A többség szerint az ellenzéket csak a hatalom érdekli, és elutasítják a sztrájkot

888

A magyarok 60 százaléka szerint az ellenzéki pártok és politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget – derült ki a Századvég legfrissebb felméréséből.

Mint ismert, az elmúlt hetekben több demonstráció is zajlott, melyekhez számos ellenzéki párt és politikus csatlakozott. Az ellenzéki erők céljai és szerepe a tüntetésekben mindazonáltal nem tisztázott. A Századvég friss felmérése annak járt utána, hogy hogyan ítélik meg a magyar választópolgárok az általános sztrájk gondolatát, illetve az ellenzéki pártok és politikusok szerepvállalását az elmúlt időszak demonstrációiban.

Az eredmények azt mutatják, hogy a magyarok döntő többsége (60 százaléka) szerint az ellenzéki pártok és politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget”

– olvasható a közleményben.

Forrás: Századvég

Beszédes adat, hogy a válaszadók mindössze 31 százaléka látja úgy, hogy az ellenzékiek őszintén kiállnak az emberek mellett A munka törvénykönyvének módosítása ügyében. Egyedül a magukat baloldalinak vallók körében vannak többségben azok, akik szerint őszinték az ellenzéki politikusok (53 százalék), a középen állók és a jobboldaliak döntő többsége (52, illetve 82 százaléka) szerint is a hatalomra jutás érdekében vesznek részt az ellenzéki erők a tüntetéseken.

A többség elutasítja az általános sztrájkot

A kutatásból az is kiderült, hogy a többség (55 százalék) nem tartja elfogadhatónak az általános sztrájkot, mert úgy látja, az az ország működésének és békéjének aránytalan sérelmével járna. A megkérdezettek 40 százaléka támogatja az általános sztrájkot A munka törvénykönyvének módosítása kapcsán.

Forrás: Századvég

Módszertan: A Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást végzett 2019. január 7-13. között, amelynek során 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személyt kérdezett meg CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,4 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna.

Forrás: 888

8 hozzászólás “A többség szerint az ellenzéket csak a hatalom érdekli, és elutasítják a sztrájkot” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    A felmérés eredménye szerint az emberek harmada manipulálható. Ez egy kisebbség, ugyanakkor nem egy leírható kisebbség.

  2. Tóth kati szerint:

    Nálunk a munkahelyen mindig megy a harc,hogy ki maradjon túlórázni,mert abban van a több pénz,nem is kevés.Szegény főnök inkább nem írja be magát,csak béke legyen.

  3. Józan szerint:

    Főleg ha kettesben a főnökkel kell “túlorálozni”?

  4. Nagyapó szerint:

    Tonyka szellemes jellemzése: “Józan úrnak bajok vannak a fejével. Petét rakott bele a politika, ami felemésztette a szürkeállományát.”
    És még…

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Jobban szerint:

    Sajnos a hatalmat nem a köz javára használnák fel, hanem ismét a szakadék felé kormányoznák az országot… Ellenzékben sem eredményesek, hát még kormányon…

  6. Jobban szerint:

    “Ti, akik azt képzelitek, hogy a saját elcseszett életetekért a kormány a bűnös… Brüsszelig szaladtok a jogaitokkal – , szóval TI, a Többség, a Valakik, a Nép vagy annak a hangja, amit annyira nagyon szerettek hangoztatni…Csak uszítani tudtok, csak rombolni…van az a pont, amikor azt mondjuk: Eddig és ne tovább…Fogjátok már fel végre, hogy kisebbségben vagytok, hiába törtök-zúztok…Mert ti a vesztesek vagytok. És azok is maradtok.”
    http://mindenszo.hu/jurak-kata-eleg-volt-beloletek/

  7. Jobban szerint:

    “Megint baj volt a helyesírással
    Van egyfajta evolúciója a tüntetéseknek.
    Lyukas zoknik, “SZRTÁJK”, és a “Szabad sajtot” után megérkezett a “RASZOLGA”.”
    http://mindenszo.hu/megint-baj-volt-a-helyesirassal/

  8. JR szerint:

    Tóth Kati meséi a Csepelinfón, kettőtől ötig.

Itt lehet hozzászólni !