Tanévnyitó ünnepség Csepelen

 

Csepel.hu

A Karácsony Sándor Általános Iskolában tartották szeptember elsején a központi tanévnyitó ünnepséget, amelyen köszöntötték az elsősöket, Borbély Lénárd polgármestert, Morovik Attila alpolgármestert, Tóth János tankerületi igazgatót, a kerületi oktatási intézmények vezetőit, valamint a megjelenteket.

A diákok tanévnyitó műsora után Borbély Lénárd polgármester külön köszöntötte az első osztályba lépőket, a kerület összes tanulóját és a szülőket. Ünnepi beszédében kiemelte: a városvezetés az első osztályba induló tanulók családját iskolakezdési utalvánnyal segítette, valamint folytatódott azt a közlekedésbiztonsági program, amelynek célja, hogy a gyerekek minél hamarabb megtanulják biztonságos közlekedést. Felhívta a figyelmet az iskola melletti megújult játszótérre és sportparkra, s jó tanulást kívánt a 2019/2020-as tanévre.

 

Ezután a nyolcadik osztályos tanulók átadták az elsősöknek a csepeli önkormányzat és a Dél-Pesti Tankerület Központ ajándékait, a láthatósági mellényt és a Betűzsák című kiadványt. Az iskola képviseletében Zádorvölgyiné Szabó Ildikó intézményvezető tanévnyitó beszédében szintén bátorította az elsősöket, akiket a tanító nénik hamarosan bevezetnek a betűk és a számok birodalmába. A nyolcadikosokhoz szólva hangsúlyozta: mozgalmas és izgalmas tanév vár rájuk a továbbtanulás előtt.

Az intézményvezető Móricz Zsigmond szavaival nyitotta meg az új tanévet: „Én azt hiszem, annál nincs nagyobb öröm, mint valakit megtanítani valamire, amit nem tud, és nagyobb jótétemény sem.”

A tanévnyitó végén elültettek az elsősök fáját.

 

A.Zs.

 

 

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !