Vigasság és udvari táncok a Házas Hétvége reneszánsz bálján

csepel.hu

A Házas Hétvége mozgalom budapesti közösségének 27. bálját rendezték meg a Királyerdei Művelődési Házban február 23-án. A Mátyás királyhoz kapcsolódó reneszánsz vígasságot Némethi Zsolt és Szatmári Ildikó, a HH Csepeli Csoport felelősei szervezték. A résztvevőket Borbély Lénárd polgármester köszöntötte.

Beszédében örömét fejezte ki a lelkiségi mozgalom tagjainak, akik közösen példát mutatnak arról, hogy házasságban élni jó. „Így van értelme az emberi létnek, együttélésnek, lehetőség szerint minél több gyermeket vállalva. Európa és a magyar nemzet jövője gyermekeinkben rejlik. Csepelen egy évben közel ötven házasságkötés történik a polgármesteri hivatalban” – hangsúlyozta a polgármester.

A báli program a színházteremben kezdődött, ahol a megnyitó részeként tizenkét házaspár reneszánsz jellegű táncot mutatott be. A közönség várakozását felülmúlta a korhű ruhákban előadott produkció, amelyet egy XV. századi tréfás darab követett. Mindezek remek hangulatot teremtettek, a szervezők egyszerre több helyszínen kínáltak szórakozási lehetőségeket. A finom vacsoránál a vegetáriánusok is találtak bőségesen kedvükre valót. A játszani és vetélkedni szándékozóknak külön termet biztosítottak, a táncteremben különféle táncok lépéseit is elsajátíthatták az érdeklődők. A programon még borkóstolás, teaház, büfé és ajándéknyeremények várták a vendégeket.

Most itt a csepeli régióban újra sokan együtt lehettek, gondolatokat cserélhettek felekezettől függetlenül a vallásos házaspárok, akik jó házasságban élnek – mondta el Némethi Zsolt szervező.

A Házas Hétvége lelkiségi mozgalom a katolikus egyházból indult, annak tanítását vallva segítséget kíván nyújtani a házaspároknak kapcsolatuk megújításához, elmélyítéséhez, megerősítéséhez. „A bálon való ottlét feltétele, hogy a pároknak előzőleg részt kell venniük egy ún. első hétvégés programon, amelynek célja, hogy a házastársak közelebb kerüljenek egymáshoz. Mi a kerületben a Csepel II. Jézus Szíve Plébániához tartozunk, havonta tartunk rendezvényeket. Jelenleg húsz aktív házaspárt számlálunk” – tette hozzá a szervező.

A.Zs.

 

csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !