Megnyílt a karácsonyi vásár

Tények

 

Megnyílt a karácsonyi vásár a Vörösmarty téren, a szervezők szerint ez a téli szezon legnagyobb turisztikai attrakciója. Idén már szervezett csoportok jönnek például Japánból, csak emiatt. A hipermarketekben is elkezdődtek a karácsonyi akciók.

A Vörösmarty téren még az árus is zenél, hátha kelendőbb lesz a dudája. De van, ahol még építkeznek. A hivatalos megnyitó előtt forralt bor már volt a téren, meg emberek, főleg külföldiek.

Londoni lányok azt számolták, hogy a forralt bor előtt vajon mennyi sört ittak – négyet vagy ötöt. Azt próbáltuk kideríteni, hogy mielőtt idejöttek, hallottak-e karácsonyi vásárról. Azt mondják, hogy tudták, hogy van ilyen, az interneten olvastak róla, de amikor azt kérdeztük, hogy mit olvastak róla, azt mondták: hát azt, hogy karácsonyi vásár van.

A szervezők szerint a turisták nagy része ennél azért többet tud, sőt, vannak, akik csak emiatt jönnek Budapestre.”Ez a holtszezonank a legnagyobb turisztikai attrakciója. Tehát ez az, amivel vendégeket ide lehet vonzani, és az elmúlt években tényleg olyan szintre jutott fel a vásár, hogy most már szervezetten japán csoportok érkeznek például Japánból kifejezetten a vásárra.” – mondja Fekete László, a Budapesti Turisztikai Kht. ügyvezetője.

A hipermarketekben van, aki már most megveszi a díszeket és a szaloncukrot. Itt nem az a lényeg, hogy kézműves mesterek termékei legyenek a polcokon, hanem hogy minden legyen, és lehetőleg olcsón. Na meg hogy legyen elég ember, aki decemberben dolgozik, ezért 800-at fel is vesznek a szezonra. Az itt dolgozók ajánlhatják a munkanélküli barátaikat, rokonaikat.

„Megkértük a dolgozóinkat, hogy ha tudnak ilyen családtagról, ismerősről, akkor hozzák be az adatait, az önéletrajzát, és már elkezdődtek a felvételiztetések” – mondta a szóvivő. Itt egyébként nem tartanak attól, hogy a válság miatt kevesebb pénzt költenek majd az emberek, azt mondják: ha sok az akció és az árleszállítás, akkor jó lesz az idei szezon is.

tenyek.tv2.hu

Itt lehet hozzászólni !