Döbbenet Csepelen: nyüzsögnek a videóban a csótányok a többször bezárt pékségben

HVG, NÉBIH

A Nébih bezáratta a pékséget, de az újranyitott egy másik cégnév alatt.

A honlapon található jogsértés lista szerint a pékség Csepelen a II. Rákóczi Ferenc út 142. szám alatt működött.

Súlyos hiányosságokat, rágcsáló ürüléket és élő csótányokat találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei november elején egy csepeli pékség ellenőrzése során – közölte a hivatal. Információink szerint ez az üzlet nem önkormányzati bérlemény. Az önkormányzat korábban járta meg egy albán pékséggel, ahol a villany lekapcsolása után aggregátorral termelték a sütéshez az áramot – de természetesen semmiért sem fizettek utána.

A Nébih a közleményében azt írja, hogy a feldolgozó részen a padozat és a fal is erősen szennyezett volt, több nyitva levő ablakról hiányzott a rovarháló, vagy maga az ablak sem volt a helyén. Csaptelep nem volt a kézmosáshoz, de amúgy is kukák álltak a mosdó előtt. Az tésztanyújtó gép, és a tálcák rendkívül koszosak voltak. Félkész tésztaalapanyagokat közvetlenül rápakolták egy fagyasztóláda kopott tetejére. A lisztraktár is piszkos volt. Az ellenőrzés idején rágcsáló ürüléket is találtak a nébihesek.Az eladótér és a sütőtér sem volt takarítva.

A helyiségekben több, “eltérő fejlettségi állapotban lévő” csótányt láttak az ellenőrök.

Az eladótér kézmosójából hiányzott a folyóvíz, a papír kéztörlő és a hulladéktároló, a sütőtérben pedig erősen koszos, szennyezett gépek, eszközök voltak. A dolgozók érvényes egészségügyi könyvet sem tudtak bemutatni, és a termékek nyomon követhetőségét sem tudták igazolni.

A pékség tevékenységét november elején azonnali hatállyal felfüggesztették, de az ismételt ellenőrzéskor kiderült, hogy a kiszolgáló pultokon sütőipari termékek vannak, az egységben pedig vevők tartózkodnak, vagyis újraindították a pékséget, csak más vállalkozás nevében, holott a korábbi problémák ugyanúgy megvoltak, de ekkor már az eladó- és a földszinti manipulációs térben is több helyen találtak élő és elhullott csótányokat.

A pékségben berendezkedő új vállalkozás a helyileg illetékes élelmiszerlánc-felügyeleti szerv által kiadott nyilvántartásba vétellel sem rendelkezett, és a termékek eredetét és nyomon követhetőségét sem tudták hitelt érdemlően igazolni. A Nébih ezért azonnali hatállyal felfüggesztette ezen vállalkozás tevékenységét is, majd az egység vevők által is használt bejárataira – az üzemelés hatósági felfüggesztésére vonatkozó tájékoztatás mellett – zárat helyeztek fel.

A Nébih honlapján található jogsértés lista szerint a pékség Csepelen a II. Rákóczi Ferenc út 142. szám alatt működött.

Forrás: HVG

12 hozzászólás “Döbbenet Csepelen: nyüzsögnek a videóban a csótányok a többször bezárt pékségben” bejegyzésre

  1. Sullivan szerint:

    Fuuuuj… Pedig jo sok ember vasarolt itt nap mint nap, en csak regebben neha. Hat koszonjuk a nebih munkajat a tulaj meg elmehet a busba…

  2. Kovacsics Rémusz szerint:

    Könyörgöm, AKASSZUKFEL!!
    Az ilyen tulajt elkellene kergetni a gulágra, oszt ott válalkozzon a gyökér.

  3. Kérdés szerint:

    Jegyzői felelősség…

  4. admin szerint:

    Információink szerint ez az üzlet nem önkormányzati bérlemény. Az önkormányzat korábban járta meg egy albán pékséggel, ahol a villany lekapcsolása után aggregátorral termelték a sütéshez az áramot – de termeszetesen semmiért sem fizettek utána.

  5. Lennox szerint:

    Retkes albán pékség…! Szerencsére már régóta nem veszek ott semmit. Azt sem értettem soha, hogyan lehet úgy árulnia a kenyeret, hogy nincs rajta cimke, milyen gabonából van stb. Mindenesetre megdöbbentő az az igénytelen és egészségtelen állapot, amiben és ahogy ott dolgoztak. Gondolta jó lesz az nekünk úgy is… Fujj. Remélem meg is szűnik az a hely ott, mint pékség – ezek után kinek lesz ott bizalma vásárolni??!

  6. Tóth Ervin szerint:

    Ezeket a kis üzleteket gyakrabban kellene ellenőrizni, legyen az Albán, vagy Magyar, az mindegy. Csillagtelepen is szét kellene nézni és nem csak a pékségben.

  7. Sz sz szerint:

    Hévmegállóban az egyik legforgalmasabb helyen… A bérleti díjra volt pénzed te féreg… Örökre el kell tiltani az ilyet pár év börtön után.

  8. Megmondó ember szerint:

    A jó kurva anyját a tulajnak is meg az összes tetű féreg alkalmazottnak, akik tudták mit adtak el és még jó pofát sem vágtak hozzá… Egyszer voltam bent, de nem köszöntek, bunkók voltak, így többet nem is mentem, hála a jó égnek! Hogy a gyomorgörcs szorongassa ezeket a nyomorult aljas senkiháziakat!!!

  9. Csepeli Kérdező szerint:

    Admin,
    tévedésben vagy, ami a XXI. kerületben működési engedélyhez kötött tevékenység, azt mindet a jegyző kötelessége vizsgálni (engedélyezni, tiltani), függetlenül attól, hogy a tevékenység milyen tulajdonú helyen történik.

  10. Gyula szerint:

    Azért érdekes egy elbaszott ország ez…
    Rommá bürökratált hatalom és mégsem tűnik fel, hogy egy bezáratott üzlet nyitva van?
    OK, hogy más cég, de gondolom, hogy valami papír, pénztárgép, stb… az volt? 🙂
    Nem tűnt fel senkinek?
    Akkor ott a helye, mint az Albánnak.

  11. Kérdés szerint:

    A jegyzői hivatal felmondása illő lenne a sorozatos (több esetben ismétlődő) szabályszegéseket tekintve.

  12. pusssh szerint:

    Gyula,
    a bürokrácia pontosan arról szól, hogy csakis a valóság nem tűnik föl.
    Csupán el.

Itt lehet hozzászólni !