Karácsony azzal dicsekszik, ami nem az ő érdeme

888

Budapest főpolgármestere láthatóan a szavak forgatásával próbálja hülyére venni a budapestieket, ha már egyszer tényleges teljesítményt nem tud felmutatni.

Karácsony Gergely eredménylistát tett közzé közösségi oldalán, ám mint a Magyar Hírlap felhívta rá a figyelmet, ennek a listának alig van köze Karácsony konkrét munkásságához.

Az első pont a listán az, hogy „ötven­milliárdos forrást szereztünk a budapesti egészségügyi ellátás talpra állításához”. Az igazság ezzel szemben az, hogy a budapesti egészségügynek a kormány tette a legtöbbet az Egészséges Budapest program elindításával, amelynek az összköltségvetése hétszázmilliárd forint. Ebből a büdzséből kapja meg a budapesti egészségügy azt a bizonyos ötvenmilliárdot, ám ez eddig is a fővárosi ellátás részére volt elkülönítve, tehát ehhez Karácsonynak semmi köze nincsen.

A listán az is szerepel, hogy „Leállítottuk a Városliget beépítését és a Római-part tönkretételét”. A lap emlékeztet: a Liget-projekt egyelőre nem állt le, Karácsony pedig azért nem rendelkezhet fölötte, mert a projekt állami beruházás, amelynek kivitelezési módjáról jelenleg is tárgyalások folynak.

A Római-part tönkretétele alatt a főpolgármester valószínűleg annak a beépítési tilalomnak a meghosszabbítását értette, amit előtte már 2016-ban elrendelt az előző, Tarlós István-féle városvezetés.

Szintén eredményként könyveli el Karácsony, hogy „ingyenessé tettük a közösségi közlekedést az álláskeresők számára”. Itt azért érdemes kontextust adni a „ződpolgármester” állításának, kampányában ugyanis először a tizennégy év alattiaknak ígérte ugyanezt, a választás után a hét év alatti gyerekekre redukálta a kedvezményt, majd mostanra pedig az álláskeresőkre.

A listán szerepelnek még olyan, a választópolgárok számára teljesen érdektelen tételek, mint az antikorrupciós csomag elfogadása, a klímavészhelyzet kihirdetése vagy a Városháza egyik udvarának megnyitása.

Forrás: 888

8 hozzászólás “Karácsony azzal dicsekszik, ami nem az ő érdeme” bejegyzésre

 1. pl szerint:

  Minek kéne látszódnia két hónap alatt?
  Mi látszódik Tarlós regnálásából?

 2. Gyula szerint:

  1 hónap alatt mi az apátok faszát tudna felmutatni? 🙂
  Nektek 9 év is kevés volt… 😛

 3. Kitiltott szerint:

  A hirt nem olvastam de a cimrol eszembe jutott valami.
  Az mszp onkori elkeszitette az elkerulo ut elso reszet.
  A fidesz atadta es dicsekszik vele.
  Azota viszont semmi.

 4. Boldog Karácsonyt szerint:

  Jaj de jópofák vagytok. Az önkori választások előtt a polgi a saját érdemének állította be például azokat a panel programokat is, amit még a szocik indítottak és/vagy a lakók a saját pénzükből +hitel valósítottak meg. Például az én lakásomat 2009-ben szigetelték és újították fel.

  De továbbmegyek. Ismerős Tasó László neve? Nem? Segítek. Ő volt a a tízezer főnél kevesebb lakosú települések fejlesztéséért felelős államtitkár – aki MOST FIGYELJ – úgy csinált, mintha a kormánynak köszönhetnék a szegény családok az EU-s élelmiszer-csomagokat.

  Ó, lehetne ezeket sorolni.

  Még meg sem száradt Karácsony munkaszerződésén a tinta de ti már orrba-szájba támadjátok.

 5. pitypang szerint:

  Kitiltott: amit ír, az egyszerűen nem igaz. csepel.info hír alatt kommenteltek az emberek 2010.júniusában, hogy az igértekkel ellentétben nem kezdték még el építeni. 2010.őszétől Csepelen már nem mszp-s vezetés volt, az utat végül 2012-ben adták át.
  http://csepel.info/?p=9633

 6. Horváth János szerint:

  pitypang!
  A kezdés nem feltétlen építési munkát jelent egy beruházásnál. A pénzt a szocik szerezték,
  a terveket a szocik csináltatták, és a kisajátításokat is ők kezdték el.

 7. Nagyapó szerint:

  pitypang!

  1993 óta tervezték a gerincutat a szennyvíztisztító építéséhez (majd az iszap elszállítására). A csepeli önkormányzat 2003-ban átvállalta az előkészítést, ami úgy sikerült, hogy Németh Szilárdnak még tüntetést is kellett szerveznie a kisjátítások gyorsítása érdekében. A Fidesz-KDNP győzelme után a beruházás megvalósult.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 8. Horváth János szerint:

  Megvalósult= átvágták a szalagot.

Itt lehet hozzászólni !