Elhallgatja az ellenzéki média, hogy a Zsidó Világkongresszus vezetője bírálta az ellenzéket

Origo, 444, Csepel.info

Példátlanul keményen bírálta az egész magyar ellenzéket Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus vezetője. Óva intette attól, hogy a náci Jobbik-elnök pártjával, a Jobbikkal “bizniszeljenek”. A nyilatkozat tegnap kora este jelent meg, de az ellenzéki propagandamédiumok – Index, 24, 444, hvg – nem írták meg. Kínos nekik, ezért eltitkolják olvasóik előtt.

Karácsony Gergely viszont a maga módján reagált: visszahúzta a nácik felé kinyújtott baráti jobbot, és súlyos hibának nevezte kijelentéseit. A hatalom megszerzése érdekében ölelnék magukhoz a nácikat balliberális pártok: most várhatóan zárt ajtók mögött fognak egyeztetni az együttműködésről.

Hétfőn este jelent meg a Zsidó Világkongresszus vezetőjének kemény bírálata. Megnéztük, hogy az ellenzéki médiumok vajon beszámoltak-e a kétségtelenül nagy jelentőségű mondatokról. Meglepetéssel látjuk, hogy nem. Egyszerűen elhallgatják, hiszen rendkívül kínos nekik.

Nem ír egy szót sem Lauder aggódó nyilatkozatáról az Index, nem ír a 24, nem ír a hvg, de még Soros blogja, a 444 sem. Nyilvánvaló: ezt nem tudják megmagyarázni, kimagyarázni, kifordítani. Sokszor megírtuk: az ellenzéki propagandamédiumok, átvéve a gyenge ellenzéki pártok szerepét, maguk kezdtek politizálni. Vagy Soros pénzén, vagy éppen Soros pénze után ácsingózva, és ennek megfelelően teljesítve.

Miután a romjaiban levő ellenzék – egyébként a felmérések szerint tévesen – arra a meggyőződésre jutott, hogy a harmadszor is kétharmados támogatást szerző Fidesz ellen akkor van valami minimális esélyük, ha összeállnak, a baloldali ellenzék mindent elnéz a Jobbiknak. Nem érdekli őket a Jobbik egyetlen antiszemita, náci botránya, nem érdekli őket, hogy melyik jelenlegi Jobbik-vezető hogyan akarta a zsidó embereket listázni, vagy cigányokat verni. Az egyik leggyomorforgatóbb eset a múlt héten történt: a Hír TV-ben Karácsony Gergely baloldali főpolgármester-jelölt-jelölt (hiszen még jelölt sem…) azt mondta: nem nácizmus a zsidókat listázni. Ugyanis nem akarta megbántani a Jobbik frakcióvezetőjét…

Magyarországi zsidó szervezetek sorra tiltakoznak a baloldali ellenzék náci mentegetése miatt, és most megtette ezt Ronald S. Lauder is. Ezt azonban – ahogy írtuk – az Index és harcostársai (24, 444, hvg) eltitkolják, nyugodtan írhatjuk, elhazudják olvasóik előtt.

Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke óva intette attól a magyar pártokat, hogy “bizniszeljenek” a Sneider Tamás féle Jobbikkal, és beengedjék őket a magyar politika fősodrába. Lauder elmondta, hogy az elmúlt hónapokban többször hallott arról, hogy a magyar ellenzéki pártok egyes képviselői azon gondolkoznak, hogy a szélsőséges Jobbikkal szövetséget kössenek.

Nemrégiben Magyarországra utaztam, hogy fel tudjam mérni a helyzetet, és csalódottan tapasztaltam, hogy ezek az információk maximálisan igazak voltak

– mondta a Zsidó Világkongresszus vezetője, aki felelevenítette, hogy néhány évvel ezelőtt a Jobbik nyíltan antiszemita, rasszista és idegengyűlölő retorikát folytatott és ideológiát képviselt, és

a Jobbiknak azóta sem sikerült eltávolodnia az antiszemita gyökereitől.

A zsidó vezető szerint, amíg a szélsőséges irányvonal uralkodik a párton belül, addig az ellenzéknek le kell szögeznie, hogy nincs szövetség velük.

Amíg ezek a változások nem következnek be, addig veszélyes valamennyi magyar párt számára, hogy “bizniszeljen” a szélsőséges Jobbikkal, vagy beengedje őket a magyar politika fősodrába

– tette hozzá Lauder.

Karácsony Gergely: Súlyos hibát követtem el

“Elfogadhatatlan bármilyen politikai célú listázás, ” és ilyesmi akár tétova mentegetését is hiba, utalt Karácsony Gergely jól sikerült HírTV-s interjújára a MAZSIHISZ hétfői közleményében. Erre Facebook-posztban reagált a zuglói polgármester.

“Egyetértek a Mazsihisszel, súlyos hibát követtem el. Ismételten bocsánatot kérek mindenkitől, akit megbántottam. Természetesen én is elfogadhatatlannak tartom az állampolgárok politikai célzatú listázását,”

írta Karácsony.

Az ellenzéki főpolgármester-jelöltet a HírTV Magyarország élőben című műsorában fektette könnyedén két vállra Földi-Kovács Andrea műsorvezető. A riporternek arra a kérdésére, hogy náci az, aki zsidó képviselőket listázna, Karácsony egyértelműen azt felelte, hogy nem – írta a 444, amely egyúttal cenzúrázta Ronald S. Laudernek, a Zsidó Világkongresszus vezetőjének a kijelentéseit.

Forrás: Origo, 444

20 hozzászólás “Elhallgatja az ellenzéki média, hogy a Zsidó Világkongresszus vezetője bírálta az ellenzéket” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Lauder, magyar gyökerei nyomán, figyelemmel kíséri hazánkat, annyira, hogy üzletet próbált kötni a velencei területen, kaszinókat építve. Az üzletet a kormány megvétózta. Lauder ennek ellenére a kormány mellé áll és a baloldali ellenzéket okolja a Jobbikkal való összerottyanás miatt.
    Karácsony ismét bizonyított. Bizonyította, hogy képtelen felelős politikusként megnyilvánulni. Képzeljék miket művelt volna miniszterelnökként!?! Most a föpolgármesterségre pályázik, minden elképzelés, jövőkép nélkül. Azt képzeli, hogy ilyen “biankó csekkre” szavaznak a polgárok? (Igaz a baloldalról minden elképzelhető.)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Dagobert bácsi szerint:

    A nácik már régen a Fideszben vannak! Ki is a frakcióvezető és hol szocializálódott?

  3. Dagobert bácsi szerint:

    Laudernek még azt is el kellett volna mondania, Sneidert a nácik szavazták meg a Parlament alelnökének! Gondolom a karlendítő asszonyka is ott volt az eskütételénél!

  4. Qqriq szerint:

    Fenyőünnep Geri most éppen Hanuka Gerivé változott? Ember legyen a talpán, aki követni képes az éppen főpolgi tisztségre ácsingózó ex LMP-s, majd PM-s, aztán P-s, ex MSZP-s miniszterelnök-jelölt átvedléseit. Lehet, hogy holnap női ruhában és magassarkúban fogjuk viszontlátni? 😉 Ugye emlékszünk még, kik erőltették néhány évvel ezelőtt, hogy a Fidesz határolódjon el a szélsőjobbtól?

  5. bagoly szerint:

    Ez az haver, nyomd a gázt !
    Szegény Karácsony robog féknélkűl a kanyargós zsákutcában a süllyesztő felé !

  6. Dagobert bácsi szerint:

    Qqriq, aztán mi van Gyenge Zsolt fideszes képviselővel? Talán Soros Györgyöt üldözte SS-egyenruhában?

  7. Qqriq szerint:

    Miért, mi van? Tudtommal nem maradt következmény nélkül az az ügy. Ugyanakkor Zuschlag politikai karrierjét csak átmenetileg törte meg az antiszemita viccelődése, így volt lehetősége politikusbűnözővé válni.

  8. Dagobert bácsi szerint:

    Na és ki a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, és hol szocializálódott?

  9. Qqriq szerint:

    Miért? A Környezetvédelmi Unió egy sorosista civil szervezet? Bocsánat, de nem szeretek kitalálósdit játszani és homályos sejtetésekkel sem tudok mihez kezdeni.

  10. Dagobert bácsi szerint:

    Kocsis Mátéról van szó, ő a Fidesz parlamenti frakcióvezetője! Hol kezdte a politikusi szereplését?

  11. Qqriq szerint:

    Józsefvárosban. Tény, hogy még mindig vannak problémás részei.

  12. Dagobert bácsi szerint:

    A nagy lófaszt! A MIÉP-ben, amiről Pokorni azt mondta 2002-ben Fidesz-elnökként, hogy a választás egyetlen pozitív következménye, hogy a szélsőséges MIÉP kiesett a parlamentből! A nácikat bevette Orbán, mára ő is elnácisodott! Kocsis Máté együtt vitézkedett Szávay Istvánnal és Novák Előddel!

  13. Qqriq szerint:

    Egyrészt a MIÉP az MDF-ből vált ki. Másrészt úgy tudom, Máté édesapja, Kocsis Sándor meglehetősen mélymagyar beállítottságú ember, aki részt vett a MIÉP kampányaiban is. A taglétszám növelése érdekében akkoriban amolyan elvárás volt a párt részéről a családtagok beléptetése. Máté akkor még tini volt és erősen az apja befolyása alatt állt, tehát nem egy külső ráhatástól mentes döntés volt a MIÉP IT-hez való csatlakozása. Ez az igazság. Benedek pápa sem önszántából volt Hitlerjugend.

  14. Dagobert bácsi szerint:

    A bibi csak az, hogy nem Csurka vette át Orbán tanait, hanem fordítva, Orbán átvette Csurka tanait, sőt messze túlteljesítette azokat! Mára már zeng a Fidesz Szabó Dezső szavaitól, “minden magyar felelős minden magyarért” Meg a Horthyt dicsőítő hozsannáktól, egyenesen Németh Szilárd szájából! Aztán meg fejére teszi a kipát, s megy kavicsokat rakosgatni az áldozatok sírjaira! Nem az a lényeg, mit tett Kocsis Máté fiatal korában, hanem az hogy mit tesz a miniszterelnök meglett férfi korában! Tegnap még a leggyűlöltebb alak volt a Fidesz szerint Toroczkai, Volner, Novák, ma meg szerepeltetik őket a kormánypárti médiumokban! Nem ők változtak, csak most velük támadtatják a Jobbikot, nehogy létrejöjjön egy Fidesz-ellenes összefogás! Terjed a náci bűz a Fideszben!

  15. Qqriq szerint:

    Németh kommentár nélkül emlékezett meg a kormányzó halálának évfordulójáról, nem volt semmiféle dicsőítés. A megemlékezéseken pedig általában nem mint magánember jelenik meg.

    Szabó Dezsővel mi a baj?
    “Minden magyar felelős minden magyarért” – írta annak idején Szabó Dezső és bár sok dologban nem volt igaza, ebben történetesen igen. Jó lenne ha a nemzeti összetartozás napját mindannyian így élnénk meg – és aztán a mindennapokat is.’
    https://www.facebook.com/karacsonygergely/photos/minden-magyar-felel%C5%91s-minden-magyar%C3%A9rt-%C3%ADrta-annak-idej%C3%A9n-szab%C3%B3-dezs%C5%91-%C3%A9s-b%C3%A1r-sok-/1937709169595253/

    Például ilyen módon emeli magasba Toroczkait a kormánypárti média?
    https://www.vadhajtasok.hu/2019/01/29/toroczkai-laszlo-kerult-pellengerre-a-fohos-eheti-adasaban/

    A Fidesz rettegne egy Fidesz-ellenes összefogástól? Hűha. Na de emlékezzünk csak vissza, hogy korábban a Jobbik ette meg a MIÉP-et, ugyanez a helyzet jelenleg is. Most a Mi Hazánk zabálja fel a Jobbikot. Bebizonyosodott, hogy mélymagyar kuruckodással, esküdözéssel (amit aztán megszegnek) be lehet ugyan jutni az országházba, azonban ennél többet nem lehet elérni, az ún. rétegpolitizálás ennyire elég, vagyis a megélhetési forrás biztosítására.

  16. királyerdei szerint:

    Horthyt kik tartották el Estorilban?A “nácik”?

  17. Dagobert bácsi szerint:

    A MIÉP 1994-ben (!) hirdette meg a nemzetépítő államot, amikor a Fidesz még egy mocskos szélsőliberális párt volt! Orbán szégyene, hogy mindenhez idomul, csak hogy közelebb kerüljön a hatalomhoz! Őt nem érdekli hogy a pártállam besúgója volt katona korában, ma meg az állampárt miniszterelnöke! Tegnap még barát volt Vona Gábor a polgári körben, amit Orbán Viktor alapított, ma meg ellenség, mint ahogy a követői is! Tegnap ellenség volt Novák Előd, ma meg barát Volner Jánossal együtt! A lényeg, megakadályozzák az összefogást a Fidesz ellenében! Gratulálok Németh Szilárdnak, hogy Csepel söpredékét sikerült a pártjában összegyűjtenie!

  18. Qqriq szerint:

    A Fidesz mióta egyenlő Orbánnal? Csak egy évszámot kérek.
    Raszkolnyikov, a pufajkás, meg a D-209-es ügynök voltak pártállami besúgók, és a böszme is együttműködött az állambiztonsággal (hogy a szovjet elvtársak atomfegyvereket hozzanak ide).
    Vona polgári körösből vált radikális nemzetivé aztán néppártivá, most meg ki tudja micsoda. Volner azt mondta, hogy több százezer, a Jobbikban csalódott ember inkább a Fideszre szavazott, ők azt szeretnék elérni, hogy ezek a korábbi szimpatizánsok ezentúl a Mi Hazánk nevű legújabb rétegképződményt támogassák. Novák “tegnap” még nem lehetett ellenség, mert évekre visszavonult a politikától, talán gyesen volt.

  19. Jobban szerint:

    “Az ellenzék “nagyágyúja”, Trágár Blanka visszavonul a közélettől
    rágár Blanka, az ellenzéki nagyágyú, akitől kórusban retteg a Fidesz, meg úgy az egész kormány, Orbán legnagyobb ellenfele, visszavonul. Ugyanis most az érettségire fog koncentrálni…
    Akkor ez a történet is ennyi volt. Sok sikert az érettségihez, de tényleg.
    Ezek szerint Blanka nem lesz érettségi tétel…
    Persze, hogy visszavonul, hisz’ tüntetők híján nincs kinek ordibálni, káromkodni…
    Függöny.”
    http://mindenszo.hu/az-ellenzek-nagyagyuja-tragar-blanka-visszavonul-a-kozelettol/

Itt lehet hozzászólni !