Több ezren futottak és eveztek Kolonics György emlékére

Origo

Csaknem háromezer résztvevője volt a Kolonics György Emlékfutásnak, illetve a hozzá kapcsolódó sárkányhajós futamnak.

A szervezők közlése szerint 2986 sportolni vágyó kapcsolódott be a szerdai rendezvénybe, amellyel a 2008-ban tragikusan hirtelen elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenusra emlékeztek. A tisztelgők között olimpiai, világ- és Európa-bajnokok is voltak, többek között a vízilabdázó Kiss Gergely, a kajakos Storcz Botond, valamint a kenus Csabai Edvin és Kozmann György.

Kolonics György közvetlenül a 2008-as, pekingi ötkarikás játékok előtt hunyt el váratlanul edzés közben, mindössze 36 évesen. Összefoglalójukban a szervezők emlékeztettek rá, hogysportolóként és emberként egyaránt sokak példaképe volt,ennek is köszönhető, hogy az emlékére rendezett futáson az amatőr sportolók mellett a magyar kajak-kenu sport legjobbjai is rendre elindulnak. “Koló” maga is rendszeresen futott a Bécs-Budapest ultramaratonon, amelynek mezőnye október 23-án, a forradalom napján érkezett célba – ezért ez az emlékfutás napja.

Az Ötpróba főszervezésében és a Kolonics György Alapítvány közreműködésével valósult meg a Népszigeten az évről évre több ezer embert megmozgató emlékfutás, amely a sárkányhajós futam mellett vízisportág-választóval is kiegészült. Ez utóbbin – amelyre először került sor – bemutatkozott a kajak, a kenu, a sup, a sárkányhajó, a szlalomkajak és az evezés.

A távokat teljesítő összes induló egyedi befutóéremmel, valamint Ötpróba-pontokkal gazdagodott. A pontokat a rendszeresen sportoló ötpróbázók értékes sportfelszerelésekre válthatják be, a legtöbb pontot összegyűjtők közül pedig 24-en a tokiói ötkarikás játékokon személyesen szurkolhatnak majd a magyar olimpikonoknak.

Forrás: Origo

2 hozzászólás “Több ezren futottak és eveztek Kolonics György emlékére” bejegyzésre

  1. pusssh szerint:

    Nagyon derék, éljen a dicsők emlékezete. De az év 365 napjából vajon miért ezt az egyetlent, október 23-ikát találták meg erre a célra? (Kolonics napjai nyárra esnének: 1972. június 4. – 2008. július 15.)

  2. Nagyapó szerint:

    Kolonics György részt vett egy Bécs-Budapest futóversenyen, melynek befutója okt. 23.-ára esett. Ezért.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

Itt lehet hozzászólni !