Elfogta a TEK az Iszlám Állam terroristáját

Origo

A fenti kép keresztények kivégzésekor készült

Az Iszlám Állam egyik magas rangú vezetőjét fogták el Magyarországon. Az akciót a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a Terrorelhárítási Központtal együttműködve hajtotta végre – közölte az M1 Híradója. 

A 30 év körüli szír férfi a terrorszervezet katonai veresége után jött Magyarországra. Személyazonosságának ellenőrzésekor a TEK kiderítette, hogy a férfi a terrorszervezet emírjeként öngyilkos merényleteket szervezett és kivégzéseket irányított – írja a Híradó.hu.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint: a 27 éves szír férfit 2018. december 30-án a Liszt Ferenc repülőtéren ellenőrizték. Hamis papírokkal igazolta a saját és a vele lévő nő személyazonosságát, ezért a bíróság embercsempészés bűntette és más bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint 3 évre kiutasította Magyarországról.

A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal azonnal megtette a szükséges intézkedéseket a szír férfi Görögországba történő kitoloncolására, ugyanis ott menekültstátusszal rendelkezik. A kitoloncolás végrehajtása érdekében a férfi idegenrendészeti őrizetbe került.

Ezután azonban az EUROJUST magyar és belga nemzeti tagjai, a belga igazságügyi hatóságok, a Terrorelhárítási Központ, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, valamint a Fővárosi Főügyészség gyors és hatékony együttműködésének köszönhetően fény derült arra, hogy a szír férfi 2016 óta az Iszlám Állam (ISIS) nemzetközi terrorszervezet tagja.

A nyomozás adatai alapján az ISIS 2016-ban Szíriában, Homsz városában, miután egy helyi lakos megtagadta, hogy csatlakozzon a terrorszervezethez, bosszúból és a civil lakosság megfélemlítése céljából a csatlakozást megtagadó személy mintegy 20 családtagját kivégezte. A szír férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a lefejezéssel végrehajtott emberölésekben személyesen is részt vett.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozó ügyészei a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével a mai napon őrizetbe vették a férfit, és gyanúsítottként hallgatják ki minősített emberölés bűntettével elkövetett terrorcselekmény bűntette és terrorcselekmény előkészülete miatt – írja a közlemény.

Forrás: Origo

8 hozzászólás “Elfogta a TEK az Iszlám Állam terroristáját” bejegyzésre

  1. Dagobert bácsi szerint:

    Az illetőt Homsz városába kellene szállítani, tegyen igazságot az ottani nép!

  2. Jobban szerint:

    Szemmel láthatóan “nem probléma az illegális bevándorlás”, úgy-e??????….Bravissimo…még jó, hogy Magyarország kormánya a józan ész pártján áll és mindent megtesz az esztelen Eu-s vezetés ellenében is, hogy élhető életünk lehessen ameddig el nem árasztanak bennünket a “köztörvényes gyilkosok” a megvett “hivatalnokok” ádáz nyomására.

  3. Jobban szerint:

    “Pénteken az ország területén összesen
    26 migránst tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron…”
    https://www.origo.hu/itthon/20190323-huszonhat-migranst-kaptak-el-a-hataron.html

  4. Dagobert bácsi szerint:

    Ha Magyarország kormánya a józan ész pártján áll, akkor azonnal helyreállítja a diplomáciai kapcsolatot Szíriával! Aztán postafordultával repülőre rakja a szíriai migránsokat, menjenek haza újjáépíteni az országukat! Fel se kellett volna mondani a diplomáciai kapcsolatot, Putyin se tette és ő a mi barátunk ugye!

  5. Jobban szerint:

    “Hassan a gyanú szerint öngyilkos merényleteket szervezett és kivégzéseket irányított. Legalább húsz ember megölésében vett részt.”
    http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/isis-terrorista-letartoztatas-budapest-fhassan/483m0ky

  6. Jobban szerint:

    “Csak azoknak a menekülteknek van helyük a nyugati társadalmakban, akik a beilleszkedésre vágynak, a magukat felsőbbrendűnek tartóknak nincs – mondta Moszab Hasszán Juszef, a Hamász palesztin radikális szervezet egyik alapítójának fia vasárnap, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján, a Várkert Bazárban.”
    https://pestisracok.hu/moszab-hasszan-juszef-csak-a-beilleszkedesre-vagyoknak-van-helyuk/

  7. Jobban szerint:

    Orbán Balázs: Az EU emberi joggá teszi a migrációt
    “A szubszaharai térségben 710 millió ember gondolkozik azon, hogy útra keljen. A migrációs válság tehát itt van és velünk is marad”
    https://mandiner.hu/cikk/20190324_orban_balazs_az_eu_emberi_jogga_teszi_a_migraciot

  8. Jobban szerint:

    Novák: 2100-ra Ázsia és Afrika együtt a Föld népességének 80 százalékát fogják kitenni

    “A bevándorlók termékenységi rátája magasabb, mint az őslakosoké – fejtette ki Novák Katalin az MCC migrációs konferenciáján, ahol kifejtette: az Európai Unió demográfiai krízisben van.”https://mandiner.hu/cikk/20190323_novak_2100_ra_azsia_es_afrika_egyutt_a_fold_nepessegenek_80_szazalekat_fogjak_kitenni

Itt lehet hozzászólni !