Csepeliek kiállása az atlétikai világbajnokság megrendezése mellett

csepel.hu

Jómagam és a csepeli sportegyesületek kiállunk a 2023-ban megrendezendő budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséért – közölte Borbély Lénárd polgármester sajtótájékoztatóján, amelyet a polgármesteri hivatalban tartottak november 14-én. A határozott véleménynyilvánítást az tette szükségessé, hogy Karácsony Gergely budapesti főpolgármester korábban bejelentette, nem támogatja a budapesti stadionépítéseket.

Ennek ellentmond ugyanakkor, hogy az ellenzék által irányított kispesti önkormányzat stadionépítését nem kifogásolta. „Arra kérem Karácsony Gergelyt, hogy ne alkalmazzon kettős mércét a kerületekkel szemben, és ha az egyik budapesti kerületben támogat sportfejlesztést, akkor más kerületekben is támogasson ilyen fejlesztéseket” – fogalmazott Borbély Lénárd.

A sajtótájékoztatón demonstratívan megjelentek a csepeli sportegyesületek vezetői. Jelen voltak a Csepeli Diák Atlétikai Club, a Csepeli Öttusa és Vízisport Egyesület, a Csepeli Kajak-kenu Egyesület, a Csepeli Evezős Klub, a Kolonics Alapítvány, a Csepel Utánpótlás Sportegyesület, a Csepeli Szabadidősport Egyesület, a Csepeli Birkózó Club, a Pénzügyőr SE, a Fitt Jövő Alapítvány és az Island Rock Csepel Tánccsoport Egyesület képviselői.

Borbély Lénárd emlékeztetett rá, hogy Magyarország elnyerte a 2023-ban esedékes atlétikai világbajnokság rendezési jogát. Magyarország és Budapest több alkalommal bizonyította, hogy képes nagy sportversenyek lebonyolítására, ami növelte az ország és a főváros presztízsét. Tarlós István főpolgármester idejében remek világversenyeknek adott otthont a főváros. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy Budapest az utóbbi években Európa egyik legélhetőbb és legvonzóbb városa lett.

Csepel szempontjából is kiemelkedő jelentőséggel bír az atlétikai világbajnokság megrendezése. Az észak-csepeli terület olyan városrész, amelyre ráfér a fejlesztés. A világbajnokság nagy lehetőséget adna arra, hogy Csepelnek ezt a területét is felvirágoztassák. Ebbe beletartozik az is, hogy prioritást élvezve felújítanák a csepeli HÉV-et. Az atlétikai központ ferencvárosi kiépítése mellett 72 hektáron alakítanának ki közparkot, amelyből 60 hektár Csepelen valósulna meg. Több mint négyezer új fát ültetnének, legalább három új gyalogos és kerékpáros hidat létesítenének a Kis-Dunán szakaszán. Elvégeznék a Kis-Duna mederkotrását, szabadtéri sportpályákat hoznának létre, nemzetközi evezős pályát és klubházat építenének. Végre jó alkalom kínálkozik arra, hogy Csepel északi területét rendezzék, fejlesszék, Budapest egyik új ékszerdoboza létrejöjjön!

Érdemes megemlíteni, hogy az országban és Csepelen is vannak olyan tehetséges fiatalok, akik részt vehetnének az atlétikai világbajnokságon, és dicsőséget szereznének az országnak. Hazai közönség előtt még nagyobb kedvvel versenyeznének, a magyarok pedig a helyszínen szurkolhatnának nekik. Lendületet kapna az a mozgalom, amely azt célozza, hogy a fiatalok többet sportoljanak és egészségesebben éljenek.

Borbély Lénárd bejelentette: november 18-ára rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze az atlétikai világbajnokság budapesti megrendezésének ügyében.

 

Cs. A.

csepel.hu

 

3 hozzászólás “Csepeliek kiállása az atlétikai világbajnokság megrendezése mellett” bejegyzésre

  1. Boldog Karácsonyt szerint:

    Mindeközben:

    Még az sem biztos, hogy megépül az atlétikai stadion, de a Mészáros család máris nyert vele egy 4,1 milliárdos közbeszerzést
    Mészáros Lőrincék családi cége, a FEJÉR-B.Á.L. nyerte a Nemzeti Atlétikai Központ előkészítéséhez szükséges bontási munkákat 4,1 milliárd forintért, derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A közlemény szerint 40 darab épületről van szó. Mészároséknak a törökbálinti FÖLD-TRANS 2001 Kft. is besegít.

    Ugyanakkor még az sem biztos, hogy a stadion egyáltalán megépül. Karácsony Gergely főpolgármester a múlt heti kormányülésen azt kérte, hogy a kormány adjon tájékoztatást a beruházás állásáról, a Fővárosi Közgyűlés pedig majd novemberben dönt a továbbiakról.

  2. Kitiltott szerint:

    Nem nagyon kellene itt nepszavazas es vitatkozas.
    Az allam ne szoljon es ne lepjen be a projektbe az en adombol.
    A kepen lathato szemelyek es a hasonlo gondolkodasuak a sajat zsebukbol oldjak meg.
    A vb minden bevetelet eltehetik utana eskuszom egy forintot nem kerek a haszonbol.
    De mindenki tudja a lenyeget. A beruhazasbol lenyulni a milliardokat utana a hianyt kipotolni kozpenzbol.
    Most johetnek a kormanyparti trollok vissza mutogatni.

  3. Betke szerint:

    Ez a Vágóné az a Vágóné, akire gondolok?

Itt lehet hozzászólni !