Bejelentették mikor lép életbe a négy- vagy többgyermekes anyák szja-mentessége

MTI, Infostart

Jövő januárban életbe lép a négy- vagy többgyermekes anyák személyijövedelemadó-mentessége – mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Az intézkedés nem érinti a családi adókedvezmény intézményét, az továbbra is igényelhető mindkét szülő részéről.

A személyi jövedelemadó megfizetése alól azok a nők mentesülnek életük végéig, akik már felneveltek vagy nevelnek négy vagy több gyereket, illetve azok is, akik január 1-je után vállalnak legalább négy gyermeket – tette hozzá az államtitkár.

Közölte: a jövőre életbe lépő intézkedés jelenleg mintegy 40 ezer nőt érint.

infostart.hu

 

4 hozzászólás “Bejelentették mikor lép életbe a négy- vagy többgyermekes anyák szja-mentessége” bejegyzésre

  1. Dagobert bácsi szerint:

    Annak éri meg, akinek ezt a törvényt írták! Csak jólkereső nők járnak jól, a négygyerekes anyák többnyire nem azok! Akinek meg mindkettő egyszerre, lehet hogy a bébiszitter fizetése viszi el a nyereséget! Ráadásul a szerencsés jól kereső fideszes asszonyok szülei még NAGYSZÜLŐI GYES-re is elmehetnek! Ez ám a gáláns fideszes kormány!

  2. Kérdés szerint:

    3 gyerekről volt szó.

  3. Johnny szerint:

    Mire, egyszercsak, majd, valamikor, mint a Popoleszku felújítása, addigra már 5 gyerek kell… És innentől mindjárt mi a különbség a szittya és az indiai néger közt? 😀

  4. Dagobert bácsi szerint:

    Eredetileg öt gyereket akartak írni a törvénybe, de akkor mindenki azt mondta volna, Orbánnéra írták a törvényt! 😉

Itt lehet hozzászólni !