Csepel érdeke az első

csepel.hu

Ahogy eddig, az elkövetkezendő időszakban is támogatok minden olyan ötletet, amely a kerület javát szolgálja – mondta lapunknak Borbély Lénárd, az októberben újraválasztott csepeli polgármester.

A városvezető hangsúlyozta: október 13-án véget ért a kampány, most már kizárólag a munkára és Csepel fejlesztésére kell koncentrálniuk a kerületi politikusoknak. „Büszkék lehetünk a közös eredményekre, amelyeket az elmúlt öt évben, és az azt megelőző időszakban elértünk. A választók díjazták a kerület fizikai és erkölcsi megújulását. A 3. Csepeli Konzultáció során megkérdeztük a lakókat, akik a válaszaik alapján kijelölték az utat, hogyan folytassuk tovább a munkát. Ezek a válaszok és a választási ígéreteink jelentik azt a fundamentumot, amely a cselekvési irányunk alapvetése. Gondoskodunk mindenkiről, aki Csepelen él.”

Értelmes vita, közös munka

A képviselő-testület összetételével kapcsolatban elmondta: számarányában most egy kiegyensúlyozott képviselő- testület jött létre, ahol helye van az értelmes vitának, de a legfontosabb, hogy a közös munka Csepel érdekében történjék. A legnagyobb frakciója a Fidesz–KDNP-nek van 9 fővel, az ellenzéki összefogás 8 fővel van jelen, összesen öt frakcióra bontva, ami egy háromfős MSZP-, kétfős DK-, és egy egy-egy fős LMP-, Jobbik-, valamint Momentum-frakcióból áll. Továbbá van egy független képviselő, aki a Buckai Szövetség Egyesület nevében került be a testületbe, amely most három alpolgármestert választott. „A rendszerváltás óta nem volt olyan helyzet Csepelen, hogy a polgármesternek ne lett volna többsége. Bízom benne, hogy a pártpolitikai csatározásokat a testületen kívül tudjuk hagyni. Itt most nem a pártok, hanem Csepel érdekeit kell érvényesítenünk a kerületben. Az itt élőkért kell együtt dolgoznunk.”

Folytatódnak a fejlesztések

A polgármester szerint a választás végeredményét hűen tükrözi a bizottsági helyek elosztása is. Ugyanakkor hozzátette, olyan komolytalan és életszerűtlen javaslatokkal nem lehetett mit kezdeni, mint amikor az ellenzéki összefogás azt javasolta az első ülésen, hogy vegyék el a polgármester összes hatáskörét, leszámítva a protokollárist. Így akár naponta kellene a képviselő-testületnek üléseznie.

A jövővel kapcsolatban elmondta: az előző évek megkezdett munkáját kívánják tovább vinni. „Folytatjuk a kerület fizikai és erkölcsi megújulását, elkezdjük az iskolák rendbetételét, folyamatosan dolgozunk a közterületek szebbé tételén. Célunk továbbá, hogy minél színesebb programokkal gazdagítsuk Csepel kulturális életét, és hogy még inkább felértékelődjön kerületünk presztízse.”

Borbély Lénárd ugyanakkor számít egy széles körű összefogásra a kerületben élőkkel, ahogy a közös munkára a képviselő-testületbe jutott pártokkal is. Ezenkívül természetesen számít azokra a civil kezdeményezésekre, amelyekkel jobbá lehet tenni a kerületet. „Az előttünk álló feladat tiszta és egyértelmű: azon az úton kell továbbmenni, amin eddig haladtunk. Én ezt fogom képviselni.”

Végül köszönetet mondott mindenkinek, akik részt vettek a választáson, külön köszöntve azokat, akik neki adtak bizalmat, ugyanakkor ígérete szerint dolgozik azon, hogy azoknak a bizalmát is megszolgálja, akik most nem rá szavaztak. „Azon munkálkodunk, hogy Csepel még jobb hely legyen.”

TK

csepel.hu

16 hozzászólás “Csepel érdeke az első” bejegyzésre

  1. csak úgy szerint:

    Hol tart a Gerincút folytatása?

    T. Polgármester!

    2019. nov. 28-án, fel fogom tenni ezt a kérdést, kérem, hogy készüljön, konkrét választ szeretnék hallani!

  2. Betke szerint:

    Csak úgy, megkérdezné azt is, hogy a stadion miatt merre fog járni a hév? Mennyivel kerül több időbe, pl. a Boráros tér, körúti villamosok elérése? Ezekről nagy a hallgatás!

  3. Nagyapó szerint:

    Azért szeretném tudni, hogy az agglomerációban lakók és néhány ember kivételével kinek kell a Gerincút? Kinek kell egy nagyobb forgalom a Corvin kereszteződéstől Pest felé? Kinek kell több parkoló kocsi? Ja!
    Amellett, hogy merre megy a HÉV (megvan, csak el kell olvasni, bár szerintem, miután a Rákóczi úton magasvasút lenne, átvezet a stadion felett), milyen színű lesz?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. csak úgy szerint:

    Nagyapó!

    Maga már az élete végéig sem fogja megérteni a Gerincút folytatásának lényegét. Röviden. Nem a lakott területeken mennének keresztül a kamionok, és a környező településről érkezők.

    Ezt csak akkor értené meg, ha a zászlós háza előtt dübörögnének. Ez ügyben nem szeretnék magával tovább kommunikálni. Feladom. A demencia nem gyógyítható.

  5. Nagyapó szerint:

    csak úgy!
    1. Sértésére – ami baloldali érv – válaszolva a született hülyeség még rosszabb.
    2. Ha tudná a Gerincút eredetét, talán gondolkodna. Egy gerincutat a szennyvíztisztító tervezésekor vettek tervbe a szennyvíziszap szállítására és nem a csepeliek miatt. Erre mindenki ráült, mint a CO2 hisztire, azóta követelik, mert az olyan trendi.
    3. Viszont köszönöm önkéntes lemondását, remélem többen követik!🙂

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Aggastyán szerint:

    Gubacsi híd még mindig majd’ le rohad és csak 2sávos és nagyon gyakran beáll aztán órákig ott rohadunk. 10év tellett már el, azzal mikor lesz már foglalkozva VÉGRE?! De tudjuk, a mocskos libsik meg balsik meg komcsik meg mit tudom én kik 10.000.000 évvel ezelőttről nekik kellett volna azt is megcsinálniuk. Így gondolkodik nagyapó is…

  7. csak úgy szerint:

    https://magyarepitok.hu/utepites/2019/07/elindulhat-a-csepeliek-altal-nagyon-vart-gerincut-projektje

    “A megtervezendő út új nyomvonalon épül meg, a becsült hossza 6,8 kilométer. A kiírás tartalmazza egy mintegy 2 kilométeres elsőrendű árvízvédelmi védvonal megtervezését is.

    A régóta tervezett gerincút célja, hogy a települések belterületét elkerülve összekösse a Csepel-sziget lakott területeit a fővárossal.

    A fejlesztés jelentőségét az adja, hogy az utóbbi évek agglomerációs népességrobbanása miatt a sziget településeiről egyre nehezebb bejutni Budapestre, a csúcsidőben hatalmas dugók terhelik az utakat.”

  8. Nagyapó szerint:

    Aggastyán! Igaz, hogy a Gubacsi híd 2 sávos, viszont 1995-ben volt felújítva, 24 éve. Ez a hidaknál nem sok idő. A Kvassai híd 2000-ben készült el, 19 éve, azóta nem lett felújítva. Az M0 soroksári hídja 1990 óta felújítatlan, de a Gyorsvasút hídja is 1951-ben készült. Lehet, hogy fel kellene újítani?
    Nem kell összekeverni a Gubacsi közúti hidat, a mellette lévő vasúti híddal, ami ramaty.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Csányi László szerint:

    Tisztelettel kérdezem a Görgey Artúr tér másik fele mikor kerül sorra? A játszó tér jó lett de a környéke? Értem alatta a az utakat ,parkolót ,teret! Köszönöm Ha lehet nagyapót a vitában nem szeretném hallani!

  10. Gyula szerint:

    Kátyúzzatok! 🙂

  11. Gyula szerint:

    Nagyapó!
    Nézzél már be egyszer a híd alá 🙂
    De fent is látszik az aszfalton, hogy a betonpálya is szerte-szét van rohadva.
    A vasúti híd, ha leszakadna, az lehet jót tenne Csepelnek? 😉

  12. Gyula szerint:

    Aki nemzetikonzultálni szeretne, csak a kúrmány b@szott a dologgal foglalkozni:
    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfPPsDx8YMzZM4wac2-sJPH20lFFbhIo-w43bivlDfUsDBcJw/viewform
    “Kérdőív a 2050-ig tartó időszakra vonatkozó Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiáról”
    Tehát a Polginak és Csepelnek ez sem érdeke.

  13. Nagyapó szerint:

    Gyula!Ne keverje össze az úttest állapotát a híd állapotával. A Gubacsi híd acélszerkezetű, így a beton, aszfalt állapota egyszerű javítást igényel. ( A Lánchíd legutóbbi felújítása 1988-ban volt, a Gubacsié 1995-ben)
    Mit mondunk az É-i és a D-i vasúti összekötő állapotáról?
    Persze hangulatot lehet kelteni, de érdemes a szakembereket is meghallgatni.

    Azt írtam: “Nem kell összekeverni a Gubacsi közúti hidat, a mellette lévő vasúti híddal, ami ramaty.”, azaz nem bírja a megnövekedett súlyterhelést. A MÁV felújítja mielőtt leszakadna!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. keménylegény szerint:

    A Buckai Szövetséggel való együttműködés garancia lehet a csepeli bucka lakóknak, hogy végre belterületté nyilvánítsák a temető mögötti területet.
    Ha ez megvalósul, volt értelme az összefogásnak. Reméljük, bizakodhatnak, az ott lakók.

  15. Aggastyán szerint:

    Nagyapó! Rendben, értjük, mutogatás az van ide meg oda, meg kifogás. Oké, biztos igazad van, de ez kié ha nem az önkormányzat dolga, hogy megtervezzék végre az egészet és kitűzzenek egy dátumot, hogy mikorra várható a felújítása? Mert megmagyarázni meglehet a dolgokat, meg komcsizni meg mit is tudom én még mit. Tettek kellenek, és komoly dolgokhoz! A játszótér jó dolog, de vannak annál is fontosabbak!

  16. Nagyapó szerint:

    Gyula (szombat – 22:06) Greta Thunberg legjobb tanítványa!🙂🙂

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !