Folytatódnak az útépítések – Befejeződött a Királyerdő út építésének első üteme

Csepel.hu

Újabb szakaszához érkezett a csepeli önkormányzat kiemelt beruházási projektje, az út-, járda- és csapadékcsatorna-építés a kerületben. Ezúttal a Királyerdő út első ütemének építését fejezték be. A munkálatok során, mintegy 900 méteres útszakaszon, a Hollandi út és a Kövecses utca közötti rész megépítésére került sor és 950 méter hosszon járdát és csapadékvíz csatornát is építettek. A Kövecses utca és a Tihanyi út között ugyanakkor 1500 méteren épült járda. A megújult útszakaszt Borbély Lénárd polgármester és a körzet Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőjelöltjei, Bercsik Károly és Zupkó János ellenőrizték.

A Királyerdő út építése a második ütemmel a Kövecses és a Tihanyi utca közötti szakaszon, több mint másfél kilométeren elindult. A teljes beruházás összege mintegy 2 milliárd forint, amely a Kormány támogatásával és önkormányzati forrásból valósul meg. A Királyerdő út megépítéséhez Németh Szilárd országgyűlési képviselő közbenjárása eredményeként összesen 800 millió forintot kapott a kerület.

Emlékeztetőül: idén augusztusban adták át a szintén megújult Popieluszko utcát, amely 600 méteren kapott új útburkolatot. Itt kapubeállókat és másfél méter szélességű járdát is építettek. Az ottani beruházás 50 milliós állami támogatásból és közel 300 milliós önkormányzati forrásból újult meg.

 

 

 

Csepel.hu

15 hozzászólás “Folytatódnak az útépítések – Befejeződött a Királyerdő út építésének első üteme” bejegyzésre

  1. bhu szerint:

    Remélem, ez a Hollandi út forgalmának csökkenését, és nem növekedését hozza. Ebben az esetben ez egy nagy eredmény.

    Persze ahhoz Gerincút is kellene.

  2. Csepeli Kérdező szerint:

    Jelenleg reggel 7-8 között a Szentmiklósi útra nehezebb kikanyarodni, ezt tapasztalom.
    Ez jelentheti azt, hogy a Hollandi tehermentesül.

  3. kajakos szerint:

    A Szentmiklósi út a sűrűbe vezet és nem alternatíva azok számára akik a Hollandi úton akarnak viszonylag gyorsan eljutni Pesterzsébetre vagy a városba, kár álmodozni.

  4. Tündér Ilona szerint:

    Sajnos nem a sűrűbe vezet, hanem a HÉV végállomáshoz, ami sok ember célpontja, a Szentmiklósi útnak egyértelműen megnőtt a forgalma.
    Az önkormányzatnak már régen fizetőssé kellett volna tenni a parkolást a nem itt lakók számára.

  5. Dagobert bácsi szerint:

    Maradjon Csepel mindegyik része élhető! A Hollandi út is!
    Oldják meg hogy a szigetszentmiklósiak ne használják egérútnak! A Szent István út és a Horgásztanya közötti szakaszon tiltsák meg az átmenő forgalmat! Behajtani tilos, Kivéve Célforgalom kiegészítő táblával!

  6. kilgore trout szerint:

    Amíg nincsenek hidak és elkerülő utak, addig nem lehet semmit sem tenni.

  7. kapjatokbe szerint:

    A Hollandi út a Széchenyire hozza a forgalmat, reggel ki sem lehet kanyarodni.
    Remélhetőleg ez levesz belőle?

  8. kapjatokbe szerint:

    Dagobert bácsi!
    Logikus, de szerinted? 🙂
    Ha már melldöngetés…
    Karcsika! Aszfaltoztasd már le a Széchenyi / Bajcsy sarkon, azt a lyukat, 4 hét után… 😛

  9. Dagobert bácsi szerint:

    A Szent István út és a Horgásztanya közötti szakasz átmenő forgalomtól mentesítése nem gátolja a Hollandi út használatát a csepeliek részére! A betorkoló utcákba behajtás és kihajtás célforgalom, mint ahogy a Hollandi úti házak megközelítése is! Mindössze a Szent István úti körforgalomtól a Horgásztanyáig illetve viszont tiltja a megállás nélküli átmenő forgalmat. A 71-es busz a végállomásnál visszafordul, tehát az is célforgalom, ráadásul a végállomásnál várakozni is szokott. A cél az hogy a szigetszentmiklósiak ne tudják egérútként használni a Hollandi utat! Közlekedjenek a helyközi forgalomra kiépített főútvonalakon! Szigetszentmiklós a közlekedési problémáját ne testálja a csepeliekre! Ott lakik az országgyűlés elnöke, járják ki hogy kapjanak egy hidat Soroksár felé!

    Amúgy a Hollandi út lakosainak is joguk van az emberi életre! Nem csak a Rákóczi-kert mellett lakóknak van joguk a nyugalomra, mert ott akadémikusok laknak!
    Ma megszámoltam, a révtől a Napközis Táborig 60 autó parkolt a kalózhajós játszótér miatt! Sokszor a lakóházak kapubejáróba is beparkolnak, ami ugye csak az ott lakóknak megengedett a KRESZ szerint! Nekünk ez jár, a polgármester nyugalmát meg négy fekvőrendőr őrzi az átmenő forgalomtól!

  10. kajakos szerint:

    Dagobert bácsi az út az azért van hogy közlekedjenek rajta még ha Hollandi útnak is hívják.

  11. Dagobert bácsi szerint:

    A Temesvári utca is azért van hogy közlekedjenek rajta! Mégis a Katona József és a József Attila utcák között NÉGY FEKVŐRENDŐR AKADÁLYOZZA A KÖZLEKEDÉST!

  12. Nagyapó szerint:

    Dagobert bácsi csak négyig tud számolni, ezért csak a Temesvári u. kis részéig jut. Próbáljon számolni az utca Széchenyi és Határ utak közötti részen is!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. Dagobert bácsi szerint:

    A kis nagyember a Katona József és a József Attila utca közötti szakaszon lakik! Nagyapó, talán Ön lakik a Széchenyi és a Határ utca közötti szakaszon, hogy ott is számoljak?

    Jogegyenlőséget, mindenki utcájába rakjanak fekvőrendőröket, vagy szedjék fel mindenhonnan! A Szabadkai utcai és a hasonló útszűkítéseket is szüntessék meg!

  14. kapjatokbe szerint:

    Az Öreg nem ott lakik, egyel lejjebb… 🙂

  15. Dagobert bácsi szerint:

    Remélem, lesz egyszer valaki Csepelen, aki eltakarítja a fekvőrendőröket a csókosok utcájából! Élvezzék ők is a forgalmat, “az út az azért van hogy közlekedjenek rajta” (kajakos)!

Itt lehet hozzászólni !