Elkezdődött az új szabadidőpark építése Csillagtelepen

Csepel.hu

A Főkert tájékoztatása szerint a fővárosbanhét helyszínen újulnak megzöldterületek és játszóterek. Valamennyi sport- és pihenési céllal bővül, egy közülük Csepelen, a Tejút és a II. Rákóczi Ferenc utcák által közrefogott területen van.

S hogy milyen újdonságokkal várják a családi szabadidőparkban a csepelieket? Egyebek között lesz vezeték nélküli internetet sugározó okososzlop, a megfelelő UV-védelem érdekében UV-kijelző, és applikációval nyitható öltözőszekrény is. A budapesti hét park fejlesztésének célja, hogy a fővárosiak megújult környezetben, minél aktívabban tölthessék el szabadidejüket, illetve az új parkokban a család minden tagja megtalálja az aktív kikapcsolódás lehetőségét.
A Főkert közlése szerint a parkokban kültéri edzőeszközök, sportpályák, futókörök, játékok, valamint pihenő- és közösségi terek egyaránt helyet kapnak, ezeket egészítik ki közvilágítási és információs rendszerek, utcabútorok, ivókutak.

 

A projekt keretében több tízezer fát, cserjét, valamint évelő dísznövényt ültetnek, de a szakemberek gondoskodnak a faápolásról, valamint az út és járdafelületek megújításáról is. A munkálatok augusztus első napjaiban kezdődtek meg, a tervek szerint szeptember közepétől vehetik birtokba az első felújított parkokat a budapestiek.

 

Akiknek nem kell szabadidőpark és a fásítás 

Horváth Gyula, a csepeli ellenzéki koalíció DK-s vezetője éles hangon bírálta az új szabadidőpark kialakítását. Véleménye szerint erre az ott élőknek nincs igényük. Az időseket ugyanis már nem érdekli, gyerekből meg kevés van. A korhadt, balesetveszélyes fák kivágásával így – szerinte – óriási károkat okoztak. A Buckai Szövetség Egyesület közösségi oldalán is szidták a parképítést. Ott azt hozták fel ellene, hogy forgalmas utak mellett lesz.

Ha a régi városvezetők így gondolták volna, ma nem lenne Városliget, Népliget, New Yorkban Central Park, Londonban Hyde Park – hogy csak a legnagyobbakat említsük. A parkosítás sok új fa ültetésével jár, és a balesetveszélyes fákat egyébként is ki kell vágni. Az emberélet egyelőre fontosabb, mint a korhadt fák, és mi reméljük, hogy ez így is marad – mondta el lapunknak Ábel Attila alpolgármester.

Csepel.hu

 

Egy hozzászólás “Elkezdődött az új szabadidőpark építése Csillagtelepen” bejegyzésre

  1. kapjatokbe szerint:

    Lölö reklámtái is lepik el a kerületet…
    Zárt ülésen döntött az önkori, hogy tele legyen vele a kerület. 😛

Itt lehet hozzászólni !