„Ez egyszerűen csalás!” – botrány a ferencvárosi “előválasztáson”

Mandiner

Lejárató szórólapok és csak az egyik jelöltnek kiosztott házilag barkácsolt aláírásgyűjtő ívek színesítik a IX. kerületi ellenzéki versengést.

Az ellenzéki pártok néhány hete megegyeztek, az önkormányzati választáson a budapesti kerületekben induló polgármesterjelöltek személyében.

Kivéve a Ferencvárosban, ahol a kerületben a lila pártszínt taktikai okokból zöldre cserélő Momentum, a Jobbik és az MSZP Jancsó Andreát, míg az LMP, a Kétfarkú Kutya Párt és a kerület volt polgármestere Baranyi Krisztinát támogatja.

A kerületben ezért előválasztást tartanak, de alig kezdődött el az aláírásgyűjtés, máris egymásnak ugrottak a felek.

Az atv.hu azt írta, a Momentum Ferencvárosi szervezete egy operatív vezetőtől megkapta az ajánlásgyűjtő íveket és el is kezdték gyűjteni az aláírásokat Jancsó Andreának. Baranyi Krisztina viszont nem kapott íveket.

A ferencvárosi Momentum a facebookon közölte, hogy elkezdték gyűjteni az előválasztáshoz szükséges ajánlásokat Jancsó Andrea számára, miután vasárnap este megkapták egy operatív vezetőjüktől az ajánlásgyűjtő íveket.

„Azt a kérést kaptuk, hogy a még mindig kérdéses politikai megállapodás aláírása nélkül is kezdjük el gyűjteni” – írják, majd hozzáteszik: így is tettek, elkezdték gyűjteni az aláírásokat.

Baranyi Krisztina viszont hétfői videójában arról számolt be, hogy ő nem kapott ajánlásgyűjtő íveket. „Ezt nem lehet előválasztásnak, előválasztási eljárásnak nevezni. Ez egyszerűen csalás!” – fogalmazott a polgármesterjelölt.

Az előválasztást szervező civilek szerint a Momentum a felelős

A Momentum Ferencváros azt írja,

kiderült, hogy az említett operatív vezető, csak nekik küldte el az íveket, Baranyi Krisztinának nem.

„Kérdeztük, hogy a lebonyolító civilektől van-e, mire az volt a válasz, hogy nem, ezt ő csinálta, a főpolgármesteri előválasztás íveit átalakítva” – magyarázzák.

Majd azt írják, értetlenül állnak a történtek előtt, és a dolgok tisztázását kérik.

Baranyi Krisztina úgy reagált a bejegyzésre, hogy Jancsó Andrea és az őt támogató pártok – a Momentum, az MSZP és a Jobbik – csalással indították az előválasztást.

Lejárató szórólapok

Ezzel azonban még nincs vége a történetnek, ugyanis a kerület lakosainak postaládáiba az elmúlt napokban ismeretlenek Baranyi Krisztina lejáratását célzó szórólapokat dobtak be.

Ilyen szórólapokat kaptak a ferencvárosi szavazók:

A Momentumnak is tudomására jutott a dolog, és reagáltak is a facebookon. Azt írják, mélységesen felháborítja őket az eset, elkötelezettek a politikai kultúraváltás és az előválasztás intézményének tisztasága mellett, és arra kérnek mindenkit, hogy a szórólapot hagyja figyelmen kívül, illetve dobja ki.

Forrás: Mandiner

Egy hozzászólás “„Ez egyszerűen csalás!” – botrány a ferencvárosi “előválasztáson”” bejegyzésre

  1. PU szerint:

    Én megmondtam, hogy a Momentum nevű “mintha-párt” még fatális pusztítást fog végezni…
    Az ellenzék klasszikus tömbje pedig hát, ugye, nem adhat mást, mint mi lényege.

    Mellesleg a karaktergyilkolászás mocskosságának mértéke csak a támadott jelölt rátermettségéről győz meg…

Itt lehet hozzászólni !