Újbuda DK-s polgármestere leállítaná a szuperkórház építését

Pesti Srácok

László Imre pazarló és felesleges beruházásnak tartja az Újbudán felépítendő szuperkórházat. Az egykori kórházigazgató, immár XI. kerületi polgármesterként a Hírklikknek nyilatkozva mondta el, hogy leállíttatná a kórházépítést.

Meglehetősen ellentmondásos kijelentés ez az oktatásegészségügy örökös toposzaival permanens módon kampányoló ellenzék egyik frissen hatalomra került vezetőjétől.

A DK-s politikus interjújában kitért arra, hogy álláspontja szerint szükségtelen a szuperkórház felépítése; helyette a Szent Imre Kórház fejlesztését támogatja. Az emellett a saját hivatalának eddigi működését szigorúan átvizsgálni szándékozó újdonsült polgármester kijelentései könnyen nagyon problémássá válhatnak. Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök leszögezte, hogy a kormány nem kíván olyan beruházásokat a fővárosra erőltetni, amelyeket a főváros nem szívesen lát. A jelen helyzet azonban pont ezért érthetetlen, hiszen László Imre, mint a DK egészségpolitikusa, több esetben is síkra szállt az egészségügy fejlesztésének tárgyában. Most azonban, amikor lehetősége nyílna, hogy a szavak mellett a tettekkel is bizonyítsa elkötelezettségét, elsőként hátrál ki a fejlesztési program mögül.

Az interjú további részeiben nemcsak a szuperkórház beruházás leállításának szándékába, de a Gyurcsány-párt igencsak sokat mondó vezetői gyakorlatába is nyerhetünk betekintést. Természetesen azt, akinek van félnivalója, azt el fogom küldeni – szögezi le mindjárt, az elsők között László Imre. Természetesen az Európában legböszmébbnek számító kollégái mellett nehéz megítélni, hogy mégis milyen teljesítmény ad okot félelemre az újbudai polgármester szemében.

Úgy kell vezetni, hogy ne legyen mit kivinni a házból, ne legyünk támadhatók – folytatja gondolatait. Amit ugyan a cseppet sem sugalmazó jellegű kérdésre, illetve az esetlegesen a városházán settenkedő kormánypárti amatőr hírszerzőkre utalva tesz kijelentésként László Imre, de nehéz nem érezni egy DK-s politikustól a kijelentés súlyát. Egy telített kasszájú kerületet úgy vezessünk, hogy ne legyen mit kivinni a házból. Minden rosszindulat nélkül: pikáns elszólás lehet ez…

Forrás: Pesti Srácok

2 hozzászólás “Újbuda DK-s polgármestere leállítaná a szuperkórház építését” bejegyzésre

  1. werthan szerint:

    Apu, kezdődik!!!

  2. Gyula szerint:

    Annyiban igaza van, ameddig a többi hajaz Aleppora, addig nem újat kell építeni.
    Építőiparban szerintem ugyanannyit lehet “újítani” a felújításkor is, tehát azt sem értem, hogy az utakat miért nem javítják? Ld.: Olaszország… 😀

Itt lehet hozzászólni !