Két autó ütközött össze a Kölcsey utcában

Mr. Gabee, Csepel.info

Mr. Gabee információi szerint baleset történt hétfőn reggel Csepelen, a Szabadság utca és a Kölcsey utca kereszteződésében. 

A katasztrófavédelem közleményéből olvasható, hogy összeütközött két személyautó hétfő reggel Budapest XXI. kerületében, a Szabadság utca és Kölcsey utca kereszteződésében. A balesethez a főváros hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket.

A műszaki mentés idején a BKK jártok terelve közlekednek.

16 hozzászólás “Két autó ütközött össze a Kölcsey utcában” bejegyzésre

  1. telepi szerint:

    Egyre nagyobb a közlekedési káosz a Csillagtelepen – balhés, ittas vezetők, parkolóhelyek hiánya, fűre, járdára parkoló autók…

  2. Fi Mariánne szerint:

    Igen két autó ütközött! Az egyik Én. Tudom, hogy a főútvonalon közlekedőnek nem kell indexelnie, de szerintem olyan gyorsan sem közlekednie, hogy ez megtévesztő legyen. lelassítva megadtam a jobbról érkezőnek az elsőbbséget és nem gondoltam, hogy a száguldozó befordul elém. így haladtam volna tovább. De kérdem Én, Neki tiszta a lelkiismerete? Én szinte alig mozogtam míg Ő? És mikor megtörtént a baj. Talán nem a sérültek felmérése lett volna az első? És nem a járművem? Percekig csak beszélt és meg sem győződött, hogy ki tudunk e szállni két gyerekkel. Mire feleszméltem mi történt hívtam a segélyhívót és még mindig csak a saját kocsijával volt elfoglalva. Nekem hátul 2 vétlen gyerek. Tudom Én kottáztam el. de kérdem Én? Ha a kreszben is azt tanítják, hogy nem kötelező, de javasolt indexelni ilyen szakaszon akkor ő miért nem tette?

  3. pusssh szerint:

    Már elnézést, de mióta nem kell neki indexelnie?!?!? – Az más kérdés, hogy egy idő óta úrvezető soha sehol nem indexel Magyarországon, csak nagy a pofikája…

  4. pusssh szerint:

    Persze, jó volna világosan érteni, hogy ki hol volt és honnan fordult hova. Mert ha a főúton haladó nem fordult sehova, csak a zeneszerző udvariaskodott az orra előtt fölöslegesen, akkor tényleg kicsit félrement a kotta…

  5. Robi szerint:

    Nem kell megmagyarázni. Akkor kell indexelni, ha pl jobbra lefordult volna. Mivel a főút kanyarodott, gyakorlatilag “egyenesen” haladt, hiába a kanyar. Biztos könnyebb a vétlent okolni. Hibázott, ráadásul a gyerekek be sem voltak kötve. A biztonsági öv hiányával kellene inkább foglalkozni, miért is nem voltak bekötve(egy másik cikk szerint nem volt a hátul ülő gyerek bekötve)?

  6. pusssh szerint:

    Akkor nem kell indexelnie, ha a főútvonalon halad tovább (akkor is, ha az erősen kanyarodik). De ha letér róla jobbra, vagy balra, vagy esetleg a kanyarban egyenes irányban, akkor kell. És akkor is kell, ha előz.
    Jó Robinak, hogy érti a szitut. Én a leírás és a fotó alapján nem egészen. Hol volt Marianne, és honnan jött “index nélkül” gyorsan a másik károsult?
    Azon a sarkon, ugybár van egy kis helyzet, minthogy a főútvonal élesen kanyarodik (Kölcseyről Szabadság iránt jobbra), a Kölcsey felől nézve balról a Szabadságról pedig elsőbbséget kell adni (minthogy a főútvonal nem azonos az utcával, hanem két utcát érint. . Csak nem onnan, a Szabadság nem-főút szakaszáról indult “lassan” Mariánne, hogy útakadályként épp keresztbe álljon, amikor neki szemből-balról a főútvonal Szabadságról a főútvonal Kölcseyre “bekanyarodott elé” index nélkül – szabályosan -, legfeljebb “gyorsan” az áldozata?
    Ott van ám egy tábla, amin szépen le van rajzolva a dolog, ha az ember néz… Egyébként balra sem árt nézni, mert a főútvonal nemcsak jobbra főútvonal, hanem balról is.
    Arra pedig, hogy az autósok többnyire nem szépen lassan puhatolózgatnak, nehezen belátható helyzetekben sem, hanem mennek ezerrel ott is, ahol az ön- és közveszély, legyen felkészülve mindenki, aki volánhoz ül.

  7. pusssh szerint:

    Kiegészítésül:
    Ilyen komplikált helyzetekben mindenkinek ajánlom figyelmébe a szemmelveréses módszert. Olyan sebességgel kell haladni, hogy legyen időnk egy erőteljes delejező pillantással lebénítani (vagy alkalmasint szökkenésre bírni) az utunkban vagy utunk mentén tétovázó, keblében gyanús és kusza szándékokat dajkáló életveszélyt. Persze az sem árt, ha a delej hatástalansága esetén még meg tudunk állni. De szerintem erre nem lesz szükség, ha jól tudunk nézni.

  8. Rácz László szerint:

    Fi Marianne! Nem szép dolog hazudozni! Egyértelműen nem adott meg egy elsőbbséget a főútvonalon szabályosan közlekedő autóval szemben! Azt hazudja hogy a szabályosan haladó száguldozott de természetesen ez sem igaz, ugyanis nem maga pördült meg az ütközés során hanem a szabályosan haladó a fizika meg nem hazudik! Meg egyébbként is ha látta hogy gyorsan megy akkor miért nem áltt meg és adta meg az elsőbbséget? Kezdjük azzal hogy a gyerekek be sem voltak kötve és ezzel az életüket veszélyeztete, ráadásul az autója műszaki állapota is kritikán aluli volt! A segítséget a vétlen autó hívta először mert maga azt sem tudta merre van a sokktól! Három mentő is érkezett a helyszínre! Folyamatosan kérdeztük hogy minden rendben van-e! Tehát inkább gondolkozzon el azon hogy leadja a jogosítványt és nem veszélyezteti a gyerekeit és a szabályosan közlekedőket! A vétlen sofőr magának köszönhetően elvesztette a szeretett autóját amire nagyon vigyázott, a maga autója amúgy is egy trágya volt tehát annak elvesztése nem lehet nagy trauma! Tehát lehet abbahagyni a hazudozást és a vétlen sofőr hibáztatását mert én a helyében kiperelném az utolsó fillért is ezért a hazudozásért!

  9. YT szerint:

    KEdves Mariánné! Lehet kifogásokat találni, és lehet elismerni a hibánkat! Egyetlen kérdés! Miért nem várta meg, míg elhalad az audi?(bármilyen irányba)

    A másik, ha az audisnak tényleg nem az volt az első, hogy megkérdezze, hogy nem sérült-e meg senki, akkor SZÉGYELJE MAGÁT!!!

  10. pusssh szerint:

    Ezek szerint úgy volt, ahogy megpróbáltam elgondolni.
    Hogy miért nem várta meg, míg elhalad a szabályos Audis? Talán mert feltételezte, hogy az majd egyenesen megy tovább a Szabadság úton, vagyis letér a főútvonalról? (Na, hát AKKOR kellett volna indexelnie.) Csak hát autóban ülve a feltételezés akár ölhet is. – Valószínűbb, hogy a hölgy nem is nézett balra-előre, amikor energikusan beóvakodott a sávba. Vagy tán még most sem érti, miért van ott neki az a macisajt a sarkon. Vajon hanyadszor ment már arra gyerekestül ezzel a (be)kötetlen mindentudással?…

  11. Rácz László szerint:

    Na akkor hogy mindenkinek tiszta legyen! A főútvonal balra kanyarodik amin a szabályosan közlekedő Audi haladt a kanyarban kb 25km/h sebességgel! Irányjelző is kint volt mellesleg /erre van bizonyíték is/! A vétkes a Szabadság utca felöl érkezett ahonnan macisajt is van ,meg fel is van festve! A képekből is látszik hogy a vétkes autó lökött nagyobbat a szabályosan haladó Audin, ugyanis az Audi fordult el majdnem 90fokkal, amíg a vétkes autó egyenesben maradt! A sebesség is egyértelmű ,hiszen ha az Audi gyorsan halad akkor feltolja a kereszteződés jelzőoszlopára a másik autót! Tehát amit a hölgy állít az nettó hazugság! A baleset után az Audi sofőrje áramtalanította a saját autóját aztán kérdezte meg a hölgyet hogy ki tud-e szállni! A hölgy közölte hogy nem tud az ülés miatt, ekkor a kisfiút kérdezte hogy érzi magát! A kisfiú közölte hogy a feje fáj, majd kérdésre megmondta a nevét, vagyis magánál volt! Ekkor hívta az Audi sofőrje a segélyvonalat! Ez is regisztrálva van tehát ismét egy hazugság amit a hölgy állít! A rendörség is egyértelműen megállapította hogy ki a vétkes ezért szánalmas a hölgy próbálkozása! Inkább azon gondolkozzon hogy milyen anya az aki két gyerekének az életét veszélyezteti azzal hogy ha már nem gyerekülésbe ülteti de még be sem köti, illetve figyelmetlenül veszélyeztet másokat! Rossz belegondolni mi lett volna ha az Audiba is benne ül egy gyerek és miatta megsérül, akkor hogyan számol el a lelkiismeretével, nameg a család haragjával!? Egyébbként remélem hogy az ő gyerekének nem lett semmi baja!

  12. kemping szerint:

    Az alábbi kereszteződésben a mai délután egy fekete Citroen Picasso már alig bírta kivárni, hogy elkanyarodjon a busz-tanulóvezető kombó és a Jehovák felől(macisajt) csikorgó gumikkal a főúton szabályosan kanyarodó kisteherautó elé kihajtott, majd anyázva elhúzott a Rákóczi irányába.
    Legközelebb nem biztos, hogy szerencséje lesz.

  13. Gyula szerint:

    …én teherautóval járok, hidegen hajlított, 10mm-es lökhárítóval!

  14. Gyula szerint:

    Fi Mariánne!
    Elsőbbséged volt?
    Nem!
    Ennyi…

  15. 1Csepeli szerint:

    Csak nekem van az érzésem/tapasztalatom, hogy aki szétszakadt 100-200 ezer ft-os kocsival jár, legtöbbször leszarja a többi közlekedőt?

  16. Gyula szerint:

    1Csepeli!
    Akinek meg 7-8 millás, vagy afölötti, az meg mégjobban… 😉

Itt lehet hozzászólni !