Bankszámlás csalással próbáltak 116 milliót lopni: csepeli tagja is van a bandának

Police.hu, Csepel.info

A budapesti nyomozók még azelőtt elfogtak egy hajdúsámsoni férfit, hogy a bankban felvette volna azt a több mint 116 millió forintot, amit csalással szerzett meg egy cégtől. A rendőrök a férfi három társát is elfogták, az egyiket Csepelen.

A Csepel.info úgy tudja, hogy hasonló módon – gyaníthatóan ugyanez a banda – Csepelen is próbálkoztak csalással. Profikról van szó, és csak egy véletlennek köszönhető, hogy a kerületünkben nem jártak sikerrel. Az alábbiakban a Police.hu beszámolóját olvashatják.

A nyomozás adatai szerint négy férfi tévedésbe ejtett egy céget, úgy hogy 2019. február 21-én egy ismeretlen nő telefonon felhívta a cég pénzügyekkel foglalkozó munkatársát, és magát egy partnercégnek kiadva közölte, hogy megváltozott a bankszámlaszámuk, ezért a következő esedékes kifizetést már a társaság új bankszámlaszámára utalja. A cég munkatársa megkérte a telefonálót, hogy ezt hivatalos úton, írásban is küldje el részükre, ezért az elkövetők készítettek egy hamis aláírással és cégbélyegzővel ellátott dokumentumot, amit másnap elküldtek a cégnek.

Miután a társaság átutalt több mint 116 millió forintot az e-mailben szereplő számlaszámra, a 28 éves hajdúsámsoni K. András – akihez a bankszámla tartozott – elment egy zuglói bankba, hogy felvegye a pénzt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói a férfit 2019. március 5-én még a pénzfelvétel előtt elfogták, és a bankszámlára befolyt teljes összeget lefoglalták. A rendőrök ezután azonosították K. András társait is, akiket másnap, 2019. március 6-án Csepelen fogtak el.

A nyomozók a négy férfit csalás bűntett és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd a 31 éves fóti B. Árpádot, valamint a 48 éves tatabányai T. Zsoltot őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A másik két elkövető, K. András és a 38 éves budapesti F. Zsolt szabadlábon védekezik.

Forrás: Police.hu

Itt lehet hozzászólni !