Ökumenikus Segélyszervezet tanszerosztás

 

Csepel.hu

Harminc rászoruló gyereknek rendezett játékos nyárbúcsúztató programot, és lepte meg őket egy doboz ajándékkal az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON cég a Szent István út 170. szám alatt található országos segélyközpontban. Az eseményt az Iskolakezdés együtt! segélyakció keretében tartották meg augusztus 30-án. Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója és Károlyi Zsuzsanna, az E.ON kommunikációs vezetője köszöntötte a gyerekeket. Az adományok átadásában segédkezett Wolf Kati énekes, a kampány arca és Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó. Az eseményen részt vett Borbély Lénárd polgármester. A csepeli önkormányzatnak együttműködési megállapodása van a Csepelen található országos segélyközponttal.

Gáncs Kristóf arról beszélt, hogy a segélyakciót már nyolc éve megrendezik. Azzal a céllal hirdették meg, hogy minél többen csatlakozzanak az adománygyűjtéshez. Összesen mintegy tízmillió forint gyűlt össze, amelyből a segélyszervezet országosan ezer gyermek számára tudott egyenként tízezer forint értékű adományt átnyújtani. A támogatottak elsősorban a segélyszervezet intézményeiben laknak, illetve a központok látókörében élő családok gyermekei. Az ajándékdobozokban különféle, az iskolai tanuláshoz szükséges eszközöket adományoztak: egyebek között füzeteket, ceruzákat, golyóstollakat, vonalzókat, radírokat, körzőket, vízfestékeket, tolltartókat. A szervezet év közben is segíti a rászoruló családokat iskolaszerekkel, illetve támogatja a gyermekek felzárkóztatását a „Kapaszkodó” program keretében. Az ezer magyarországi gyermeken túl vajdasági, erdélyi és kárpátaljai hátrányos helyzetű családok gyermekeit is segítik.

Károlyi Zsuzsanna azt mondta, hogy az E.ON figyelemfelhívó kampánnyal és munkatársai gyűjtésével segítette az akció sikerét, továbbá ötmillió forintot adományozott. „A táskában lévő tanszerek nem csak kellékek, hanem magukban hordozzák az iskolára való készülődést. A teli iskolatáska esély az elérhető álmok felé. Mi szeretnénk megadni azoknak a segítséget, akik nehézséggel kezdik el az iskolát” – mondta a kommunikációs vezető, aki hozzátette: az óvodába induló gyerekekre is gondoltak: a jövő héten további ötmillió forintot szánnak arra, hogy ötszáz óvodakezdő csomagot állítsanak össze. Az ajándékokat az ország számos pontjára eljuttatják.

Wolf Kati és Gyurta Dániel arról beszéltek, hogy jó érzés részt venni ilyen akciókban, és együtt örülni sok boldog gyermekkel.

 

cs. a.

 

 

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !