Kamuztak: elmarasztalta a bíróság a “korrupciókutatókat”, Soros egyik kedvencét

MTI, Magyar Nemzet, Origo

Soros György is előkerült a panamai offhsore-botrányban

Elmarasztalta a bíróság a Korrupciókutató Központot, amiért valótlan, manipulatív módon előállított adattartalmakat közölt a Közbeszerzési Hatóság (KH) adatközlési gyakorlatáról, megsértve a hivatal jó hírnevét – írja szerdai számában a Magyar Nemzet.

A lap szerint az intézet a Fővárosi Törvényszék márciusi jogerős ítélete után is terjesztette “félrevezető tanulmánya következtetéseit”.

A bíróság egymillió forint sérelmi díj megfizetésére is kötelezte a Korrupciókutató Központot – amelyet a cikk szerint Soros György is támogat -, de ezt a hatóság kommunikációs és sajtófőnöke, Somfay Dorottya szerint a mai napig nem fizette ki számukra az intézet.

Az újság emlékeztet arra, hogy korábban a központ eredményeit jelentéseiben idézte az Európai Bizottság, és figyelembe vették a Sargentini-jelentés készítői is.

Rigó Csaba Balázs, a KH elnöke a Magyar Nemzetnek kijelentette, kezdeményezni fogja az Európai Bizottságnál, hogy a Magyarországról szóló országjelentést javítsák ki, és a jövőben ne hivatkozzanak olyan civil szervezetre, amelynek a tevékenységével szemben a bíróság jogerős határozatot hozott.

Forrás: Origo

 

2 hozzászólás “Kamuztak: elmarasztalta a bíróság a “korrupciókutatókat”, Soros egyik kedvencét” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    És ha veszitek a fáradtságot, s elolvassátok a Magyar Nemzetet, ahonnan a cikk indul, kiderül,
    hogy a bíróság piti formai ügyben döntött, ami a valós korrupciós történéseket nem érinti!

  2. Dagobert bácsi szerint:

    A budapesti patkányirtással foglalkozzatok! Miért kellene még 300 Millió plusz Forintot adni annak a konzorciumnak, amely úgy nyerte el a patkányirtási tendert a Bábolna Bio elől, hogy a konzorcium egyik tagja sem foglalkozott patkányirtással soha!

    Lehet hogy a tükörbe néztek, s gondolták, értenek a patkányokhoz!

Itt lehet hozzászólni !