Mindent meggátolni: ez lett az ellenzék fővárosi programja

csepel.hu

Karácsony Gergely – sportbarát jellegre hivatkozva – az összes tervbe vett dél-pesti és csepeli fejlesztést megakadályozná, amennyiben őt választanák Budapest főpolgármesterévé. Dr. Szabó Szabolcs, korábbi Együtt, majd LMP-s politikus az új csepeli híd tervét szintén nem támogatja. A csepeli ellenzék a béremelésektől az egykori Görgey iskola lebontásáig mindent gátolni próbál, a korábban általuk is megszavazott faültetési és facsereprogramot pedig úgy bírálják, mintha közük sem volna hozzá.

Ha volt a rendszerváltás után konszenzus a pártok között az önkormányzati politikában, akkor abban értettek egyet, hogy a település fejlődése, fejlesztése érdekében nem szabad pártoskodni. Ma már nincs ilyen egyetértés.

A 2010-es kormányváltást követően a szocialisták az Európai Unió legmagasabb szintjein próbálták megakadályozni a csepeli csatornázást. Szerencsére ennek ellenére 52 kilométer hosszan sikerült kiépíteni kerületünkben a közműveket. Most, hogy a Gubacsi hidak felújításától kezdve a HÉV megújításán, a gerincút kiépítésén keresztül az új Duna-híd építéséig és Észak-Csepel sport- és pihenőcélú fejlesztéséig terjed a tervezett fejlesztések sora, soha nem látott ellenzéki árokásás indult ellene. A cél nem titkolt: mindennek a megakadályozása.

Korábban abban sem volt vita a pártok között, hogy a sport és a mozgás jó dolgok, egészségmegőrző hatásuk nyilvánvaló. A jelenlegi ellenzék szerint azonban ez csak lopás. Karácsony Gergely MSZP-Párbeszéd-DK-s főpolgármester- jelölt ennek megfelelően lopakodó olimpiai programnak – LOPnak – nevezte el a tervezett csepeli és dél-pesti fejlesztéseket. A politikus a Facebook-oldalán tette közzé véleményét. E szerint sok száz milliárd forintot fordítana a kormány a Kis-Duna medrének régóta várt rendbetételétől kezdve a partvonal rendezésén keresztül a szintén régóta várt új csepeli híd megépítéséig. Minden olyanra, amire mi, csepeliek nagyon régen várunk.

Csakhogy ezek a fejlesztések Karácsony szerint csak a sport- és pihenési célú beruházásokat segítenék. Vagyis mindez lopás, amit meg kell akadályozni. A főváros évtizedeken keresztül tervezte az új csepeli Duna-híd építését is, ami a baloldal jelöltje szerint szintén nem jó. Ezért ő a pesti-budai átmenő forgalmat a Csepel központján keresztül vezető Albertfalvai hidat támogatná. A gyakorlatban mindez azt jelentené, hogy Karácsony győzelme esetén semmilyen fejlesztés nem épülhetne meg Dél-Pesten.

Szabó Szabolcs ellenzéki politikus sem ért egyet semmilyen fejlesztéssel, amit a jelenlegi kerületi, fővárosi vezetés és a kormány szeretne. „A kormány szabad prédának tekinti Dél-Pestet, és a mostani városvezetés hagyja őket” – írja, jelezve, hogy meg kellene akadályozni a beruházásokat. Úgy tűnik, ő már semmilyen hidat sem támogatna. Az ellenzéki politikus szerint ugyanis hiába épülne északabbra az új híd, mint Csepel központja, az is idehozná a forgalmat. „Olyan nagyberuházásról van szó, amelyről még nem tudhatjuk, hogy összekötni, vagy éppenséggel eltorlaszolni fogja Csepelt a belvárostól” – írja.

A választások közeledtével a csepeli ellenzéken is úrrá lett a „semmi sem jó” felfogás. Azzal eddig – látszólag – mindenki egyetértett, hogy az egykori Görgey iskola épületét le kell bontani. Ehhez képest az elmúlt egy évben kétszer volt ezt szolgáló javaslat a képviselő- testület előtt, és az ellenzék egyiket sem támogatta – még a körzet MSZP-s képviselője sem. A kanadai nyárfák kivágását és fiatal facsemetékre cserélését 2018-ban ugyanakkor még minden MSZP-s képviselő támogatta – Takács Mónika polgármesterjelölt is. Most a politikus asszony úgy bírálja minden fronton a döntést, mintha köze sem lenne hozzá.

csepel.hu

Egy hozzászólás “Mindent meggátolni: ez lett az ellenzék fővárosi programja” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Jó a TV reklám, melyben a gyermeket hívja anyja fürdeni:
    Gy. – Nem
    M. – De
    Gy. – Nem
    M. – De
    Gy. – Nem
    M. – Nem
    Gy. – De
    Hogy miről jutott eszembe??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !