Új bűnügyi régióba kerül Csepel

Stop, Csepel.info

November közepétől egy új, hatodik bűnügyi régiót hoz létre a rendőrség Dél-Pesten, a kiemelt bűncselekmény-típusok számának csökkentése és a jobb felderítésük érdekében.

A BRFK-n ez év márciusában alakították ki azt a bűnügyi régiós modellt, melyben a bűnügyi tevékenységet öt, több kerületet felölelő bűnügyi régióba csoportosították át. A budapesti rendőrfőkapitány mai beszámolója szerint a bűnügyi régiós modell igazolta működőképes voltát, és alapvetően beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Tóth Gábor tájékoztatása szerint az ötből négy régióban a rablások, betörések és a járműfeltörések száma is csökkent, illetve a felderítések aránya is javulást mutatott e három bűncselekményi kategóriában, ezért a rendszert tovább kívánják működtetni. Egyúttal azonban egy új, hatodik régiót is kialakítanak, mivel dél-pesti bűnügyi régióban – amely eddig hat kerületet foglalt magában -, a túl nagy terület és az ott dolgozó rendőrök leterheltsége miatt nem történt előrelépés a bűnügyi felderítésben. Emiatt Ferencváros, Csepel, valamint Pesterzsébet és Soroksár területén egy új, hatodik bűnügyi régiót szerveznek meg, ez november 16-tól kezdheti meg tevékenységét, az érintett kerületek lakosainak nagyobb biztonsága érdekében.

stop.hu

3 hozzászólás “Új bűnügyi régióba kerül Csepel” bejegyzésre

  1. Vátesz szerint:

    Nagyszerű, most már hat régió lesz, abból ötben jó a helyzet, mégis csak jobban hangzik, mint öt régióból négyben jó a helyzet.
    “Én annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítottam.” Winston Chuchill.

  2. Vica szerint:

    Hurrá! Lesz esély a sikkasztási ügyeket időben földeríteni.

  3. titok szerint:

    Így úgy néz ki mintha értenék a dolgukat,látszatra ügyelnek.

Itt lehet hozzászólni !