Jótékony célra költi a Csepel.info a Csengery-díj összegét

Csepel.info

Tarlós István a szabad sajtó napja alkalmából tüntette ki a Csepel.info szerkesztőségét. “A minőségi újságírás a tények és értékek jegyében születik, ebben pedig Csengery Antal reformkori publicista életműve a mai nemzedékeknek is példa lehet” – emelte ki a díj átadásakor Budapest főpolgármestere.

A Csepel.info az elmúlt 11 év során folytatott munkájáért, a kerület lakosságának tájékoztatásában, a sajtószabadság helyi szintű megteremtésében, a lokálpatriotizmus erősítésében betöltött szerepéért kapta a kitüntető díjat, melyet Balogh Gábor József, ismertebb nevén Mr. Gabee szerkesztőnk vett át.

Lapunk a 2007-es indulás óta soha nem kapott közpénzt. A szerkesztők fizetés nélkül, hobbiból dolgoznak, az oldal fenntartási költségeit pedig a szerkesztőség mindeddig a Google-hirdetésekből befolyó összegből és azt kiegészítve, saját zsebből fedezte.

A díjért járó összeg felét a csepeli Majd Megnövök Baptista Óvodának utalta át Mr. Gabee a szerkesztőség nevében. Ők az első magyarországi cigány óvodaként váltak ismertté. A díj másik felét zenei alapítvány kapja.

Csepel.info

6 hozzászólás “Jótékony célra költi a Csepel.info a Csengery-díj összegét” bejegyzésre

  1. Dagobert bácsi szerint:

    Legalább most már tudják a hatóságok, kit kell beidézni, ha perbe hívják a Csepelinfót! Idáig kézbesíthetetlenség címén utasították el a kereseteket!

    Apropó, Ábel úr mondja már meg, miért használták fel Takács Mónika magánnyaralásán készült fényképet az Önök által írott poszthoz illusztrációként? Közszereplőnek is van magánélete! Van elég fénykép róla politikai tevékenység közben is, amit felhasználhatnak! Amúgy meg ha valaki a saját Facebook-oldalán közzétesz egy fényképet, azt bárki megnézheti, sőt meg is oszthatja! Viszont nem használhatja az eredeti helyéről kiemelve ENGEDÉLY NÉLKÜL! Ráadásul a Csepelinfó forrásként csak azt írta oda, “Facebook”, holott a helyes aláírás az lett volna, “Facebook, Takács Mónika engedélyével”!

    Az egyik hozzászóló kifogásolta, hogy törölték egy hozzászólását, amiben Ábel Attila gyermekének magánbölcsődei neveléséről írt! Admin szerint ez már a közszereplő magánszférájának számít, erről nem illik beszélni! Ábel úr, Takács Mónika magánnyaralásán készült fénykép nem számít magánszférának?

  2. Dagobert bácsi szerint:

    PU menj már el Borbély Lénárd Facebook-oldalára! Kezdőképként van ott a feleségével és három kislányával! Nyilván hogy jó családapaként tüntesse fel magát! Nincs kifogásom ellene. Viszont kizárt hogy MEGENGEDNÉ hogy a családi képet illusztrációként használják fel a politikai tevékenységével foglalkozó cikkeknél! Ahogy Admin írta, a közszereplőnek is van magánélete, s azt el kell választani a közszerepléstől! A bíróságok nem osztják a véleményed, bármely személy maga rendelkezik a képmásával, annak további felhasználáshoz az ábrázolt személy hozzájárulása szükséges! A helytelen gyakorlat nem eredeztet jogforrást! Akit elmarasztal a bíróság, az fizet!

    Egyébként meg én Ábel Attilától várom a választ, mint a csepel.info domain bejegyeztetőjétől! PU nem nekem válaszolt, csak a saját véleményét írta le!

  3. admin szerint:

    Ismeretlen arra kérjük a fórumozókat, hogy hagyják békén a közszereplők nem közszereplő családtagjait. A közszereplők Facebook fotóinak felhasználása ugyanakkor általános és megszokott a médiában. Takács Mónika a képen egyedül látható.

  4. Dagobert bácsi szerint:

    A fórumozók békén hagyják a családtagokat, azokat csak a kettősmérce illusztrációjaként említettem! Viszont szégyenletes az álláspontotok Takács Mónika tekintetében! Ábel úrnak nincs vér a pucájában válaszolni, miért szerepeltette a Csepelinfón Takács Mónika MAGÁN JELLEGŰ KÉPMÁSÁT? Elvégre az én általam fizetett adóból is kapja a fizetését!

  5. admin szerint:

    Dagobert, nincs kettős mérce. Takács Mónika közszereplő, és a fotóit ő tette mindenki számára elérhetővé.

  6. […] társoldalainkkal együtt már több mint 16 ezer követőnk van. A Csepel.info így nem csak a leginkább elismert, de egyben a legnépszerűbb híroldal a kerületünkben. Érdekesség, hogy sokan még úgy is […]

Itt lehet hozzászólni !