Átadták a jazz-zenei verseny díjait az Egressyben

csepel.hu

Befejeződött a IV. Országos Jazz-Zenei Verseny az Egressy Béni Református Művészeti Középiskolában. Március 10-én díjkiosztóval és gálaműsorral zárult a háromnapos zenei verseny, amellyel Lakatos Ablakos Dezső jazz-művészre emlékeztek.

A verseny tizenkét éve indult el és háromévente rendezik meg a szakgimnáziumok diákjainak. A mostani megmérettetésre az egész országból érkeztek versenyzők, akik jazz-ének, jazz-zongora, jazz-basszusgitár, jazz-gitár és jazz-szaxofon kategóriákban versengtek egymással.

Produkcióikat Szőke Nikolett jazz-énekművész, Borbély Mihály Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas klarinétos, szaxofonos és Oláh Kálmán Liszt Ferenc-díjas zongorista értékelték.

A zsűritagok megköszönték a fiatal tehetségek színvonalas teljesítményét és örömmel szóltak arról is, hogy szerencsére lesz utánpótlás hazánkban a magyar jazz zenei életben.

A díjátadón Balogh Gábor igazgató adta át a jutalmakat, a zsűritagok és Bágyi Balázs zenepedagógus, a Magyar Jazz Szövetség elnöke gratuláltak a nyerteseknek. A csepeli önkormányzat ajándékát Ábel Attila alpolgármester adta át Thorpe Gáspárnak, a jazz-gitár kategóriában nyújtott első helyezéséért.

A díjkiosztó után gálaműsorral örvendeztették meg a közönséget a nyertes ifjú zenészek.

AZS

A versenyeredmények az intézmény facebook oldalán olvashatók.

https://www.facebook.com/Egressy.Muveszeti.Iskola/

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !