Könnyek helyett… Szűrőnapot tartottak a Görgey téren

Mr.Gabee, Életigenlők, Csepel.info

 

Eső nélkül, jó hangulatban, sok érdeklődővel, sok egészségmegőrző, betegségmegelőző szolgáltatással zajlott le csepeli szűrőprogramunk.

Kegyes volt az időjárás, sütött a nap, így 10-16 óráig, megállás nélkül, várakozáson felül sok egészségtudatos csepeli és környéki polgár vett részt A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány által a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálattal együttműködésben szervezett Egészségnapon április 27-én a Görgey Artúr téren.

Óriási szám! Közel 250 szűrést végeztek el a velünk dolgozó szakorvosok, szakasszisztensek, szakemberek. A szűrésekre minden korosztályból érkeztek az érdeklődők, gyerekekkel is. Szájüregi- és bőrrákszűrés és teljes testösszetétel-analízis képezte a nap legfontosabb részét.

A Könnyek helyett… tarts velünk szűrőprogramunkon! szájüregi rákszűréshez idén felkért Dr. Mensch Károly fogszakorvos meghívására meglátogatta a rendezvényt Bácsi Péter Európa és világbajnok, birkózó olimpikon, aki a szűrésen is részt vett, mert nagyon fontosnak tartja a prevenciót. Szereti az egészséges, természetes táplálkozást, szeret főzni, megkóstolta a reformkonyhánk mai finomságait és interjút adott az Életigenlők magazin kamerájának.

Dr. Hermann Péter a Semmelweis Egyetem oktatási rektor-helyettese is ellátogatott a szűrőnapra, nagyon örült, hogy ekkora érdeklődést látott, még inkább igazolva látta, hogy az egyetem Fogorvosi Kara jó ügy mellé állt oda.

Dr. Mensch Károly fogszakorvos a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karáról mintegy 100 vizsgálat alapján elégedett volt, mint mondta egészségmegőrzésre figyelmet fordító lakosság érkezett, néhány rákmegelőző állapotot szűrt ki, megfelelő irányú további tanácsokkal ellátva az érintetteket.

Dr. Blága Kincső bőrgyógyász szakorvosjelölt a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikáról a tipikus időskori bőrelváltozásokat tapasztalta több esetben, – egy-két rákmegelőző állapotot is kiszűrt – gyerekeknél és a fiatal, valamint középkorosztálynál főleg az anyajegyek, szemölcsök voltak, amiket megvizsgált a doktornő.

InBody testösszetétel analízist készített – fiatalnak, idősnek, nőnek, férfinak – Jász-Molnár Gabriella a TIESZ szakasszisztense.

Bátori Zsuzsanna Alexander-technika tanár ismét velünk tartva terjesztette a tudatos testhasználat tudnivalóit, és meg is tapasztaltatta a szűrésekre várakozókkal a helyes tartás mikéntjét, az ebből eredő könnyedebb mozgást, görcsmentes izomzat érzetét. A nap folyamán egy rögtönzött előadást is tartott a technikáról.

A szűrésen résztvevőket megajándékoztuk Életigenlők magazinnal, Béres cseppel, több színű hűtőmágnessel, ami A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 12 szirmú virágával otthon is emlékeztet az egészségmegőrzés fontos területeire.

Jenei Tamás séf reformmenüje ma is osztatlan sikert aratott, a falatozás után az ételrecepteket is szép számmal magukkal vitték a szűrések után megkönnyebbült csepeliek.

A nap folyamán nyílt napot tartott a rendelőben hamarosan induló ReVitality Egészségközpont, számos feszültségoldó masszázs jótékony hatását próbálhatták ki az érdeklődők. Kovács Tibor Csaba a ReVitality Egészségközpont nyílt napja keretében a csontkovácsolást mutatta be sokak kedvére.

A szűrőbuszt a Nemzeti Népegészségügyi Központ biztosította A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány együttműködő partnereként. Köszönjük!

Köszönet a csepeli socialmédia támogatásáért, hogy népszerűsítették a programot!

Itt lehet hozzászólni !