ellenáll… Az Államokban akkor is, ha nem, de az más… 😉

  5. Jobban szerint:

    “Belgiumban is késes támadás történt”

  6. Jobban szerint:

    “Robert Fico: Nem akarom, hogy egy összefüggő muszlim közösség megváltoztassa az ország jellegét”

  7. Jobban szerint:

    “…azért mentek csütörtök délután a határátkelőhöz, mert az előző napokban üzenetek kezdtek terjedni az általuk használt egyik mobiltelefonos alkalmazáson, a WhatsAppon arról, hogy a magyarok rövidesen megnyitják a határt. Azonban mint ráébredtek, az egész beugratás volt: a magyar határ nem nyílt meg. A menekültek azt mondták, amikor csütörtökön elérték a magyar határt abbamaradtak a rejtélyes WhatsApp-üzenetek, és az indulásra, demonstrációra buzdító Facebook-csoportok is megszűntek. Itt érdemes felidézni, hogy Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter csütörtök késő este szégyenletesnek nevezte a Kelebia-Tompa közelében, hogy a magyar határ megnyitásáról készült hamisított felvételekkel és álhírekkel vezetik félre egyes csoportok a Szerbiában tartózkodó menekülteket, akik ezért indulnak el Magyarország felé. “nepszava.hu

  8. Jobban szerint:

    “KIK EZEK A NŐK, AKIK IRÁNYÍTOTTÁK A HATÁRHOZ VONULÓ MIGRÁNSOKAT?
    Láthatólan szervezetten több száz migráns telepedett le csütörtök este a magyar-szerb határon Kelebiánál. A menet nagy része fiatal férfiakból állt, de – valószínűleg a média kedvéért – néhány gyermeket is hoztak magukkal. Az egész akcióban két nő is irányító szerepet töltött be: az egyikük a magyar rendőrökkel tárgyalt, a másik rendet tartott a a migránsok között. Kik lehetnek ők, és miért hallgatnak rájuk az arab férfiak?

    Ahogy a migránskaraván csütörtök délután a magyar határkerítéshez ért, rögtön egy fiatal, egyáltalán nem arabnak kinéző nő kezdett el tárgyalni a magyar rendőrökkel a migránsok nevében.

    Vajon ki lehet ő, és miért beszélhetett az arab férfiak nevében?

    Láthatólag vezéregyéniségről volt szó, végig arra utalt minden, hogy ő az egész megmozdulás egyik szervezője. Az egész menet nagyon szervezettnek tűnt: hasonló kézírással írt, angol nyelvű, láthatóan jól kitalált szövegű, azonos méretű plakátokat adtak a vonulók kezében, majd a határnál megkoreografált módon a gyerekek felemelték a plakátokat a kameráknak és kántálni kezdtek…

    Alig ért a Ripost helyszíni tudósítója a tompai határátkelőhöz, és kezdett beszélgetni az ott táborozó migránsokkal, egy arab férfi azonnal elvezette egy másik irányító- szervezőhöz, szintén egy nőhöz, aki készségesen nyilatkozott is a Ripost- nak…
    mikor egy újonnan érkezett, férfiakból álló csoport balhézni kezdett, hirtelen ott termett ugyanez a nő, aki határozottan, arab nyelven kiabálva tette helyre a rendbontókat, akik érezhetően hallgattak rá, tisztelték, mint egy főnököt – ami nagyon meglepő muszlim férfiaktól egy nő esetében. Mikor a nő észrevette, hogy munkatársunk videózza a jelenetet, azonnal belenézett a kamerába, és azt kezdte hajtogatni: “Minden rendben van!”…
    A nő, bárki is volt, egyértelműen szervező, irányító szerepet töltött be, az lehetett a feladata, hogy megakadályozza, hogy a nyugati sajtóba olyan fotó vagy videó kerülhessen be, ami mást mutat, mint amik ők megpróbáltak eljátszani, a nyilvánvalóan egyeztetett forgatókönyv szerint a magyar határon.

    A kérdés továbbra is az: ki szervezte ezt az akciót, és miért hallgatnak huszon-harmincéves katonaviseltnek tűnő muszlim férfiak női vezetőkre?” flagmagazin.hu

Itt lehet hozzászólni !