Reggel hétkor ment vonatszerelvény a Corvin csomópontban

Csepel.info

A kép egy korábbi alkalommal készült

Reggel hétkor vánszorgott keresztül a Corvin csomóponton egy vasúti szerelvény, és közel negyed órán keresztül állt a forgalom – értesült a Csepel.info.

A vasúti forgalmat nem az önkormányzat szabályozza. A Metrans ugyanakkor hajlandó volt önkorlátozásra, így Csepel legnagyobb szállítmányozó cége csúcsidőben nem használja a csomópontot. Ugyanerre a Szabadkikötő azonban nem volt hajlandó, így ők nem is foglalkoznak azzal, hogy a szerelvényeik miatt mikor áll le a teljes forgalom Észak-Csepelen.

A Gubacsi vasúti híd ráadásul kritikus állapotban van. Ellentétben a közúti híddal, azt nem újították fel egyszer sem a rendszerváltás óta. A híd és a sínek állapota miatt csak 5 km/órás sebességgel haladhatnak a vonatok, ami tovább növeli a várakozási időt.

A vasúti híd és a sínek állapota annyira rossz, hogy a vonatok csak lépésben haladhatnak a hídon és a Corvin csomópontban is

Érdekesség, hogy az ellenzéki pártok mennyire nincsenek képben Csepel problémáit illetően. Kritikáik középpontjában még mindig a Metrans van: nem tudják elfogadni, hogy a 2008 óta Csepelen működő, százmilliárdos fejlesztést végző cég a fideszes kormányzat idején fejlesztette logisztikai központját, több száz munkahelyet teremtve ezzel.

Az ellenzéki pártok a Gubacsi vasúti híd felújítását is ellenzik, a közúti híd felújítását követelve. A közúti híd azonban nincs olyan rossz állapotban, hogy azonnali felújításra legyen szükség, újraépítése a vasúti híd felújítása után lesz. Már csak azért is érdemes a vasúti híddal kezdeni, hogy a közúti híd felújításakor ne kelljen negyed órákat várni a vonatok átvánszorgására.

Csepel.info

6 hozzászólás “Reggel hétkor ment vonatszerelvény a Corvin csomópontban” bejegyzésre

  1. gab szerint:

    A vasúti híd és a Corvin csomópont távolsága 1,2km, a Szabadkikötő és a Corvin csomópont távolsága kb 400m váltókkal és kanyarral, de biztos a híd miatt megy át lassan a csomóponton 😉

    Egyébként a százmilliárdot beruházó Metrans a híd költségeinek hány százalékát állja?

  2. Csepeli Kérdező szerint:

    “A vasúti híd és a sínek állapota annyira rossz, hogy a vonatok csak lépésben haladhatnak a hídon és a Corvin csomópontban is”

    A csomópontban miért? Már tönkre is ment? Akkor jól sikerült a kivitelezés.
    Nem hiszem el, hogy az Önkormányzat helyi rendelettel nem tudja szabályozni a vasúti forgalmat.
    Az Önkormányzat (majdnem) mindenki felett áll, hiszen sokszor olyat is megtesznek, amiu a saját rendeletével ellentétes…

  3. Betke szerint:

    Miért adagolják, hogy mit nem akar az ellenzék? Nem lehetne egy oldalon felsorolni az összes feltételezett akadékoskodást, aztán haladjunk tovább! Vagy ez a házi feladat?

  4. bhu szerint:

    Tietek a kerület, a főváros, az ország – egyelőre. Így kicsit szégyen másra mutogatni.

  5. sihuhu szerint:

    Üdvözlet.

    Nem szeretném védeni a METRANS céget, de a képeken látható mozdonyok egyike sem a METRANS cégé. Mind a két mozdony a MAHART-hoz tartozik szerintem. Én a sose láttam a telephelyen ezt a két mozdonyt nyitás óta.

  6. Nagyapó szerint:

    Megszoktuk! A zellenzéket nem zavarják a tények. Fő a trollkodás. A vonatok zöme a Szabadkikötőbe és a MOL-hoz megy.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

Itt lehet hozzászólni !