Nemzetközi projekttalálkozó a Jedlikben

Csepeli Hírmondó/Facebook

Nemzetközi projekttalálkozót tartanak a Jedlik Ányos Gimnáziumban március 17-23. között.  Az intézmény a tantárgyak közötti ismeretek hatékony elmélyítése, az eredményes természettudományos oktatás és tanulás előmozdítása érdekében Erasmus + pályázatot nyert el tavaly ősszel.

A két éves programban a Jedlik mellett egy litván, egy török és egy portugál partneriskola is részt vesz. A projekttalálkozó megnyitóján jelen volt Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Morovik Attila alpolgármester, Tóth János, a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgatója és Bese Benő, a Jedlik Ányos Gimnázium intézményvezetője is.

A projekt során az oktatási intézmények matematika, fizika, biológia és kémia szakos tanárai kisebb munkacsoportokban hasonlítják össze a résztvevő országok természettudományos képzését, közös órákat, rövidtávú projekteket terveznek. Minden iskola otthont ad egy projekttalálkozónak, ahol a partneriskolákból 3 tanár és 4 diák vesz részt. Az első találkozóra tavaly év végén Litvániában került sor.

A budapesti program a jedlikes közösség minél szélesebb körű bevonásával zajlik. Fő célja többek között a CLIL (Content and Language Integrated Learning) módszer gyakorlására és az óratervek nemzetközi kipróbálása lesz.

csepeli hírmondó

Itt lehet hozzászólni !