Csepel, ahol élmény a szüreti mulatság

Csepel.hu

Egy szelet Csepel rendezvénysorozat keretében a Királyerdei Művelődési Ház udvarán tartották a hagyományos Csepeli Szüreti Mulatságot. Szeptember 21-én, a szép őszi időben sokan ellátogattak az egész napos családi rendezvényre, melyen a felajánlók jóvoltából mintegy háromszáz kilónyi szőlőt préseltek ki.

A bejáratnál elektromos kisautók és hordó élményvasút várta a gyerekeket, majd a szülőkkel közösen lovashintó szekerezés Királyerdőben. A célba dobálók és az ugrálóvár melletti domboldalon egyedi színfoltja volt az eseménynek a Csepel feliratú tábla és a szalmabála ülőkék, ahol többen fotóztak, szelfizkedtek. Kicsit beljebb a forgó hordónál sorakoztak a bátor átmenést választók s a trambulin kedvelői. Szomszédságában különleges élményt nyújtott a kezes-lábas játszóház furfangos játékokkal az élen. A szemléletformálás jegyében a biciklire helyezett flipper, kazettás magnó és egyéb eszközök a mozgáskoordinációt javítják – tájékoztatta oldalunkat a játszóház munkatársa.

A főzőcskézőknek is akadt foglalatosság a lepénykészítéssel, az állatbarátok pedig a parasztudvarnál kecskéket és nyuszikat simogathattak. A kézműves foglalkozáson lelkesen készültek dióból a sünik, parafadugóból a kis hajók, a szőlőfürtös könyvjelzők és képeslapok. Nyitva állt a látogatók előtt a Királyerdei Tájház, amelynek falánál helyezték el a madárijesztő-készítő verseny bábuit. A közönség szavazata alapján az induló hét csapatból az Őszi gesztenyék győzött, második helyen a Cserkészek végeztek, míg a harmadik helyezett az Unikornis lett. Az ügyes munkáért mindegyik versenyzőcsapat ajándékot kapott.

A színpadnál egész nap vendégművészek szórakoztatták a közönséget. A remek hangulatú programok sorát az Island Rock Csepel Tánccsoport Egyesület pörgős táncbemutatójával nyitotta meg, majd a kicsiknek Misi bohóc vidám játékos műsorral kedveskedett. Délben felcsendült a nóta az Operett-Musical Voices Társulattal és a Puszta Band zenekarral. Délután hatalmas tömeg előtt lépett fel Kökény Attila énekes, aki közvetlen hangvételével többeket színpadra csábított nagysikerű koncertjén.

Ezen kívül a szüreti bulit a Cascade Music Jam zenekar közismert slágerekkel zárta.

A Csepeli Városkép szervezte önkormányzat támogatta rendezvényen a helyben készült must mellett borokat lehetett kóstolni a Szigetcsépen működő Gál Szőlőbirtok és Pincészet választékából.

 

A.Zs.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !