Borbély Lénárd: A fővárosi közgyűlés arra szavazott, legyen atlétikai világbajnokság Budapesten, a vita lezárult

Origo.hu, Pesti Srácok

A Fővárosi Közgyűlés egyértelműen a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezése mellé állt – jelentette ki Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere a közgyűlés után.

A Fővárosi Közgyűlés arra szavazott, hogy legyen atlétikai világbajnokság Budapesten, a vita lezárult – mondta Borbély Lénárd a szerdai ülés után. A csepeli fideszes polgármester szerint a mostani döntésben megfogalmazott követelések, feltételek nyitott kapukat döngetnek, mivel azokat a kormány támogatja. Nagyon komoly fejlesztés előtt áll Csepel a most megszavazott határozat révén – tette hozzá. Nem egy stadion fog épülni, hanem a magyar atlétika új otthona lesz a létesítmény.

origo.hu

A stadion-stop kellős közepén megszavazta az ellenzéki többségű Fővárosi Közgyűlés az atlétikai stadion építését (PS-videó)

Maratoni, közel öt órás ülésen döntött a Fővárosi Közgyűlés arról, hogy öt feltételének teljesülése esetén támogatják az atlétikai stadion megépítését és ezáltal a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését.

Az ülésen szó esett többek között a parkolásról, a hajléktalankérdésről, utóbbiban hosszas vita alakult ki a baloldal és a kormánypártok között, de ez a disputa semmi volt ahhoz képest, amelyet az atlétikai stadion és világbajnokság ügyében folytattak le a fővárosi képviselők. A Momentum képviseletében Soproni Tamásnak annyira fontos volt a téma, hogy hozzászólásában Orbán feudális rendszerének porig rombolásáról delirált, helytartókról és a nép erejéről beszélt, cseppnyi demagógiát csempészve jól megírt beszédébe.

Az ellenzék káoszos gondolkodását jelezte az is, hogy a DK-s Niedermüller Péter így fogalmazott: “mi az öreg ördögért van szükség” az atlétikai világbajnokságra, míg az ugyancsak DK-s László Imre szerint sportszerető állampolgárként természetesen szükség van a projektre bizonyos feltételek mellett, hiszen a “magyarok génjeibe van oltva a sport”. Önellentmondások és ellenséges hangulat fogadta tehát a kérdést, majd a nagy ellenállásból a saját módosítás leszavazása, és egy kabaré szintű közjátékot követően az eredeti előterjesztés egyhangú elfogadása lett a végeredmény.

A PestiSrácok.hu a helyszínen kérdezte Fekete-Győr Andrást a Momentum és a sport kapcsolatáról, de beszélt kameránk előtt Borbély Lénárd, csepeli fideszes polgármester, valamint Bagdy Gábor korábbi KDNP-s főpolgármester-helyettes és Kovács Péter, a XVI. kerület fideszes polgármestere is megszólalt a hajléktalankérdésben. Nézzék meg videónkat!

10 hozzászólás “Borbély Lénárd: A fővárosi közgyűlés arra szavazott, legyen atlétikai világbajnokság Budapesten, a vita lezárult” bejegyzésre

  1. abc123 szerint:

    Hát,a Lénárd tegnapi ATV-s szereplése a témában nem volt túl meggyőző…

  2. Betke szerint:

    A vita még csak ez után kezdődik!

  3. Horváth János szerint:

    Írjátok mar le azokat a “nagy” fejlesztéseket!

  4. dühös magyar szerint:

    A hévet máris fejlesztették. Csepel máris jobb lett.

  5. Betke szerint:

    WiFi a nagy fejlesztés? Jobb lenne tudni már végre mi lesz a hévvel? Milyen útvonala lesz, mennyi idő alatt érünk a Boráros térre, hány átszállással?

  6. dühös magyar szerint:

    Betke!
    A hévet 40 éve fejlesztik 😀

  7. Gabi szerint:

    Hurrá. Tegnap egy órán át jöttem át erzsébetről csepelre, kb 300 métert. Arra gondoltam milyen jó lesz nekünk egy új stadion.
    (Ostoba fajankók)

  8. Nagyapó szerint:

    Vigyoriék a stadionépítést támogatják, a kórházépítést nem!
    Valahogy ennek ellenkezőjére emlékszem egy hónappal ezelőttről.
    Eetásak mikor hazudtak? (Reggel, este, meg éjjel.)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. concept szerint:

    Csepelnek végülis mik azok a “követelései” amik nyitott kapukat döngetnek a kormánynál?
    A Ferencvárosi feltételekről valahogy jóval több szó esik mint a csepeliekről.
    A főpolgármester 5 pontos feltételei hogy vágynak egybe a csepeliekkel ?

  10. Horváth János szerint:

    Varga Mihály szerint nincs 50 milliárd a költségvetésben, akkor miről beszélünk?

Itt lehet hozzászólni !