Gázolás miatt állt a HÉV

Csepel.info

Gázolás miatt állt le reggel fél kilenc körül a csepeli HÉV-értesült a Csepel.info

A gázolás a Boráros tértől Csepel felé közlekedő pályán, a Szennyvíztisztító vonalában történt. Információink szerint fél tíz körül már ismét közlekedtek a szerelvények.

A Csepel.info úgy tudja, hogy nem sokkal a gázolás után kaotikus közlekedési helyzet alakult ki. Rövid ideig megindultak a HÉV-pótló buszok, de a Szent Imre térig továbbra is közlekedett a HÉV – csak nem a menetirány szerinti oldalon.

A Szent Imre téren hol le, hol felszállították az utasokat, attól függően, hogy éppen milyen utasítást kaptak a BKV-dogozók, elindul-e a HÉV vagy továbbra is a pótlóbuszok közlekednek. Kilenc óra után valóban megindult a HÉV-közlekedés, de csak a Boráros tér felé vezető sínpáron.

A Szennyvíztisztítónál elgázolt férfival kapcsolatban a Csepel.hu arról számolt be, hogy az öngyilkossági szándékkal próbálhatott a HÉV elé állni. A szerelvény vészfékezett, de már nem tudott megállni. Az ötven év körüli férfit súlyos fejsérüléssel szállítottak kórházba. A sérültnél személyi okmányok nem voltak, azonban búcsúlevelet találtak nála.

csepel.info

12 hozzászólás “Gázolás miatt állt a HÉV” bejegyzésre

  1. gio szerint:

    hát ez király… nem sokára mennék vele haza, pótlásról nincs információ?

  2. zed szerint:

    Hatalmas elszántsággal kell rendelkezzen az az ember, aki képes a vonat elé állni. Ugyanakkor tekintettel lehetne a HÉV vezetőjére, akinek talán az egész további életét megkeseríti ezzel. Ráadásul jogi szempontból is elővehetik a HÉV-vezetőt, ha pl. a tahógráf alapján megállapítják, hogy az adott szakaszon az előírtnál nagyobb sebességgel közlekedett.

  3. Snow szerint:

    Én a 8:10-es HÉV-vel mentem volna Szt. Imréről, mire megjelent a kijelzőn, hogy késik, majd 8:20 körül jött helyette egy pótló busz az emberek nagy csodálkozására.
    A Szabadkikötő úton haladva ott állt már a HÉV-nél 2 mentő- és egy 1 rendőrautó, szóval szerintem 8 óra körül történhetett a gázolás.

  4. Csepel-sziget szerint:

    Újabb elkeseredett, mindenét elvesztő szerencsétlen, aki áldozata lett a jelenlegi gazdasági helyzetnek? Nem lepődnék meg ezen sem…

    Egyébként pedig piszok nagy önzőségre vall, gondolhatna a családjára, valamint a HÉV vezetőjére is!

  5. Lexon szerint:

    Csepel-sziget: már megint nem tudod kihagyni a politikát?! 🙁

    zed: A HÉV teljes vonalán mindig ugyanakkora sebességgel mennek a szerelvények, itt nem fordulhat elô gyorshajtás.

    Én láttam a mentôt, amelyik a sérültet vitte, nagyon óvatosan lassan haladt, nagyjából velem egy sebességgel, pedig én biciklivel voltam.

    Az meg hogy pár percig kaotikus a helyzet? Ez minden nagyvárosban így van, kár ezért ismét indulatokat szítani. Sok más esetben jogos a szervezetlenséget számon kérni, de ilyen esetben ez felesleges.

  6. munkásököl szerint:

    8:10-kor mentem kocsival a Szabadkikötő úton, azt hiszem pillanatokkal maradhattam le a szörnyű eseményről… Csak azt láttam, hogy egy HÉV szerelvény a szennyvíztisztító felőli sínen áll, utasokkal a fedélzetén, és a vezető épp kimegy a fülkéből. Akkor azt hittem, valami műszaki probléma történt, mivel mentő még nem volt sehol.

  7. Csepel-sziget szerint:

    De tré lehet ilyenkor HÉV-vezetőnek lenni… Megnézni, hogy mi maradt a “dolgozóból”…

  8. Veronika szerint:

    Nagyon sajnálatos, hogy valaki ennyire maga alatt legyen.Leginkább a sofőr lehet teljesen maga alatt ezek után.Már voltam gázolás szemtanuja sajnos:(
    De a sofőr sokkal “rosszabban néznett ki” mint az áldozat ,aki öngyilkos akar lenni. Egy egész életet tönkre lehet tenni, azzal hogy elgázolsz valakit.Borzasztó érzés lehet.:(

  9. Zsolti22 szerint:

    hát igen, ez a válság velejárója, ezért van 2-3 naponta rablás bankrablás stb, persze lehet hogy most ő pont nem ezért csinálta ezt, szerelmi ügy is lehet stb

    A múltkorit láttam pár méterről élőben sajnos.. a szent imre téren az öreg nem hallotta nem látta hogy jön a hév, meg is halt pillanatok alatt ugyebár

  10. Péter szerint:

    Sziasztok! Valóban nyolc órakor történt a baleset!
    Pontban!
    Honnan tudom? Tudom, mert ott voltam.
    Szörnyű volt valóban! Szörnyű volt az, hogy megtörtént és az is, hogy nem lehetett tudni életben marad vagy sem az áldozat.
    Áldozat! Ki a valós áldozat? Elsősorban az öngyilkos, másodsorban a vezető és az utas, aki egy megtört ember piszkos elméje miatt ilyen helyzetbe kerül és utasként mozdulni sem tud.
    Valóban kb.10-15 percig a vonatról nem lehetett leszállni, a további baleset veszélye miatt. Nem mérgelődött senki, mert mindenki tudta mi történt, de ha az eset egy tömött vonattal történik ami a boráros tér felé, a másik vágányon közlekedik,akkor nagyobb lett volna a felháborodás,mert többen dolgozni,iskolába megy abba az irányba.
    Sajnálom a járművezetőt, akinek az arcán a rettenet, a magatehetetlenség, volt látható!
    Akkor láttam változást az arcán, amikor megállapította, hogy az öngyilkosság terve füstbe ment,akkor már tudtam nem törik meg és láthatom ismét a vezetők között.
    Megvallom, Ö az egyik kedvencem, mert intelligens és régen utazom vele! De ez magánügy.
    Péter

  11. Csepel-sziget szerint:

    Bizony a metró, a HÉV és a villamos nem úgy működik, mint egy roller, hogy 2 méteren meg lehet vele állni… Ezt tudni kell és tudta is az öngyilkosjelölt… Isteni csoda, hogy túlélte.

  12. zed szerint:

    Talán lenne visszatartó hatása, ha törvényben megtiltanák és szankcionálnák az öngyilkosságot. Valahogyan javítani kellene a statisztikákon.

Itt lehet hozzászólni !