Véget értek a nyári táborok

Csepel.hu

 

Véget ért a nyári napközis tábor, mely idén két helyszínen, az Arany János Általános Iskolában és a Mészáros Jenő Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben várta a diákokat. Mindkét iskolában igyekeztek sokszínű, hasznos programokat biztosítani a gyerekek számára.

Játék, sport, gálaműsor

Az Arany János Általános Iskolában változatos programok, eseménydús kalandok színesítették hét héten keresztül a fiatalok életét. Naponta 120- 150 gyerek töltötte nyári vakációját a napközis táborban, ahol mindenki nagyon jól érezte magát, és felejthetetlen élménnyel gazdagodott. A gyerekek a focizás, a pókerezés, a pingpongozás és sok más szabadidős játék mellett az uszodába járást és a Tarzan-parkot kedvelték a leginkább.

 

Idén nagyon nyugodt táborunk volt. Évek óta ugyanazok a pedagógusok alkotják a csapatot, amely a gyerekeknek is megnyugtató, hiszen vannak olyanok, akik több éve velünk töltik a nyarat. Most sokan voltak a leendő első osztályba készülők. A kollégákkal nem fáradtunk el, sok színes programmal tudtuk megtölteni a szabadidőt. Végig szép napsütéses időnk volt, mindössze két nap esett az eső” – számolt be lapunknak Varga Erika táborvezető. A diákok minden héten gálaműsorra készültek, a legutolsó alkalommal szabadon választott témákat adtak elő. Többek között musicalt, népmesét, részletet A Pál utcai fiúkból.

 

Kirándulások, élmények

Rengeteg színes programmal, nagyszerű élményekkel zárult a nyári napközis tábor a Mészáros iskolában is. A gyerekek egy percig sem unatkoztak, hisz a harmincöt tábori napból huszonnégyet külső helyszíneken töltöttek. A kirándulások, programok minden héten valamilyen tematika köré épültek. „Az első hét mottója a »Zöld Budapest« volt. Ennek keretében a gyerekek meglátogatták az ELTE Füvészkertjét, felfedezték a csepeli Kis-Duna-partot és a Margit-szigetet. A második héten a játéké volt a főszerep. A táborozók felkeresték a Családok Parkját, a Kalózos játszóteret, voltak a Kopaszi-gáton, a Kölyökpark Játszóházban, és egy mesebeli sétát tettek a solymári Paprikás-patak mentén, ahol meglátogatták a várat is – mondta Gajdócsi Nóra intézményvezető. – A harmadik hét a mesék világába kalauzolta a gyerekeket, az Aranyszőrű bárány című mese feldolgozása örömteli feladat volt a gyerekek számára. Bábokat készítettek és egy interaktív színdarab részesei lehettek a Ferenc téren. A külső programokat az Orczy- és a Benczúr-kert, valamint a mesejátszótér látogatása tette felejthetetlenné. A negyedik héten a Természettudományi Múzeum és az ott tartott múzeumpedagógiai foglalkozás kötötte le a diákokat. Az ötödik héten az élmények kerültek középpontba. A tököli repülőtéren tett látogatás mellett a Nemzeti Galéria kiállítása, a Rendőrmúzeum és a Budakeszi Vadaspark is nagy sikert aratott. A hatodik, azaz a „kirándulóhéten” a Mezőgazdasági Múzeum, a Várkert Bazár és a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút volt a fő célpont. A táborozás utolsó hetében a Szemlő-hegyi-barlangban vészeltük át a hőségriadót, a visegrádi Fellegvárban és a Mogyoró-hegyen tett kirándulás pedig méltó lezárása volt a tábori hétnek.” • Antal–Potondi

 

Sporttáborok

Balatoni edzőtábor

A Csepel Utánpótlás Sportegyesület (CSUSE) megkezdte a felkészülést a következő szezonra, ennek keretében ingyenes edzőtábort szerveztek augusztus 12-e és 16-a között Balatonbogláron. Közel száz gyerek vett részt a programban, elsősorban a 10– 16 éves korosztály képviseltette magát. „A kisebbeknek napi két, az idősebbek három edzést tartottunk, emellett pedig a reggeli futótréningek is rendszeresek voltak” – mondta Ányos Zoltán szakosztályvezető. Majd hozzátette, bár az edzések miatt a napirend meglehetősen szoros volt, a balatoni strandolás igazi kikapcsolódás volt a gyerekek számára.

Programok a strandon

Kilenc hét után véget ért a Csepel Öttusa és Vízi Sport Egyesület nyári tábora is, melyet a Csepeli Strandfürdő területén tartottak. A szervezők a táborozás alatt igyekeztek a lehető legszínesebb, szórakoztatóbb, tartalmasabb elfoglaltságot nyújtani a gyerekek számára, akik a sporton kívül rengeteg közösségi élménnyel is gazdagodtak a program során.

Csepel Öttusa Média

 

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !