Orbán Viktor: A baloldal olyan dolgokat képvisel, amelyek tönkreteszik Európát

Origo

Az európai kontinens jövője Németország, Franciaország és a V4-ek háromszögében dől el – minderről Orbán Viktor beszélt a német Bild című napilapnak.

A miniszterelnök kifejtette, hogy nem akarja, hogy az Európai Néppárt a politikai baloldallal kösse össze a sorsát. Európában a politikai baloldal ma olyan dolgokat képvisel, amelyek tönkreteszik Európát, Németországot is. Nem feltartóztatni akarják a migrációt, hanem elősegíteni – hangsúlyozta a kormányfő.

Bild: Miniszterelnök úr, egész Európát megrengette az ausztriai politikai botrány. Önt is?

Az osztrák belpolitikába semmilyen módon nem kívánunk beleszólni, arról az osztrák választóknak kell dönteniük.

Strache úr két hete látogatta meg Önt Budapesten. Csalódott, hogy az egyik bizalmasa elesett? Hiszen ő is az egyik példaképe volt.

A politikában a legfontosabb az emberek bizalma. Strache a saját hazájában igazi harcos volt, de elvesztette az emberek bizalmát. Az, amit Strache mondott, elfogadhatatlan.

Az EPP frakciójában felfüggesztették az Ön pártjának tagságát, és Ön már nem akarja támogatni Manfred Weber csúcsjelöltet. Kinek a hibája ez az eszkaláció?

A skandinávoké és a Benelux országoké. Ők valójában az EPP-ből történő kizárásunkat akarták. 13 párt kezdeményezte ezt három hónappal egy fontos választás előtt – ennél nagyobb politikai hülyeséget még életemben nem láttam. És az EPP vezetői túl gyengék voltak ahhoz, hogy ezt visszautasítsák. Weber úr e helyett kijelentette, hogy nem akar a magyarok szavazataival az Európai Bizottság elnöke lenni. Ez a magyar nép, a magyar választók olyan megsértése, hogy jelöltként tarthatatlanná vált. Ettől fogva nem lehet őt támogatni. Erről ő maga tehet.

Azzal, hogy ő egy gyenge vezető. Ha az ember vezető akar lenni, akkor küzdenie kell a saját meggyőződéséért. Ahogy én látom, Manfred Weber egy becsületes ember, de nem kész a saját értékeiért küzdeni. Ő igazodik. Közte és a szociáldemokrata jelölt, Timmermans között már csak külső különbségeket látok. Ő már nem konzervatív politikus.

Manfred Weber meg is látogatta Önt itt, Budapesten. Ön emberileg csalódott?

Meglepődtem. A csalódás nem jó szó, ez inkább egy fájdalmas érzés. A hűséget a politikában is fontosnak tartom, és én Weber urat még a saját itthoni politikai tőkém egy részének árán is támogattam.

Az Európai Néppártot még mindig a politikai otthonának tekinti?

Igen.

Ön az EPP-családban akar maradni? Vagy új szövetségre törekszik olyan jobboldali nacionalistákkal, mint Salvini olasz belügyminiszter?

Ez az EPP-től függ. Én mindent megteszek a néppárt sikeréért. Azt akarom, hogy az EPP nyerje az európai választást. De utána egy fájdalmas vita áll előttünk az irányvonalról: nem akarom, hogy az EPP a politikai baloldallal kösse össze a sorsát. Európában a politikai baloldal ma olyan dolgokat képvisel, amelyek tönkreteszik Európát, Németországot is. Nem feltartóztatni akarják a migrációt, hanem elősegíteni. És egy európai szocializmust célzó javaslatot terjesztenek elő, aminek az árát a németek fogják megfizetni. Kisebb mértékben persze mi is itt, Közép-Európában. Például Olaszországban Salvini jó munkát végez, ezért a választás utáni időben semmilyen szövetséget nem kellene kizárni.

Azzal, hogy Ön eltávolodik Weber úrtól, eltávolodik Németországtól is?

Nem, Európának mindig jól ment, ha Németország és Magyarország szorosan együttműködött. Így tehát együttműködésre törekszünk a németekkel. De érvényes az a magyar közmondás is, hogy nem ugrunk utánuk a kútba. Nem követjük azt, aki tévútra megy.

Konkrétan hol?

Nem fogjuk például követni azt a német javaslatot, hogy a külpolitikai döntéseket már ne egyhangúlag, hanem szótöbbséggel hozzák az EU-ban. Ez az olyan méretű országok számára, mint Magyarország, az önálló külpolitika végét jelenti. Ez egy büszke ország. A magyarokat meg lehet győzni, de nem lehet őket erőszakkal helyre tenni. Aki ezt eddig megpróbálta, annak beletört a bicskája. Mi Helmut Kohl Európájának a hívei vagyunk, aki mindig figyelt a kisebb országok érdekeire is.

Ha Ön Webert nem akarja támogatni, akkor ki az Ön favoritja az európai választáson?

Ezt a megfelelő pillanatban el fogjuk mondani a választás után, de biztosan nem fogjuk elsőként kiteríteni a lapjainkat.

Önt Söder CSU-elnök és Kramp-Karrenbauer CDU elnök asszony is kritizálta, akik eddig mindig Ön mellett álltak. Nem lehet, hogy Ön is követett el hibákat?

Aki dolgozik, az hibázik is. Itt azonban meggyőződésről és nemzeti érdekről van szó. A történelem fogja megmutatni azt, hogy kinek van igaza. Van egy közmondás: a magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz. (Nevet).

Manfred Weber a plakátokon biztonságos külső határokat reklámoz. Ez el kellene, hogy nyerje az Ön tetszését.

Ez így is van. Jó lenne, ha Európa a magyar határőrizetet támogatná. Ezzel szemben a kerítésépítéshez egy fillért sem kaptunk. Az ellentmondásosság az európai politika egyik ismérve.

Elfogadna Ön Frontex-egységeket a magyar határra?

Nem. A Frontex oda való, ahol nem tudják megvédeni a határokat. Mi bebizonyítottuk, hogy erre képesek vagyunk.

Az EU erőt akar mutatni Oroszországgal és Kínával szemben, és egységesen akar fellépni. Ön azonban újra meg újra a saját pecsenyéjét sütögeti.

Nézzük a tényeket. Az Oroszország elleni szankciók Németország és Oroszország növekvő kereskedelméhez vezettek, még egy orosz gázvezetéket is építettek Németország felé, míg közben Magyarország exportja Oroszországba 8 milliárd euróval zuhant. Az én székemből ez úgy néz ki, mintha a nagy európai országok minket, közép-európaiakat kiszorítottak volna a kereskedelemből, és maguk foglalták volna el a helyeket. És mindezt elnevezték szankcióknak. Hasonló érvényes Kínára is.

Vagy ennek az az oka, hogy Ön valójában közelebb érzi magát Oroszországhoz, mint az EU-hoz?

Oroszország egy másik világ. A mi világunk Európa, a Nyugat. Én azonban nem próbálom megmondani az oroszoknak, hogy hogyan kellene élniük. Én sem szerettem azt, amikor ők ebbe beleszóltak nálunk. A mi tapasztalatunk az, hogyha konfliktus van Oroszország és a Nyugat között, akkor ez mindig rossz Magyarországnak. Ezért mi a kiegyezés hívei vagyunk. A biztonság, a katonai védelem területén erőt kell mutatnunk, a gazdasági együttműködésről tárgyalnunk kell.

Magyarország gazdasága egész jól néz ki, mégis ezrek vonultak az utcára az Ön új munkaidő-törvénye miatt. A fellendülés nem jut el eléggé az emberekhez?

Több mint 5 százalékos a gazdasági növekedésünk, versenyképes az adórendszerünk, és közelítünk a teljes foglalkoztatottság felé. De további beruházásokra van szükségünk, szívesen fogadjuk Németországból is. A tüntetéseken megígértem az embereknek, hogy korrigáljuk a törvényt, ha nem működik. De működik. Az is előfordulhat, hogy egy kormánynak igaza van. Mindenesetre hónapok óta egyetlen tüntetés sem volt emiatt.

Ön a múlt héten meglátogatta Trump amerikai elnököt, egy olyan politikust, akit Önhöz hasonlóan Európában sokan hevesen kritizálnak. Ezért értették meg egymást olyan jól?

Is. (nevet). Rokonok vagyunk az igazságtalanságban: az ő sikereit nem ismerik el és az enyémeket sem. Még egy különbség Brüsszelhez és Európához képest: Donald Trump egyszerű és érthető nyelven beszél, nem pedig ezen az euró-tolvajnyelven. Persze Amerika és Magyarország más súlycsoport, de mind a ketten sikeresek vagyunk a magunk ligájában. Az amerikai gazdaság jobban fejlődik, mint korábban, a bevándorlás témakörében szintén mély egyetértés van, és mindketten fellépünk annak érdekében, hogy Izraellel fair módon bánjanak.

Ami Izraelt illeti: Önt hevesen kritizálták a magyar zsidó származású amerikai befektető, Soros György elleni kampánya miatt. Izraelből is voltak antiszemitizmus-vádak…

Nem szabad megengedni azt, hogy valaki egy politikai vitában a származása mögé bújjék. Ez nem korrekt. A vitánknak Soros Györggyel semmi köze az antiszemitizmushoz. A kaszinókapitalizmussal, az átláthatatlan finanszírozású és politikai érdekeket szolgáló NGO-kkal, a spekulánsokkal van bajunk. Igen, voltak szemrehányások az izraeli médiában. De Magyarországon az antiszemitizmussal szemben zéró tolerancia érvényes. Ezt Netanjahu miniszterelnök is elismeri. A zsidó közösség talán egész Európában itt él a legnagyobb biztonságban. Ez azzal is összefügg, hogy itt nincsenek nagy muzulmán közösségek, és azzal, hogy a kormány elszántan védi a zsidó közösséget. A muzulmán világból importált antiszemitizmus Nyugat-Európában viszont egyre nagyobb probléma.

De most nem akarja ezzel azt mondani, hogy minden muzulmán antiszemita?

Ez egy nagy sértés volna. Én nem ítélem meg emberek csoportjait. Minden embert a tettei alapján kell megítélni. De ez a probléma létezik.

A gazdaság jól áll, Magyarország sajtószabadsága ugyanakkor egyre rosszabbul.

Ezen a vádon Magyarországon mindig jót nevetnek az emberek. Engem a média minden felületén élesen kritizálnak. Jó volna, ha egyszer hátszelem lenne a magyar sajtóban, mert most folyton ellenszélben haladok. A legnagyobb kereskedelmi tv-adó, az RTL, a legnagyobb hírcsatorna, az ATV, a legnagyobb napilap, a Népszava, a legnagyobb hetilap, a HVG és a legnagyobb bulvárújság, a Blikk az ellenzéket támogatja.

Ha azonban olyan tekintélyes szervezetek, mint a „Riporterek határok nélkül” ma kritizálják, hogy a sajtószabadság Magyarországon korlátozott, és a médiát gleishschaltolják, akkor Ön mit mond?

Ez nevetséges. Ha Ön ma belenéz az újságokba, akkor engem minden oldalról kritizálnak. Tegnap jelent meg az öt nagy hetilap, abból három ezen a héten is gyaláz.

Ön azt akarja mondani, hogyha egy újságíró Önt Magyarországon ma kritizálja, akkor holnap még megvan az állása?

Ezek mind magánkézben lévő sajtóorgánumok, amelyekre nem tudunk és nem is akarunk befolyást gyakorolni. Még a legnagyobb tévéadó is német kézben van. Ön tényleg azt hiszi, hogy ott elbocsájtanák az újságírókat, ha engem kritizálnának?

Angela Merkel legkésőbb 2021-ben távozni fog a politikából. Hogy gondolja Ön, hogy fog ez az EU a Merkel utáni időben kinézni?

Azt, hogy Merkel asszony távozik, csak akkor hiszem, ha látom. Végül is Európa legnagyobb harcosáról beszélünk, aki az elmúlt években nem egy férfit lekörözött. Aki őt alábecsüli, az téved. És van még egy probléma: nagy űrt hagy maga után Európában. Mióta úgy döntött, hogy részlegesen visszavonul, Európában már egyáltalán nincs vezetés. Európának erős német kancellárra van szüksége, világos, szilárd elképzelésekkel. Ez az igazság, akár tetszik nekünk, akár nem. Angela Merkel még nem távozott, de már most hiányzik.

Ki tudja Ön ejteni azt a nevet, hogy Annegret Kramp-Karrenbauer?

Nem. Ez még egy magyar számára is nehéz próbatétel!

Ő ki tudná tölteni az űrt?

A politika csodálatos világ. Újra és újra vannak itt csodák. Vélt hősök megbuktak, mások éveken át tartották magukat úgy, hogy senki egy garast sem tett volna rájuk. A marsallbot a német CDU elnök asszonyának zsebében is ott van.

Ismeri Ön az Opel hirdetését, amelyben Budapest útjait olyan rosszként ábrázolják, hogy azok bizonyítják az Opel autók keménységét?

Nem, ezt nem ismerem. De el fogok gondolkodni azon, hogy van-e benne valami igazság. Másfelől ami egy németnek már göröngyös, az egy magyarnak még tükörsima.

Ön újra és újra szót emel azért, hogy vegyék komolyabban a közép-európai Lengyelországot, Magyarországot, Csehországot és Szlovákiát. Milyen szerepet lát Ön önmaga számára, személy szerint a visegrádi államok szövetségében?

A szövetséget Lengyelország vezeti erős gazdaságával és 40 millió lakosával. A német-francia tengelyű Európa korszaka lejárt. Franciaország, Németország és a visegrádi államok – így néz ki Európa új geometriája. A visegrádi államok politikailag, érzelmileg és gazdaságilag tartós szövetséget fognak alkotni. Eljön majd a pillanat, amikor Németország felismeri, hogy ehhez a közép-európai csoporthoz is hozzátartozik. Ez fogja megváltoztatni az európai politikát.

Forrás: Origo

 

20 hozzászólás “Orbán Viktor: A baloldal olyan dolgokat képvisel, amelyek tönkreteszik Európát” bejegyzésre

 1. Jobban szerint:

  “Maroknyi föld
  Nincs olyan drámai szegmense az életnek, amelyről Kölcsey Ferenc ne adott volna útmutatót unokaöccséhez írt intelmeiben. Hallgasd csak! „Mi a haza, mint a legszentebb kapcsokkal egybefoglalt emberek társasága? Ezerféle édes emlékezet, megszokás, haszon és szeretet összefont érdekei teszik azt a szív előtt kedvessé; (…) Kinek szívében a haza nem él, az száműzöttnek tekintheti magát mindenhol.”
  Eger várának diadala 1552-ben. Kell-e ékesebb példa? A várostromra készülő százezres török vicsorítása csak elszántabbá – nemzetté – gyúrta a kétezres védősereget. Az ország, a haza állt a vár fokán. Dobó István esküje minden magyar esküjeként szólt, örök érvényű: „Esküszöm, hogy a vár és az ország védelmére fordítom minden erőmet, minden gondolatomat, minden csepp véremet. (…) Esküszöm, hogy a várat pogány kezére jutni nem engedem! Sem a várat, sem magamat élve meg nem adom! Föld úgy fogadja be testemet, ég a lelkemet! Az örök Isten taszítson el, ha eskümet meg nem tartanám!”
  Nálunk, hányattatott magyar embereknél jobban kevesen érzik át a Pál utcai fiúk ragaszkodását a grundhoz. Ahhoz a maroknyi földdarabkához, amelyért a gyermekember is hőstettre képes, hűséget fogad, harcol. Amit a hazájának érez. A magyarság egész történelme a grundról, az édes grundról – a hazáról – szól. Erről a megcsonkított, árkokkal, néha kerítésekkel körülvett, csizmákkal, lánctalpakkal széttaposott földdarabkáról a hányatott glóbuszon. A hazánkról, amelyet újra és újra kiszemelnek maguknak – hallgass csak bele a napi hírekbe! – a kor „vörösingesei”.
  Ma Orbán napja van. Vasárnap választunk.” (Pilhál György, magyarnemzet.hu)

 2. Potter szerint:

  Nézsonra járt, nyalkás brigyók

  turboltak, purrtak a zepén,

  nyamlongott mind a pirityók,

  bröftyent a mamsi plény.

  “Kerüld a Gruffacsórt, fiam,

  a foga tép, a karma metsz!

  Ne járj, hol grémmadár csuhan

  s a bőszhedt Gyilkanyessz!”

  Kapta döfke kardját a smorc,

  rég csűszte már a nyúf vadat –

  megállt a vén plakány tövén

  a tamtam-lomb alatt.

  Állt felhergült eszmék között,

  s ím Gruffacsór – a szeme láng –

  hussongva és mortyogva jött

  a kuszmadt fák iránt.

  Egy! Kettő! Egy! Kettő! – csihant

  a döfke penge nyisz-nyasza!

  Metélte szét, kapta fejét

  s diadalgott haza.

  “Hát megölted a Gruffacsórt?

  Keblemre, fürgeteg fiam!

  Dicshedj soká! Hujhé, hurrá!”

  s csuklantott boldogan.

  Nézsonra járt, nyalkás brigyók

  turboltak, purrtak a zepén,

  nyamlongott mind a pirityók,

  bröftyent a mamsi plény.

 3. Jobban szerint:

  “Akinek számít Magyarország és Európa jövője, annak vasárnap el kell mennie választani! – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzetben és a Mediaworks vidéki napilapjaiban szombaton megjelent interjúban. A kormányfő úgy fogalmazott: “a bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!”

 4. Jobban szerint:

  “Magyarország ereje tehát az Európa jövőjéről zajló vitában attól függ, hogy a magyar választók miként döntenek vasárnap
  – mondta.
  Az európai jövő legfontosabb kérdése a bevándorlás kérdése, vagyis hogy megőrizzük-e földrészünk kulturális identitását, keresztény alapokra épülő civilizációját
  – szögezte le a kormányfő.
  A bevándorlás ügyében képviselt magyar álláspont súlyát a vasárnapi eredmények fogják meghatározni. A szavazók akkor tudják megállítani a bevándorlást, ha bevándorlásellenes képviselőket küldenek Brüsszelbe – jelentette ki Orbán Viktor, megjegyezve: “nem mindegy, hogy gyermekeink és unokáink milyen Európában fognak felnőni”. A miniszterelnök kifejtette: az a “nagyon erős brüsszeli törekvés”, hogy egész Európát átalakítsák.
  Ez “folyamatos fenyegetést jelent számunkra”.
  Európában vannak olyan politikusok, pártok, kormányok, üzleti érdekcsoportok, értelmiségi hálózatok és szellemi központok, amelyek szerint Európának maga mögött kell hagynia a keresztény kultúrát és a nemzeti történelmi korszakot, és létre kell hozni az Európai Egyesült Államokat, egy kevert népességű birodalmat, amelyben már sem a kereszténységre épülő identitás, sem a nemzethez tartozás nem jelent majd semmit, mert feloldódik és eltűnik
  – mondta a miniszterelnök.”
  https://pestisracok.hu/orban-akinek-szamit-magyarorszag-es-europa-jovoje-annak-vasarnap-el-kell-mennie-valasztani/

 5. Dagobert bácsi szerint:

  Miért nem jöttél ki a piac és az SZTK sarkára, ott volt az összes ellenzéki párt! Kaphattál volna MSZP-s vagy DK-s tollat! A legjobb kampány a Fidesznek az lett volna, ha burkába öltözöl! 😛

 6. Dagobert bácsi szerint:

  Erről jut eszembe, elbasztátok a strand felújításának befejezési határidejét! Milyen jó hecc és kampány lett volna, ha egy csomó nőt fekete burkinibe küldtetek volna oda! 😉
  Viszont még odaérhetnének a csepeli gyereknapra, egy rakás kölökkel!

 7. PU szerint:

  Volt egy brillős, a csuszbugó
  Gimbelt és gált távlengibe,
  Minden mimicre purrogó,
  Mómája ingibe.

  “Vigyázz, jön Szajkóhukk, fiam!
  Foga maró, karma furó!
  Ügyelj, Csapcsip madár zuhan
  S a brunkós Bromboló!”

  Markában nyüsztő penge reng,
  Elrágdos minden manxomot.
  A tamtam-fánál megpihent,
  Mély gondjába rogyott.

  Állt fergető eszmék körén,
  S jött Szajkóhukk, nézése láng,
  Nagy káka-törzsek erdején
  Bugyborékolva ráng.

  Bal, jobb! Bal, jobb! És át meg át
  Nyüsztő penge nyekdes, nyikol,
  Fejét veszi, máris viszi,
  S eldiadalogol.

  “Szajkóhukk már nem él, fiam?
  Karomba, lándzsás pöszöröm!
  Dicsdús nap, ó! Jahé! Jahó!”
  Csuklorkant az öröm.

  Volt egy brillős, a csuszbugó
  Gimbelt és gált távlengibe,
  Minden mimicre purrogó,
  Mómája ingibe.

 8. Jobban szerint:

  “Nem javasolja a kipa viselését a német antiszemitizmus elleni kormánybiztos”
  https://mandiner.hu/cikk/20190525_nem_javasolja_a_kipa_viseleset_a_nemet_antiszemitizmus_elleni_kormanybiztos

 9. Jobban szerint:

  “Miközben Brüsszel szerint sikeres az EU-török megállapodás, a görög szigetek lakói elégedetlenek. A bevándorlók még mindig jönnek, ráadásul az NGO-k teljesen rátelepedtek migrációra. A helyiek segélykiáltásait senki sem hallja meg, hiába az Európai Bizottságnak és a görög kormánynak írt levelek, válasz nincs. 2015-ben, a migrációs válság csúcsán naponta bevándorlók és menekültek ezrei érkeztek Görögországba. A görögök nem volt felkészülve sem a menekülthullámra, sem arra, hogy sokan évekig az országukban maradnak.
  Azóta csaknem négy év eltelt, és újabb tömegek érkeztek, főleg Afganisztánból, Kongóból, Kamerunból, Irakból és Szíriából. Milyen problémákat okoz az országban a bevándorlók folyamatos beáramlása? Mi a helyzet a „migránskártyákkal”? Mit akarnak a bevándorlók és milyen lehetőségeik vannak? Mi zavarja legjobban a helyieket?
  https://mandiner.hu/cikk/20190525_az_ngo_k_ugy_viselkednek_mint_allam_az_allamban_migranshelyzet_a_gorog_szigeteken_video

 10. Horváth János szerint:

  És milyen értéket képvisel, aki mikrobusszal lopja a másik plakátjait?

 11. Dagobert bácsi szerint:

  Minden nappal közelebb kerültök a bukáshoz! Orbán meg nem fog mosolyogni ha csillagok helyett, Csillagot fog látni! 😛

 12. Jobban szerint:

  Milyen értéket képviselnek?
  Takács Krisztián képviselő is érintett más plakátainak leragasztásában….”Jogerősen elítélték a csepeli MSZP képviselőjét az önkormányzati vagyon hűtlen kezelése miatt”
  https://www.origo.hu/itthon/20181109-jogerosen-is-eliteltek-egy-korrupt-csepeli-mszpa-politikust.html
  “Aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt jogerősen elítélték Szenteczky Jánost.”
  https://www.origo.hu/itthon/20170220-jogerosen-eliteltek-a-csepeli-mszp-elnokot-ragamazas-miatt.html
  Kettős gyilkosság…..
  Környezetkárosító galvániszap tárolás?!?

 13. Jobban szerint:

  “Aki nem akarja fizetni a migránskvóták árát, szavazzon a Fidesz-KDNP-re
  …ha az Európai Parlamentben és a brüsszeli vezetésben a bevándorláspárti erők maradnak többségben, netán még nagyobb is lesz a támogatottságuk, akkor fel fogják gyorsítani a bevándorlók betelepítését Európába, és “ránk fogják kényszeríteni” a kötelező betelepítési kvótát.
  Azokban az országokban, ahol engedtek a nyomásnak, és beengedték, betelepítették a migránsokat, ott az emberek már fizetik a migránskvóták árát – mondta a fideszes politikus. Böröcz László Németországot hozta példaként, ahol elképesztően nagy összeget, 23 milliárd eurót (7500 milliárd forintot) – a német költségvetés mintegy 7-8 százalékát – fizetik ki a bevándorlók támogatására.
  Ez annyi pénz, amennyit Európa hét év alatt fizet ki Magyarország számára
  – érzékeltette. Kiemelte: ezt a forrást a migránsok lakhatására, segélyezésére, szociális, egészségügyi és oktatási ellátásra költik. Ezt a pénzt fizetik meg a német emberek, ami csak az elmúlt évben 700 milliárd forintnak megfelelő euróval lett magasabb. Böröcz László figyelmeztetett: minden tagállamra ez vár, ha Brüsszel rákényszeríti a migránskvótát.
  A németek már megfizetik a migránskvóta árát, ezért vasárnap mindenkinek el kell menni szavazni, hogy megállítsuk a bevándorláspárti erőket”
  https://pestisracok.hu/fidesz-aki-nem-akarja-fizetni-a-migranskvotak-arat-szavazzon-a-fidesz-kdnp-re/

 14. Jobban szerint:

  “arról szavazunk, hogy régi gyilkosaink új gazdáinak önként odaadjuk-e a hazánkat.”
  Most még nem kell harcolni, most még elég szavazni!
  https://kiettemeg.pestisracok.hu/2019/05/most-meg-nem-kell-harcolni-most-meg-eleg-szavazni/

 15. Dagobert bácsi szerint:

  Orbán Viktor éppen a régi gyilkosaink új gazdájával kötött üzletet Paks ügyében!

 16. Horváth János szerint:

  Te szerencsétlen! Ez mit változtat azon, hogy a Fidesz aktivistái mit tesznek?

 17. Potter szerint:

  Na, szóval a patkányok éjjel lopkodják és rongálják egy másik párt plakátjait.
  Mire föl ez a kicsinyesség? Mire föl ez a nagyfokú szervilizmus?
  Kétmillió szektás tűzön-vízen át követi és szavaz a nagy bölcs vezérre. Akkor mi a tökömnek kell ilyen bunkó módon, ami mellesleg ugye bűncselekmény, megnyilvánulni?

 18. Jobban szerint:

  “A mindenszo.hu teljes mértékben kiáll a jogállamiság mellett. Ezért jogkövető magatartásunkat most bizonyítjuk: néhány hónappal ezelőtt a kormány plakátjait rongáló ellenzékiek cselekedetére azt mondta ki a magyar bíróság, hogy az csupán véleménynyilvánítás, tehát elfogadható cselekmény Fideszes, vagy kormányzati plakátokat rongálni, tépkedni.
  Jogkövető módon így tettünk mi is: a mindenszo.hu akciócsoportja támadásba lendült Budapestszerte! Elkezdtük megtisztítani a várost a bevándorláspárti plakátoktól!”
  http://mindenszo.hu/breking-erosen-megfogyatkoztak-a-bevandorlasparti-plakatok-budapesten-tamadasba-lendult-a-mindenszo-hu-akciocsoportja/

 19. Horváth János szerint:

  Fussunk össze gyerekek, aztán kisnóblizzuk!

 20. Jobban szerint:

  “Integrálódnak – Nyilvánosságra hozták a lyoni merénylő nevét: Mohamed Hichem M.
  A támadó illegálisan tartózkodott Franciaországban a merénylet idején, Algériából utazott a nyugat-európai országba a jobb élet reményében”
  http://mindenszo.hu/integralodnak-nyilvanossagra-hoztak-a-lyoni-merenylo-nevet-mohamed-hichem-m/

Itt lehet hozzászólni !