Karácsony azzal dicsekszik, ami nem az ő érdeme

888

Budapest főpolgármestere láthatóan a szavak forgatásával próbálja hülyére venni a budapestieket, ha már egyszer tényleges teljesítményt nem tud felmutatni.

Karácsony Gergely eredménylistát tett közzé közösségi oldalán, ám mint a Magyar Hírlap felhívta rá a figyelmet, ennek a listának alig van köze Karácsony konkrét munkásságához.

Az első pont a listán az, hogy „ötven­milliárdos forrást szereztünk a budapesti egészségügyi ellátás talpra állításához”. Az igazság ezzel szemben az, hogy a budapesti egészségügynek a kormány tette a legtöbbet az Egészséges Budapest program elindításával, amelynek az összköltségvetése hétszázmilliárd forint. Ebből a büdzséből kapja meg a budapesti egészségügy azt a bizonyos ötvenmilliárdot, ám ez eddig is a fővárosi ellátás részére volt elkülönítve, tehát ehhez Karácsonynak semmi köze nincsen.

A listán az is szerepel, hogy „Leállítottuk a Városliget beépítését és a Római-part tönkretételét”. A lap emlékeztet: a Liget-projekt egyelőre nem állt le, Karácsony pedig azért nem rendelkezhet fölötte, mert a projekt állami beruházás, amelynek kivitelezési módjáról jelenleg is tárgyalások folynak.

A Római-part tönkretétele alatt a főpolgármester valószínűleg annak a beépítési tilalomnak a meghosszabbítását értette, amit előtte már 2016-ban elrendelt az előző, Tarlós István-féle városvezetés.

Szintén eredményként könyveli el Karácsony, hogy „ingyenessé tettük a közösségi közlekedést az álláskeresők számára”. Itt azért érdemes kontextust adni a „ződpolgármester” állításának, kampányában ugyanis először a tizennégy év alattiaknak ígérte ugyanezt, a választás után a hét év alatti gyerekekre redukálta a kedvezményt, majd mostanra pedig az álláskeresőkre.

A listán szerepelnek még olyan, a választópolgárok számára teljesen érdektelen tételek, mint az antikorrupciós csomag elfogadása, a klímavészhelyzet kihirdetése vagy a Városháza egyik udvarának megnyitása.

Forrás: 888

8 hozzászólás “Karácsony azzal dicsekszik, ami nem az ő érdeme” bejegyzésre

  1. pl szerint:

    Minek kéne látszódnia két hónap alatt?
    Mi látszódik Tarlós regnálásából?

  2. Gyula szerint:

    1 hónap alatt mi az apátok faszát tudna felmutatni? 🙂
    Nektek 9 év is kevés volt… 😛

  3. Kitiltott szerint:

    A hirt nem olvastam de a cimrol eszembe jutott valami.
    Az mszp onkori elkeszitette az elkerulo ut elso reszet.
    A fidesz atadta es dicsekszik vele.
    Azota viszont semmi.

  4. Boldog Karácsonyt szerint:

    Jaj de jópofák vagytok. Az önkori választások előtt a polgi a saját érdemének állította be például azokat a panel programokat is, amit még a szocik indítottak és/vagy a lakók a saját pénzükből +hitel valósítottak meg. Például az én lakásomat 2009-ben szigetelték és újították fel.

    De továbbmegyek. Ismerős Tasó László neve? Nem? Segítek. Ő volt a a tízezer főnél kevesebb lakosú települések fejlesztéséért felelős államtitkár – aki MOST FIGYELJ – úgy csinált, mintha a kormánynak köszönhetnék a szegény családok az EU-s élelmiszer-csomagokat.

    Ó, lehetne ezeket sorolni.

    Még meg sem száradt Karácsony munkaszerződésén a tinta de ti már orrba-szájba támadjátok.

  5. pitypang szerint:

    Kitiltott: amit ír, az egyszerűen nem igaz. csepel.info hír alatt kommenteltek az emberek 2010.júniusában, hogy az igértekkel ellentétben nem kezdték még el építeni. 2010.őszétől Csepelen már nem mszp-s vezetés volt, az utat végül 2012-ben adták át.
    http://csepel.info/?p=9633

  6. Horváth János szerint:

    pitypang!
    A kezdés nem feltétlen építési munkát jelent egy beruházásnál. A pénzt a szocik szerezték,
    a terveket a szocik csináltatták, és a kisajátításokat is ők kezdték el.

  7. Nagyapó szerint:

    pitypang!

    1993 óta tervezték a gerincutat a szennyvíztisztító építéséhez (majd az iszap elszállítására). A csepeli önkormányzat 2003-ban átvállalta az előkészítést, ami úgy sikerült, hogy Németh Szilárdnak még tüntetést is kellett szerveznie a kisjátítások gyorsítása érdekében. A Fidesz-KDNP győzelme után a beruházás megvalósult.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Horváth János szerint:

    Megvalósult= átvágták a szalagot.

Itt lehet hozzászólni !