Karácsony szerint nem probléma listázni a zsidókat

Origo

Most már talán az se lesz lehetetlen, hogy az ellenzékiek náci karlendítéssel köszönjenek egymásnak.

Minden pillanatában tanulságos interjút adott a baloldali főpolgármester-jelölti casting első fordulójának győztese, Karácsony Gergely a Hír TV-nek.

 

A Párbeszéd társelnöke több mint tíz percig védte a náci botrányokban túltengő Jobbikot. Szavaiból kiderült, hogy Gyöngyösi Márton zsidólistázós felvetése szerinte nem nácizmus, Sneider Tamás romaverése nem rasszizmus, cigányagyonverős mondata pedig “egy kiragadott beszélgetés” része volt. Bámulatos és figyelemreméltó átváltozás Karácsony Gergelytől – nem először pályafutása során.

A magyar politika egyik legnagyobb mezváltója, Karácsony Gergely volt a Hír TV vendége kedd este, ahol tíz hosszú percig mentegette a náci ügyei kapcsán a Jobbikot. Mindez azért is furcsa, mert korábban olyanokat mondott, hogy

  • “abban az ellenzéki együttműködésben, amiben én gondolkodom, jelenleg nincs helye a Jobbiknak”;
  • “a pártban továbbra is vannak nácik, csak most nem aktívak, mert megtiltották nekik a nácizmusuk gyakorlását”.

Csakhogy pár hónap alatt csodálatra méltó változás történt Karácsonnyal, aki tegnap már arról számolt be, hogy a Jobbik nem náci, teljesen megváltozott, hiszen a nácik egytől egyig elhagyták a pártot. A műsorvezető közbevetette, hogy akkor mi a véleménye a pártban maradtak kijelentéseiről, egész pontosan Gyöngyösi zsidólistázós, Snieder cigányagyonverős, és Kulcsár Gergely cipőbe köpős megnyilvánulásairól. Karácsony összesítéséből kiderült, hogy

igazából semmi különösebb probléma nincs ezekkel a kijelentésekkel, hiszen vagy régiek, vagy kiragadottak voltak, vagy nem úgy értették.

Részleteiben így nézett ki Karácsony bámulatos átváltozása:

  • Durva megfogalmazása ez a dolgoknak” – így reagált a riporternek arra a felvetésére, miszerint Gyöngyösi listázta volna a zsidó származású képviselőket. “Nem gondolom, hogy ez önmagában nácizmus, nagyon rossz mondat volt” – tette hozzá. Egy mondattal később pedig kerek-perec kijelentette, hogy nem nácizmus zsidó képviselőket listázni.
  • Viszont Kulcsár Gergely Duna-parti cipőbe köpős mutatványát visszataszítónak értékelte, sőt, ez már szerinte is kimeríti a nácizmus fogalmát. “Ennek a fiatalembernek nem találkoztam a nevével az elmúlt időszakban” – mondta mentegetésképpen arról a politikusról, aki jelenleg a Jobbik regionális igazgatója. “Olyan nagy vezető nem lehet, ha sem ön, sem én nem tudom, hogy milyen vezető” – tette fel a koronát eddigi teljesítményére. Vagyis, mostantól elég, ha Karácsony valakiről demonstratívan nem tud, és akkor már nem is létezik.
  • Sneider Tamás romaverésével alapvetően nincs gond, mert régi történet, a cigányverős mondatával még annyira sem, mert az “egy kiragadott beszélgetés volt, ami egy nagyon-nagyon rossz vicc volt.

Az instant klasszikus interjú egyik csúcspontja az volt, amikor az adás végén az átalakuló politikus bocsánatot kért a riportertől, amiért a beszélgetés során több alkalommal minősítgette őt. “Elnézést kérek, ha nem voltam kellően udvarias” – fejezte be Karácsony az ön- és Jobbik-mentegetést.

Forrás: Origo

15 hozzászólás “Karácsony szerint nem probléma listázni a zsidókat” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Főpolgiként is hivatali esküt kell tenni. Talán már ezzel az aktussal sincsen különösebb problémája Kari Gerinknek, aki mindig tudja, éppen mit kell mondani.

  2. Betke szerint:

    Mint, ahogy a jelenlegi is tudja, mikor mit kell mondani! Ugye tudjuk, hogy honnan hova jutott!

  3. Qqriq szerint:

    Betke, te valamiféle irodalmár vagy? Egy Ady vers mondanivalóját könnyebb megfejteni…

  4. Jobban szerint:

    “BRÉKING – Karácsony Gergely eltörölné a rezsicsökkentést
    Ez nem elírás
    Karácsony Gergely egy civil szervezetnek írt levelében a rezsicsökkentés eltörlése mellett érvel. A Reális Zöldeknek írt válaszában azt írja, hogy „átalakítjuk a hatósági árszabályozást, amely jelenleg nem követi a világpiaci tarifákat”.
    A magyarországi rezsicsökkentést az teszi levetővé, hogy a hatósági árszabályozáson keresztül az állam alacsonyabban tudja tartani az energiaárakat. Ezt akarja átalakítani Karácsony Gergely. Mindez abból a levélből derült ki, amit a Reális Zöldeknek küldött az MSZP miniszterelnök-jelöltje.
    Karácsony Gergely eltörölné a rezsicsökkentést (Forrás: MTI/Balogh Zoltán)
    Karácsony azt írta, kormányra kerülésük esetén a Paks2-szerződés felmondása lesz az első intézkedéseik egyike. A kieső energiaellátást alternatív forrásokból pótolják, amely során számítanak az Európai Unióra, ugyanis annak új költségvetése kiemelten támogatja a klímavédelmi megoldásokat. E mellett átalakítjuk a hatósági árszabályozást is, amely jelenleg nem követi a világpiaci tarifákat – szerepel a levélben.

    Karácsonyék szándéka egybevág a brüsszeli tervekkel. Brüsszel kivenné az ármeghatározás jogát a tagállamok kezéből, amely lépés ellehetetlenítené a rezsicsökkentést. Az MSZP hatalomra kerülése esetén tehát garantálható az újabb gáz- és áramár-emelkedés.”
    http://mindenszo.hu/breking-karacsony-gergely-eltorolne-a-rezsicsokkentest/

  5. Jobban szerint:

    „Karácsonyt bevitték a vágóhídra és terítéken kínálta fel magát
    Az MSZP-Párbeszéd-DK főpolgármester-jelöltje a Hír TV-ben tagadta azokat a 2017-es nyilatkozatait, amelyek szerint nem működne együtt a Jobbikkal.
    A Figyelő főszerkesztő-helyettesként dolgozó Szajlai azért is csodálkozott, hogy Földi-Kovács Andrea műsorvezető „bevitte az erdőbe” a vendégét, mert azt hitte, hogy Karácsony – aki nemcsak politikus, hanem politológus is – ennél naprakészebben érkezik a stúdióba.
    … „Karácsony sok új hívet nem szerzett”, de azon már nem is csodálkozott, hogy a politikus ellentmondott korábbi önmagának. „Korábban azt mondta, hogy az MSZP-t jobban utálja, mint a Fideszt, majd az MSZP jelöltje lett” – mondta az újságíró.”https://hirtv.hu/ahirtvhirei/karacsonyt-bevittek-a-vagohidra-es-teriteken-kinalta-fel-magat-2476471

  6. bagoly szerint:

    Egyáltalán ki ez a k a r á c s o n y ?

  7. Qqriq szerint:

    “Karácsony László szerint testvére, Gergely szembemegy a gyökereivel. Az a véleménye, a választók érettek arra, hogy el­döntsék, mit akarnak választani, és nem választási matematikát kell tartani. Hozzátette, hogy a mostani ellenzéket nem érzi érettnek a kormányváltásra. Kifejtette: nem lehet az országgal folyamatosan azt tenni, hogy állandóan leromboljuk az egyik által felépített értékeket vagy értékrendszert. Muszáj lenne egymásra építkezni.”
    http://www.borsonline.hu/aktualis/karacsony-gergely-csaladja-a-fideszre-szavaz/150586

  8. Qqriq szerint:

    “Változnak az idők, a „náci” Jobbik, a később retorikai szinten, külsőségekben néppártosodni igyekvő szélsőségesek fokozatosan megszépültek az egyébként kérlelhetetlen antifasiszták szemében. A 2018-as parlamenti választásokhoz közeledve megéltük, hogy a liberális megmondóemberek Konrád Györgytől Heller Ágnesig a Jobbikkal való összefogásra buzdították a baloldali pártokat.

    Persze mindennek semmi köze sincs holmi értékekhez, elvekhez, tisztán üzleti alapú a hirtelen feléledt vonzalom, ugyanis a baloldalnak égető szüksége lenne a Jobbik még most sem elhanyagolható méretű szavazóbázisára.”
    https://magyarnemzet.hu/ahelyzet/az-elvtelenseg-ara-4237163/

  9. Qqriq szerint:

    Bagoly! Hogy ki? Hát ő a Fenyőünnep Gergely 😀

  10. kígyók kígyóznak szerint:

    Mindig mondtam, eljön az idő, amikor ha kell, a nagy antifasiszták még karlendíteni is fognak. Még kefebajszot is növeszthetnek.

  11. Qqriq szerint:

    Valamiért nem tudtam belinkelni a Ripost Csal­tak az el­len­zéki elő­vá­lasz­tá­son, nagy a fel­há­bo­ro­dás c. cikkét. Szóval most már az is kiderült Kari Geriről, hogy nemcsak hazudik, hanem csal is. Szerintem nem kell sokat várni, és egy-két pénzlenyúlási eset is előkerül. Ahogyan azt egy tipikus sorosista ellenzéki politikus teszi: lop, csal, hazudik.

  12. bagoly szerint:

    Qqriq!

    Be kell látnom igazad van !

  13. Jobban szerint:

    Amennyiben a balliberális pártok komolyan gondolnák a szavazók bizalmának a megnyerését, tartalmilag és szavazat számbelileg nem egyre lejjebb (van lejjebb, van…) kellene haladniuk hanem értékekben egyre feljebb. Amíg a “kiskapukon keresztül” próbálnak “fából vaskarikát fabrikálni” olyan lesz az eredmény is.

  14. Jobban szerint:

    Mit is képvisel Karácsony Gergely? Milyen értékekben mutat példát? Mit bizonyított eddigi pályafutásával? Ő a “nyerő” a baloldalon?

  15. Jobban szerint:

    “Tapsot kérek annak az úrnak, aki most nyert 10 migránst! Ha megadja a keresztnevét, a családi nevét és a bankszámlaszámát, küldök önnek akár 20 migránst is, és majd gondoskodjon róluk ebéddel, uzsonnával és vacsorával!
    Az olasz belügyminiszter ezután azt mondta, az igazi gyilkosok azok, akik meghívják a migránsokat, támogatják az embercsempészeket, a Földközi-tengerből pedig nyílt színi temetőt csinálnak.
    Matteo Salvini néhány napja jelentette be, hogy első lépésben 2700 migránst küld vissza Bangladesbe, Pakisztánba, Nigériába és Elefántcsontpartra.”
    https://www.echotv.hu/hirek/2019/02/10/salvini-kuldok-onnek-20-migranst-gondoskodjon-roluk

Itt lehet hozzászólni !