Karácsony szövetségeseit csak a pénz érdekli

888

A kiszivárgó hanganyagok alapján úgy tűnik, hogy a kispesti szocialisták a közügyeket és a politikát is ügynek tekintik – írja a csütörtöki Magyar Nemzet.

A beszélgetők visszaemlékezése szerint Gajda Péter polgármester arra ösztökélte embereit, hogy hozzák létre a kerületben a Demokratikus Koalíció alapszervezetét, mert azzal „sokkal több pénzt lehetne keresni”. A jelek szerint a kerület mostani vezetője már csak egy ciklust vállalna, mert nem szeretné, ha „ráégnének” az ellenzéki összefogásból érkező „éhes” fiatalok.

Ismert, olyan kép- és hangfelvételek jutottak a Magyar Nemzet, illetve a Hír TV birtokába, amelyeken Karácsony Gergely szövetségese, Gajda Péter polgármester bizalmasa, egy kispesti MSZP-s képviselő beszélget társaival a helyi ügyekről „kólának” nevezett fehér por és alkohol fogyasztása közben. A beszélgetéseken felbukkan egy vállalkozó és korábbi, valamint jelenleg aktív baloldali politikusok is.

„Figyelj, a Gajda rengeteget küzdött velünk, hogy mi csináljuk meg a kerületi DK-t. Sokkal több pénzt lehetne keresni, hogyha miénk lenne a kerületi DK” – meséli Lackner Csaba egy ismeretlennek az egyik felvételen, aki visszakérdez: „Nem volt rá ember?” „Akkor nem volt rá ember. Meg nem hittük, hogy a DK-ból lesz valami” – válaszolt Lackner. Az általunk megismert anyagok alapján kijelenthető: a XIX. kerületi MSZP-s képviselők az ellenzéki összefogást egyfajta pénzszerzési lehetőségnek, üzletnek fogták fel.

A hangfelvételek főszereplője ismét Lackner Csaba MSZP-s önkormányzati képviselő, aki az egyik hanganyag tanúsága szerint úgy fogalmazott, hogy aki nem keres évi százmillió forintot az önkormányzati politikában, az hülye. Lackner a saját bevételeiről beszélve azt mondta, hogy havi másfél milliót visz haza – ám eközben papíron, hivatalosan körülbelül negyedannyi a fizetése.

Lackner az egyik felvételen megosztja egyik nagy, 2014-es megérzését beszélgetőtársaival. Mint elmesélte, az akkori önkormányzati választások előtt azt javasolták az MSZP vezetésének, hogy a párt önállóan induljon, mert egyedül is meg tudja nyerni a választókerületeket. „Az indok az volt, hogy ha ezek a DK-sok beteszik a lábukat a küszöbön belülre, akkor onnantól kezdve a lakásodat akarják elfoglalni” – mondta Lackner. Végül Gyurcsány pártja három egyéni körzetben kapott lehetőséget az indulásra, amiből kettőt meg is nyertek. Az MSZP készített egy forgatókönyvet arról is, hogy mi lett volna, ha egyedül indulnak, ám ezeket Gajda Péter polgármester rejtegette Lackner elől, és csak két év múlva bizonyosodott be, hogy igazuk volt.

„A ciklus felére, amikor a Patekkal kicsit jobban elkezdtem dolgozgatni, meg a Somogyi Lacit beintegráltam mellé, akkor a Gajda megmondta, hogy most már ők tudják, hogy amikor 2014-ben a Kránitzcal még mondtuk, akkor még meg lett volna. Ugyanúgy, mint a XIII. kerületben, ahol szintén megvolt a DK nélkül. Mi is meg tudtuk volna nyerni. Most már nem” – mesélte Lackner.

Patek Gábor, a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetője, Gajda Péter kabinetfőnöke, Somogyi László vállalkozó pedig papíron az Anildia Kft. vezetője, ám Lackner elmondása szerint olyan projekteken is rajta tartja a kezét, amelyeket papíron más vállalkozások nyertek. Somogyinak háza van Miamiban, egy alkalommal pedig Lackner elmondása szerint több millió forintot adott át Kránitz Krisztiánnak, a kispesti vagyonkezelő igazgatójának, hogy „a jövőben is legyen munkája”. Az biztos, hogy a kispesti adófizetők nem fognak örülni, ha kiderül, hogy pontosan mit is jelent „Somogyi Laci beintegrálása” Patek mellé.

Egy másik felvételen a hanganyagok egyik állandó szereplője, Kiss Jenő XXIII. kerületi MSZP-s képviselő beszámol egy ajánlatról. „Megkeresett a Kertész [Kertész Csaba kispesti alpolgármester], hogy legyek a kispesti DK elnöke, és azt mondta nekem, Jenő, én nem akarom tovább csinálni. Nem vállaltam el” – meséli Kiss. „Jó nagy f…sz vagy, hogy nem vállaltad el. Te f…sz. Most ez komolyan igaz? Akkora hülye vagy, b…meg. Hogy lehetsz ekkora f…sz?” – méltatlankodott Lackner Csaba. Majd nem sokkal később így folytatta: „Pénzt kellett volna keresni” – mondta annak kapcsán, hogy miért gondolta, hogy Kiss hibázott, amikor nem vállalta el a posztot. A XXIII. kerületi MSZP-s képviselő elmondta, hogy nem volt kedve politizálni, tagságot összehívni, a tagságnak beszédeket tartani és hallgatni „a nénik hülyeségeit”. „De ezt üzletként kellett volna kezelni” – válaszolta Lackner. Kertész Csabára visszatérve Kiss kifejtette, hogy már régóta be akarja fejezni. „Ettől függetlenül ku…a éhes” – replikázott Lackner, Kiss Jenő pedig igazat adott neki: „Persze, a pénzt meg akarja keresni.”

Kiss Jenő a hangfelvételek nyilvánosságra kerülése után néhány napig nem volt elérhető. Lapunk tegnap is felhívta a politikust, aki fel is vette a telefont, ám azonnal bontotta a vonalat, amikor a beszélgetésekről kérdeztük. Ő volt az, aki például Gajda Péter vagyonosodásáról kérdezte Lackner Csabát az eddig nyilvánosságra hozott hangfelvételeken, de arról is beszélt Lacknernek Kránitz Krisztiánnal kapcsolatban, hogy „bajtárs kezét nem szabad elengedni”. Kiss 2014-ben az ellenzéki összefogás (MSZP, DK, Együtt, PM) színeiben jutott be kompenzációs listáról. A politikussal kapcsolatban telefonon kerestük a soroksári MSZP elnökét, Liptákné Kovács Magdolnát, a XXIII. kerület 5. számú választókerületében induló képviselőjelöltet. A politikus nem kívánt nyilatkozni a lapnak.

Lackner Csaba az egyik felvételen arról is beszélt, hogy az ellenzéki összefogás többi pártjának politikusai veszélyt jelentenek Gajda Péterre, az ellenzéki összefogásból jövő új, pénzéhes momentumos, DK-s és párbeszédes politikusok kompromittálhatják a polgármestert. „Elmondom, hogy mi a baj. Amit mondtam a Zsomborról, hogy annyira sok fiatal éhes ember teszi be a lábát az önkormányzatba, hogy vannak dolgok, amiket nem tud kontrollálni [Gajda], és nem akarja már, hogy ráégjen. Kopnak ki az idősek, jönnek az újak, az új éhesek, és ezek az új éhesek ugyanúgy rá tudnak égni” – vázolja fel a polgármester félelmeit Lackner. A megszólalásában emlegetett éhes fiatalember Guzmics Zsombor, az Építéshatósági és Városfejlesztési Iroda vezetője.

Mivel a kispesti kerületvezető érzi a veszélyt, ezért már csak egy ciklust vállal. „Ő azt mondta, hogy ez az, amit szeretne még megcsinálni, az utolsó öt év, mert még úgy érzi, úgy, hogy ne bolonduljon meg, neki még ez fér bele” – mesélte Lackner. A képviselőnek nem tetszett a polgármester terve, mondván, hogy „vele mi lesz később, ha ő még szeretne maradni?”, és cserébe csak annyit kért a kerületvezetőtől, hogy „akkor viszont ebben az öt évben együtt kell végigtolni mindent”.

Forrás: 888

34 hozzászólás “Karácsony szövetségeseit csak a pénz érdekli” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Már csak azért is szeretném, ha az ellenzék győzne, hogy az ilyen g… íródeákokat elszá-
    moltassák.

  2. pusssh szerint:

    Az íródeákokat szerintem is el lehetne számoltatni – bár speciel nem ezért a posztért.
    Amúgy: e ponton már negyedszer sikerült tutira eltalálnom, ki lehet az a sietős legelső hozzászóló, és mit fog írni. (A hitelességet nagy mértékben romboló lóláb mindig kilóg, ha nagyon fejvesztetten teljesítjük az elvárásokat.)

  3. Nagyapó szerint:

    Horváth János ismét fordítva ül a lovon. Trágár kispesti (soroksári) szoci kollégái loptak/nak, amit még fel is vesznek videóra, míg az újságíró ezt csak rögzítette.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Horváth János szerint:

    pusssh!
    Gratulálok! Viszont óva intelek a mélyebb következtetések levonásától.

  5. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    A kép alatti szövegben van 2 szó, “úgy tűnik”, ami valójában azt jelenti, hogy fingjuk
    sincs a valóságról, de persze a rágalmazás jól fizet. Mármint a Fidesz a 888-nak.
    Írtam már, várja ki a végét!

  6. pl szerint:

    És Borkaiét?

  7. Jobban szerint:

    Wittinghoff Tamás?

  8. Sullivan szerint:

    pl,Jobban: Nyugi, nagyaponak siman belefer a keresztenyseg alazasa… 🙂

  9. Nagyapó szerint:

    Sullivan! Egyéb hülyeségre is képes? Vagy csak ennyi?
    Mi köze a tolvaj szociknak a “keresztenyseg alazasahoz”??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Borostyán szerint:

    Nagyapó: Szerintem Sullivan arra gondolt, amit Jobban és pl írt, szóval bizonyos fidesz-tagokról, hogy miket tettek de se Maga sem a komplett párt nincs nagy haraggal ránézve, holott igencsak kéne, egyből kitenni a szűrét a pártból, sőt, állampolgárságát is elvenni és kitoloncolni az országból, hogy a magyarságot és Magyarországot meggyalázta azzal, hogy kokainozik de legfőképpen azzal, hogy családapa létére más FIATAL lányokkal szexuális kapcsolatot folytatott. Ez mind a kereszténységre, a kereszténységre, a magyarságra és Magyarországra is ránézve SZÉGYEN és GYALÁZAT! Így érthető? 🙂

  11. Qqriq szerint:

    Nem hagyjuk magunkat, Soros holnap megint jól pofára fog esni! 😉
    Lassan megtanulja az öreg, hogy az ellenzékbe önteni a pénzt egyenlő egy lukas zsákkal. 😀

  12. kiss istvan szerint:

    Borostyán!

    Állampolgárságát is elvenni és kitoloncolni az országból????

    Totál hülye vagy?

    Gondolkozzál, olvassál, hogy lehet ilyet csinálni jogszerűen?

  13. kiss istvan szerint:

    Horvát, pusssh!

    Hogyan gondoljátok az elszámoltatást?

  14. pl szerint:

    Wittinghoff Tamást összehasonlítani Borkaival… hát te tudod. De ha beszélsz bűntársaiddal, kérdezd meg őket, hogy ők mit gondolnak róla. Ne nekem kelljen, hogy azt hidd elfogult vagyok…

  15. Borostyán szerint:

    kiss istvánnak annyi esze van és ezzel megmutatva a hovatartozását, hogy a nevét is kisbetűkkel írja le! 😀

  16. Jobban szerint:

    Wittinghoff rendben van?
    Persze tudom, hogy ő egy más kategória, tőle nem is várunk átlagos teljesítményt, ő nem vállal pluszt, azzal ahová sorolja magát.

  17. Jobban szerint:

    “Pécsett is a múlt árnyai ígérik meg újra azt, ami sosem sikerült a baloldalnak” pestisracok.hu

  18. pl szerint:

    Pécs, Páva… Elég furcsa példákat hozol…
    Szegénynek (Páva) nem sikerült a Zsolnay ellopása, sőt, több mint száz dolgozót munkaügyi, (több százezer forintos kártérítési) vesztes perbe kergetett.
    2012-ben kifizettük (mi, magyarok) az addig felhalmozott 45 Mrd(!) forintos adósságát, Páva most megint gyámság alatt van, Pécsnek újból 10-15 Milliárd az adóssága!
    Az meg, hogy a Prosti Srácokból idézel téged minősít, faszé’ idegesítesz ezekkel! Hova tovább? Vannak Bayer Zsótitól is idézeteid?

  19. Jobban szerint:

    “Ma önkormányzati választás, ami a demokrácia ünnepe, és amelyen most leginkább a kampány végét ünnepeljük, különösen ennek a mostani kampánynak a végét. Ilyenkor az ember döntést hoz, minden választópolgár először is eldönti, hogy elmegy-e szavazni. És ez a döntés a legfontosabb döntés, mert ebből következik az összes többi. A választást igazából mindig az dönti el, hogy ki megy el szavazni. Egy olyan kiélezett helyzetben, mint a mostani, ahol a politikai oldalak közötti átjárás minimális, ahol a politikai ellenzék egyetlen hatalomtechnikai eszközre, az ultraliberálisoktól a nácikig terjedő „összefogásra” hegyezte ki a politikáját, a részvételi döntés lesz az ügydöntő, az, hogy mi, jobboldaliak, mi akik nemet mondunk Gyurcsányra, elmegyünk-e szavazni.”pestisracok.hu

  20. Jobban szerint:

    Kilenc év eredményei kerülhetnek veszélybe!

  21. Jobban szerint:

    “Karácsony Gergely egyik legfurcsább tulajdonsága, hogy a választási eredmények előtt kikiáltja magát győztesnek. Ezt láthattuk tavaly áprilisban, amikor felszólította a köztársasági elnököt, hogy őt bízza meg kormányalakítással, majd csúfosan pofára esett. Most az önkormányzati választás hajrájában, a voksolás előtt kijelentette: egy nap maradt a Fidesz budapesti hatalmából. Aztán elképzelte, hogy ő nyer, és azt is, hogy hétfőn milyen “fontos” döntéseket fog meghozni miniszterelnökként főpolgármesterként. “Elsöprő erejű” beszédében az unalomig ismételt mantrákat hangoztatta az átláthatósággal, a klímavészhelyzettel és a polgármesteri hivatal átalakításával kapcsolatban.”pestisracok.hu

  22. Jobban szerint:

    “Milliárdokkal fizette le az Alstom a balliberális döntéshozókat – Így lopták szét Budapestet a Demszky-korszakban
    Jövő hét elején kezdődik a Demszky-féle budapesti városvezetés és az MSZP-SZDSZ-kormányhoz köthető legnagyobb korrupciós botrány, az Alstom-ügy tárgyalása. Az ügyészség által elkészített vádirat szerint összesen csaknem hárommilliárd (!) forintnak megfelelő eurót fizettek ki az akkori döntéshozóknak, hogy a francia cég nyerje a 4-es és 2-es metróvonalon közlekedő szerelvények beszerzésére kiírt pályázatot. A dokumentumokból egyértelműen kiderül, hogy T. Károly, Medgyessy Péter egykori bizalmasa volt az egyik legfontosabb közvetítő az Alstom, a BKV és a politika között. A homályos háttéregyeztetések aktív résztvevője volt Aba Botond akkori BKV-vezér, de az üzenetváltások során felbukkant az SZDSZ-es szál, illetve Puch László szocialista pártpénztárnok neve is. Végül mégsem sikerült kideríteni, kiknél landoltak a kenőpénzek, így a balliberális politikusok és döntéshozók elkerülték a vádlottak padját.”pestisracok.hu

  23. Jobban szerint:

    “Újra felkerült a netre a törölt Wittinghoff videó – Várjuk a budaörsiek tüntetését!”mindenszo.hu

  24. Horváth János szerint:

    Élvezkedsz?

  25. Nagyapó szerint:

    Nocsak pl idegeskedik. Oka van is rá, mert csak negatívumokat próbál közölni, zömében megalapozattlan hazugságokat.
    pl próbáljon találni egy értelmes ellenzéki újságírót! Ne kezdje “drága Bolgár úrral”!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  26. Vadmalac szerint:

    Jobban!
    Fent van a másik is! 🙂
    Ahol lakom, kettőkor a 108. voltam… 😛

  27. pl szerint:

    Nagyapó, te demens barom! Visszakereshető minden az interneten! Rohadj bele a hazugságaidba!

  28. Vadmalac szerint:

    pl!
    Nagyapó ezt tudja, mindenkiről logfájlai vannak, másképp nem tud kitiltani! 😉
    …csak bosszantó, hogy ez így van és várnom kell, amíg a szolgáltató új IP címet ad! 😛

  29. pl szerint:

    Az a másik szerencsétlen fogalmatlan hülye is teleszarja 13-15 éves ügyek papagáj szerű emlegetéseivel…
    “hárommilliárd (!) forintnak megfelelő eurót fizettek ki”… te szerencsétlen! Nemzet Mészárosának négy év alatti HATSZÁZMILLIÁRDJA nem bassza ki a szemed? Csak a 3?
    Aztán amúgy az a bizonyos 2002-2006 időszak jogosítana fel benneteket az ország kiRABLÁSÁRA?
    Avagy az megvan, hogy 2006 ősze óta a ti rabló polgármestereitekkel van tele az ország?
    Vallj színt! Te tkp a “hülyébb vagyok mint a demens” címre törsz?

  30. pl szerint:

    Ha kétséges lenne, természetesen a Jobbannak szóltam, ám hülye válasza már nem érdekel, vége a szavazásnak.
    Ha a hülyék hülyék maradtak, már nincs mit tenni…

  31. csak úgy szerint:

    2 CSABA PÉTER MOMENTUM MOZGALOM-DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ-MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT-PÁRBESZÉD MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT-LEHET MÁS A POLITIKA-JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM 961 50,34%

    1 ÁBEL ATTILA FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT 852 44,63%

  32. Gyula szerint:

    KARÁCSONY GERGELY
    MOMENTUM MOZGALOM-DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ-MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT-PÁRBESZÉD MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT-LEHET MÁS A POLITIKA
    317 152
    (50,62%)

    1
    TARLÓS ISTVÁN
    FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT
    277 502
    (44,29%)

  33. Csepeli Kérdező szerint:

    Ábel Attilából a körzetében nem kérnek többet. Beszédes.

    Az más kérdés, hogy alapvetően az emberek nem azért szavaztak az összefogás jelöltjeire, mert azok jó/jobb emberek lennének. Egyszerűen elegük van a Fideszből. Vagyis, a szavazást nem az összefogás nyerte meg, hanem a Fidesz vesztette el.

  34. csak úgy szerint:

    Csepeli Kérdező – így igaz!

Itt lehet hozzászólni !