1470 diák indult a fővárosi futóbajnokságon

Csepel.hu

Negyedszer rendezték Csepelen a Budapesti Mezei Futóbajnokságot a Kis-Duna part királymajori szakaszának zöld területén március 27-én. Összesen 1470-en adták le nevezésüket, 57 általános és középiskola képviseltette magát a bajnokságon. Az első csapat versenyrajtját Morovik Attila alpolgármester indította el.

A II. korcsoport több mint 130 lányversenyzőinek1500 métert kellett teljesíteniük, az V. és VI. korcsoportos fiúk már 4000 métert futottak.

Csepelt három csapattal képviseli a gödöllői országos döntőt. Továbbjutottak a Széchenyi iskolának a IV. korcsoportos fiú versenyzői és a Jedlik Ányos Gimnázium V. és VI. korcsoportos lánycsapatai. Ezen kívül a döntőben futhat majd az egyéni IV. korcsoportban második helyezést elérő Babinyecz Anna, a Kazinczy iskolából. További érmeket szereztek még az Arany János és a Kazinczy iskola tanulói. A díjakat Pinnyey Richárd, a Budapesti Diáksport Szövetség főtitkára adta át a nyerteseknek.

Idén újdonságnak számított a laser run bemutatása, mely rendkívül sikeres volt a diákok és a tanárok körében.

„Külön köszönöm az önkormányzat és a Csepeli Öttusa és Vízisport Egyesület támogatását, valamint Hajdu Imre, Szeberényi Tamás és Fehér Gábor kollégáim segítségét. Örömmel mondhatom, hogy a sportszövetség részéről is felvetődött az ötlet, hogy akár az országos rendezést elvállalhatjuk a jövőben. A helyszín kiválóan alkalmas rá, és a rendezés minősége a diákok elmondása szerint is jobb itt” – mondta el Jenei János főszervező, a kerületi testnevelési munkaközösség vezetője.

AZS – csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !