Németh Szilárd: ismét ezer honvéd vesz részt a déli határ védelmében

888

Fegyvert fogtak a migránsok a magyar határőrökre

Ismét ezer honvéd vesz részt szombat reggeltől Magyarország déli határszakasza védelmében; ezt a Balkánon jelentősen megnövekedett migrációs nyomás és a rendőrség nyári feladatai teszik szükségessé – mondta Németh Szilárd.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára szombaton budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a hazai titkosszolgálatok és külföldi társszolgálataik jelentése szerint „iszonyatosan” megnőtt az illegális migrációs nyomás a Balkánon, a rendőrségnek pedig komoly erőket kell vezényelnie nyári feladatainak ellátására. A kormány ezért úgy döntött, hogy a honvédség ismét nagyobb létszámmal, teljes képességével vesz részt a határőrizeti feladatokban – hangsúlyozta a Németh Szilárd.

Ismertetése szerint a manőverező katonák száma – három váltásban – 650, logisztikai feladatokat mintegy 200 honvéd lát el, a támogató erők 150 fővel vannak jelen, ami összesen ezer honvédet jelent. A honvédség továbbra is ellátja a felderítő, illetve helikopteres felderítő és demonstrációs feladatokat, a rohamcsónakos járőrszolgálatot és a kutyás katonai rendész szolgálatot – sorolta Németh Szilárd azt is hozzátéve, hogy a tartalékállomány újabb ezer főt tesz ki, akiknek szolgálatba vonása 24 órán belül lehetséges.

Emlékeztetett rá: 2015-ben 400 ezer illegális bevándorló „zakatolt át” az országon. A helyzet kezeléséhez a kormány akkor hiába várta Brüsszel segítségét, ezért a magyar emberek megkérdezésével műszaki és jogi vontak a déli határszakaszra – idézte fel.

Megjegyezte azt is, hogy jogi határzár szabályainak megszavazásában a kormány nem számíthatott az ellenzékre, „hiszen ők akkor is nyíltan bevándorláspárti politikát folytattak”. A 2018-as országgyűlési választásokon és a májusi európai parlamenti (EP-) voksoláson is világossá tették az emberek, hogy meg kell őrizni a nemzetek Európáját és meg kell védeni keresztény kultúránkat – mutatott rá a politikus, aki hangsúlyozta, hogy ehhez meg kell állítani az Európába áramló bevándorlást.

Németh Szilárd a közmédia (M1) kérdésére elmondta, hogy a nyári időszakban megnő a migrációs nyomás a határon, az illegális bevándorlók ekkor indulnak el a táborokból. Erősen működnek Soros György bevándorlás-szervező álciviljei, az embercsempészek és Brüsszelben még mindig ott vannak a migránsokat tárt karokkal váró a politikusok – indokolta az intézkedéseket az államtitkár.

Forrás: 888

16 hozzászólás “Németh Szilárd: ismét ezer honvéd vesz részt a déli határ védelmében” bejegyzésre

  1. Dagobert bácsi szerint:

    Ez egy lopott kép! Évekkel ezelőtt készült a szíriai-török határon épített török kerítésnél! A képen török katonák láthatók a járművükkel! Az AFP hírügynökségtől származik! Még a magyar határkerítés építése előtt a kép megjelent a magyar médiában is, onnan jelentette meg annak idején a Csepelinfó is!

  2. Dagobert bácsi szerint:

    Ha nem Ábel Attila lopta, akkor a 888! Annak idején kép a valódi hely megnevezésével jelent meg, most aláírtok egy szöveget, mintha az Magyarország déli határán készült volna!

  3. Dagobert bácsi szerint:

    A kép már annyiszor jelent meg illusztrációként a magyar médiában, hogy már közismert!

  4. Dagobert bácsi szerint:

    A Google-ba beírva “magyar határkerítés”, kiad egy csomó cikket, fényképet, egész más a magyar határkerítés! Nem ilyen panelekből áll, a tetején két sor pengésdróttal, hanem kettős kerítés, négy méter magas oszlopokkal, dróthálóval, a tetején egy sor NATO-dróttal! A kerítések között út van!
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Déli_határzár_Magyarországon

  5. Dagobert bácsi szerint:

    Ráfaragtatok! Megtaláltam a fotó eredetijét! A török határon épült, csak nem a szíriai, hanem a bolgár határnál! Kép aláírás: A bolgár–török határ 2014 júliusában
    Stoyan Nenov / Reuters, a képfile neve: 18016vREU.jpg
    http://nol.hu/belfold/lehuzzuk-a-vasfuggonyt-1540721

  6. Potter szerint:

    Ahogy Hofi mondta:

    “Búcsúzik a Maxim bár műsora. Aha, Maxim bár. A képen meg az Országház.”

  7. Nagyapó szerint:

    A vasfüggöny szakértői nyilatkozgatnak.
    A cikk tartalmát persze nem értik, mert szerintük nincs migrációs veszély!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Jobban szerint:

    Struccpolitika…”A valóság elől elzárkózó, a valósággal nem számoló, azt megismerni nem akaró magatartás…”
    https://www.arcanum.hu/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-a-magyar-nyelv-ertelmezo-szotara-1BE8B/s-4893A/struccpolitika-49F85/

  9. Jobban szerint:

    Fő, hogy elvesznek a részletekben, honnan származik a kép, ki fényképezte, stb., a lényeg nem számít. Miért is lenne migrációs veszély? Miért nem kell megköszönni azok fáradozását akik azzal küzdenek, hogy megvédjék a lakosságot, az országot az illegálisan az országba nyomuló migránsoktól? Folyamatos ócsárlásuk felelőtlen magatartás. Mindenki a saját bőrét vigye a vásárra, csak a saját nevükben nyilatkozhatnak. Nem kérünk a kalandor hozzáállásukból.

  10. Jobban szerint:

    ” az arab országok miért nem fogadják be ezeket a migránsokat…

    TW: Akkor magyarázza el, kérem, hogy mégis miért nem akarnak Önökhöz menni ezek a menekültek és migránsok?

    AAG: Nagyon egyszerű. Mi nem teszünk kivételt velük szemben. Amikor átlépik a határt, és menedékjogot kérnek, akkor a következő lépés az, hogy alá kell írniuk egy kötelezvényt, hogy betartják a befogadó ország szabályait és bármilyen kihágást követnek el, ugyanazt a büntetést kapják, (ami súlyosabb esetekben halálbüntetés is lehet) felgyorsított eljárással, amit az ottani lakosok, és a büntetés letöltése után (hacsak nem halálbüntetés) azonnal viasszatoloncoljuk őket a saját országukba. Azt is alá kell írniuk, hogy a beilleszkedés során kapott beilleszkedési segélyeket 2 éven belül vissza kell fizetniük, mert ha nem, elkobozzuk az értékeiket és azonnal kitoloncoljuk őket. Ha valaki nem tud írni és olvasni, akkor szóban adják elő neki ugyanezt és ő ujjlenyomatával írja alá. Nincs mentség, hogy nem ismerik a kultúrát, ami arabok estében nagyon kétségbevonható, így ez a könnyítés nem játszik szerepet. Ezek szerint a hír elérte őket és nem akarnak arab országokban letelepedni.

    TW: Nem gondolja, hogy ez drasztikus eljárás, Mr. Gheit? Nyugat-Európában sokkal rugalmasabban kezelik ezt a kérdést.

    AAG: Egyáltalán nem, mert ha én másutt keresek menedéket és segítséget kapok, akkor kutyakötelességem az ottani törvényeknek engedelmeskedni, mert ha nem, fel is út, le is út. Nyugat-Európa majd egyszer felébred és reálisan nézi a helyzetet. El kellene küldeni néhány tisztségviselőjüket és próbaképpen menedékjogot kérni Dohában, vagy Quatarban vagy Szaúd-Arábiában és saját bőrükön tapasztalnák az elmondottakat. Akkor majd felébrednének.

    Elgondolkoztató. Nemde?”

    https://badog.blogstar.hu/2018/07/23/ezert-nem-mennek-a-migransok-az-arab-orszagokba/55997/?utm_source=blog_reszletes&utm_medium=kedvencek_lista

  11. Potter szerint:

    Ez a Jobban totál elmebeteg ha valaki még nem vette volna észre!

  12. Dagobert bácsi szerint:

    Lényeg az, ti akkor is hazudtok, ha kérdeztek! Képesek lopni fényképet, és egész mást írni alá!

  13. PU szerint:

    Nemcsak Jobban totál. A Földlakók immár nagyobbik része az. Ragályos. Súlyosan életveszélyes. Pártsemleges. Cél: kipusztítani, aki még épelméjű.

    A képlopás (a bizonyító képnek semmi köze a tárgyául megadott tényálláshoz): nemzetközileg, párt- és ideológiasemlegesen alkalmazott első számú újságírói fogás. (Lassan a karkatergyilkosság is.)

    Sajnálom, de nem bírom tovább olvasni ezeket a szövegeket. Téboly és undor. Belebetegettem. De semmi vész. Szavazni nem fogok többé a büdös életben senkire, akkor sem, ha géppisztollyal kényszerítenek.
    Emésszétek föl magatokat.

  14. csepelikerdezo szerint:

    Az érdekelne, hogy az ukrajnából, indiából beáramló minimálbérét is munkát vállalók miért nem számítanak migránsnak?
    Az autóipari munkahelyek kezdenek átállni a 4 napos munkanapra, és ha jellemző a látszám stop, vagy olcsó és tudatlan ukrán vagy távol keleti embereet vesznek fel.

    Nem illene a magyar munkahelyeket védeni?

    A déli migránsok legalább nem akarnak dologzni :mrgreen:

  15. admin szerint:

    Bárki, aki törvényesen, útlevéllel, munkavállalási engedéllyel lép be az országba, nem illegális migráns. Mi is bárhova elmehetünk útlevéllel, igazolással, engedéllyel. Még a kutyának is kell, ha átlépi velünk a határt. Az illegális migránsok viszont sokszor bemutatkozni sem hajlandóak, és számos esetben terrorista szervezetek tagjai.

  16. csepelikerdezo szerint:

    Idézet a “saját” cikketekből:
    Ismét ezer honvéd vesz részt szombat reggeltől Magyarország déli határszakasza védelmében; ezt a Balkánon jelentősen megnövekedett migrációs nyomás és a rendőrség nyári feladatai teszik szükségessé – mondta Németh Szilárd.

    Nem illegális migrációs nyomásról beszél amorf Szilárd…

    :mrgreen:

Itt lehet hozzászólni !