Munkáspárt: emberséges önkormányzatok kellenek

Csepel.hu

 

Az emberekkel az emberekért! Ez a Munkáspárt egyik legfontosabb alapelve, amikor az önkormányzati munkáról van szó. A Munkáspárt célja ugyanis az, hogy az önkormányzatokba elvigye a dolgozó emberek hangját, ellenőrizhetővé tegye a testületeket, és ami nem kevésbé fontos: elérhetővé őket. Az embereknek érezniük kell, hogy a sok fejlesztés és építkezés értük van. Jogot és lehetőséget kell kapniuk a város jövőjének eldöntésébe.

Bizonyára önök is láttak már elég hirdetményt arról, hogy a polgármester fogadóórája ekkor és ekkor, bejelentkezés alapján, de leginkább sohanapján kiskedden van. Persze polgármesterből csak egy van, mondhatjuk, de éppen az lenne a munkája, hogy megoldja az itt élő emberek gondjait. Nem is beszélve arról, hogy a képviselő hölgyek és urak, akikből aztán van bőven, miért csak havonta egy-egy órát szánnak arra, hogy meghallgassák az állampolgárokat.

A miniszterelnök messze van az állampolgároktól. A polgármester és főleg a képviselők viszont nagyon közel. Ahol jól dolgoznak, valószínűleg a fogadóóráktól függetlenül is találkoznak az emberekkel. De ahol nem dolgoznak jól, ott mi történik? Az önkormányzati munka szolgálat, az emberek szolgálata. Legalábbis mi, a Munkáspárt így gondoljuk. Nem kötelező polgármesternek, képviselőnek lenni. De ha valaki vállalja, akkor csinálja huszonnégy órában! Az állampolgárral nem akkor kell találkozni, amikor én ráérek, hanem akkor, amikor az állampolgárnak szüksége van rám. Az önkormányzat legyen az emberekért! Dolgozzon az emberekkel együtt az emberek problémáinak megoldásáért! Az önkormányzatok fő ellenőre nem az állam valamelyik szerve kell, hogy legyen, hanem maguk az emberek! Ha népi ellenőrzés van, ha az emberek tudnak az önkormányzatok munkájáról, ha érdemi információkat kapnak, akkor nem lehet majd csalni, korrumpálódni, a társadalom pénzét magáncélra fordítani. Egy olyan önkormányzatnak, amely valóban segíteni akar az embereknek, kell, hogy legyen saját segítő irodája. Olyan szolgáltatás, amely hét napon keresztül 0–24 órában az állampolgárok, azaz a mi rendelkezésünkre áll. A kazán általában nem munkaidőben romlik el, a vízvezeték sem ilyenkor törik el, hanem éjszaka vagy húsvétkor, amikor nincs hova fordulni.

A társadalmi segítő iroda összekapcsolhatná a telefonálót a megfelelő szakemberrel. Honnan lennének szakemberek a mai szakemberhiányos világban? Nos, az önkormányzat különböző kedvezményekkel kiépíthetne egy olyan szakembergárdát, amely expressz szolgáltatásként segítené az embereket. Ez csak néhány azon sok feladat közül, amelyeket a társadalmi segítő iroda elláthatna. Sokba kerül? Bizonyára nem kevés pénz kell hozzá. De ez a beruházás megtérül. Az emberek érezni fogják, hogy az önkormányzat nem egy távol lévő állami intézmény, hanem a város, a kerület saját ügyintézésének, az itt lakók szolgálatának eszköze. A Munkáspárt ilyen önkormányzatokat szeretne. Emberieket az emberekkel az emberekért. Gondoljunk erre is október 13-án, amikor képviselőinket és polgármestereinket megválasztjuk!

 

 

 

Csepel.hu

8 hozzászólás “Munkáspárt: emberséges önkormányzatok kellenek” bejegyzésre

  1. pl szerint:

    Bájos, ahogy a senki által nem érdekelt (hacsak nagyapót nem) munkáspárt mondanivalójának teret adtok, az ellenzékről meg hazudoztok szakmányban. Gazemberek!

  2. Dagobert bácsi szerint:

    Ejh, döntsd a tőkét (Mészárost), ne siránkozz, ne szisszenj minden kis szilánkhoz!

  3. Sullivan szerint:

    De am igen, eleg erdekes. Foleg ugy, hogy a fidesz adja ki magat olyan marha nagy anti-kommunistanak…

  4. Dagobert bácsi szerint:

    Alig van fideszes, amelyik nem kommunista családból származik! Tele van KISZ és párttitkárokkal! Az ideológia cserélhető, lényeg hogy a buksza tele legyen!

  5. Borostyán szerint:

    Ez így van. De ezt mondd el Nagytahónak is. Habár, ő szokta mondani, hogy a kommunisták lopnak. Na, legalább bevallotta a dolgokat ezzel! 😀

  6. pl szerint:

    …és megjelent a csepel.info-n az 1257-ik csoport kép a gazemberekről… grat
    tegye fel a kezét aki látott ellenzéki nagy plakátot. Aki látott tisztességes beszámolót az ellenzék ÉRTÜNK tett tevékenységéről.
    A drága édes anyátokat, ti gazemberek! Ezt a mi pénzünkből teszitek! Rohadjatok meg!

  7. Borostyán szerint:

    Naja! 😀 Van, hol egymás mellett 3x is Lénárd képe virít! 😀 Gratulálok! 😀

  8. nekünk ment el az eszünk szerint:

    <3 aranyosak, egyem meg őket 😀

Itt lehet hozzászólni !