Geciország

Vélemény – Orbán György

Decemberben az egyik aktuális tüntin egy 18 éves gimnazista – nem vagyok hajlandó leírni a nevét – lelkesen bajszosfaszozott, s egyebek közt izente az egyik párt képviselőinek, hogy mindegyikük bassza arcon magát. No, meg is indult az óbégatás ez alpári stílus kapcsán, hogy helyes-e ez ígyen.

Bevallom, nem nagyon értem, miért.

Ugyanis ahogy elnézem, az ocsmányság, a trágárság, az obszcén megszólalás nem szokássá, hanem politikai áruvá nőtte ki magát Kazinczy, Arany, Szent-Györgyi hazájában. Áruvá, tehát olyan termékké, amely birtokosának hasznot terem. Figyelmet, lájkot, esetleg hörgést (az is bevétel ám!), vagyont érő perceket a médiában, fix helyet a fősodorban. Mások méltóságába beletaposni már nem is eszköz, hanem végcél lett. Az igényesebbek fasisztáznak meg kommunistáznak, a kevésbé finomkodók buziznak, köcsögöznek – ne mondja már Esterházy, hogy nincsenek szintek.

A közbeszéd önjelölt formálója – nem vagyok hajlandó leírni a nevét – nagy műgonddal komponáltan bajszosszarozik, a magasan kitüntetett publicista – nem vagyok hajlandó leírni a nevét –, aki évek óta nem él másból mint altesti kifejezések Freudot is zavarba ejtő, zsonglőrmód történő keveréséből, épp a fent említett leánygyermeket látja el az egyik házikedvenc csatornán igazi kretén barom állat címkével.

És a tömeg zabálja.

Az üzenőfalamon értelmiségiek, egyebek mellett tanár ismerősök tömege gecizik lankadatlan buzgalommal, az egykoron megfeszíteni óhajtott fő fidesz-oligarchával boldog szellemi közösséget vállalva. (Igaz, mindezt amúgy entellektüel mód O1G rövidítésbe öltöztetve, ami nagyjából azzal ekvivalens, amikor a helyi széplelkű ribanc a kocsmai klotyóban fodros szalvétával fogja meg a kenyéradó szerszámot.) De dübörög a lófaszozás, kurvázás, bazmegolás és még oly sok minden, hogy – e téren egyébként igen alaposan művelt – szókincsem követni is alig bírja.

A kérdést tehát a gimnazista leány kapcsán rosszul tesszük fel.

Nem, nem az a baj, hogy így beszélt. Ő is termék, ennek a közbeszédnek a terméke. Ő nem ő: ő mi magunk vagyunk, ő a mi nevelésünk. Mindannyiunké, aki nem megy fel a színpadra, hogy elmondja: itt nem, kisanyám.

Otthon apának, anyának, a haveroknak, a mittudomén kiknek igen, de itt, az ügyünknek nem. Mindannyiunké, aki tévéjébe, rádiójába, honlapjára be- és felengedi. Mindannyiunké, aki megvásárolja, kitünteti, közösséget vállal vele csak azért, mert ő is a mi csapatunknak szurkol, mert a saját frusztrációnk, elfojtottságunk, kielégítetlenségünk bármikor, szemünk rebbenése nélkül fölébe kerülhet egyébként melldöngetve rikoltozott erkölcsi értékeinknek.

A kislány egyébként nagy reményekkel tekinthet gyors politikai karriernek elébe.

Ha így folytatjuk, mindenképpen.

Forrás: Orbangy.blog.hu

14 hozzászólás “Geciország” bejegyzésre

  1. belekotkot szerint:

    Nem tudom mi ezzel a baj. Bayer Zsolt még állami kitüntetést is kapott az alábbi, embereket becsmérlő szövegeiért.

    “Gyurcsány Ferenc: “amorális, szétcsúszott, nárcisztikus, alkoholista faszkalap”.

    Varjú László: “egy becstelen, gyáva, szar gazember”.

    Sixx (az Index kritikusa): “A te felakasztásoddal mi a helyzet, indexes patkány? Az biztos nem “pc”, igaz, a kurva anyádat!”

    Szanyi Tibor: “A pia súlyos és előrehaladott demenciát okoz, mindez Szanyi-féle aljassággal és geciséggel párosulva szembefújja önmagát.”

    Szél Bernadett: “műmájer, álságos, ócska ripacs”

    Ujhelyi István: “Becstelen fasz”

    Macron: “nárcisztikus, hülye bájgúnár”

    Tordai Bence: “fasz”

    Judit Sargentini: “egy megvett, ócska, pitiáner gazember”

    Puzsér Róbert: “Egy igazi idióta fasz.”

    Csaba László: “Állítólag a Csaba László egy fasz.”

    Konok Péter: “tudat­zavaros idióta”

  2. Ábel Attila szerint:

    Talán az, hogy Bayer Zsolt soha nem merült ki abban, hogy trágár kifejezéseket használt. Nála annak mindig oka volt, és mindig leírta, hogy mi az oka. A jelenlegi ballib politika nem magyaráz, nem mond el véleményt, nem hoz észérveket, mert nekik nincsenek ilyenek. Csak és kizárólag minősít, és azt is csak az O1G szintjén. Vagyis azon a szinten, amit egy részeg, indulatos ember egyszer ért el, de azóta az ellenzék ebben él. És amivel gyilkolni lehet, választást nyerni nem.

  3. Qqriq szerint:

    Az ellenzék felpörgette a kampányát! Ezt üzenik Orbánnak: 😉

  4. Ábel Attila szerint:

    Drámai felvétel, szerintem Kunhalmi kezében már szintén ott a szövegkönyv. Persze ő gyanítom nem inni fog mielőtt elmondja, hanem szippantani 😉

  5. fideszeskomcsi szerint:

    Úristen! 😀 Tipikus fideszes agyhalott gondolkodás! :’D 18éves lányról beszélünk, lehet, hogy csúnyán beszélt, oké, de egy lassan öreg korába lépő életképtelen férfinek így kell beszélni egy 18éves lányról? 😀 HÁT NEM! bayer zsoltika fideszes és evégett nem is demokrata és nem is keresztény, azok nem beszélnek így, se okkal sem ok nélkül, nincs bennük düh, harag, bosszú. Valakinek ellenvetése továbbra is? 🙂

  6. Ábel Attila szerint:

    Ha egy lányt 18 éves korában kezdenek el megtanítani az alapvető illemszabályokra és vitakultúrára, már nagyon kicsi az esélye annak, hogy nem egy mocskos szájú, fröcsögő proli lesz belőle.

  7. fideszeskomcsi szerint:

    Rendben van, ha egyet nem is értek, azért köszönöm a választ!

  8. Horváth János szerint:

    Ezek szerint Bayert el se kezdték tanítani, megmaradt mocskos szájú, fröcsögő prolinak.
    Legalább is ez jön le a megállapításból.

  9. Qqriq szerint:

    Bayer rendkívül találóan jellemezte a megnevezett személyeket. És a hölgyeket nem sérti meg nőiségükben. Nem úgy, mint Puzsér szokta. Bayer Zsoltból például nem nézem ki, hogy effélét műveljen és hasonlóképpen reagáljon a lebukására:
    http://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/igy-konnyitett-magan-puzser/h7bd9p5

  10. Tóth kati szerint:

    Ja,ha Bayer Zsolt is mondott ilyeneket,akkor a 16 éves gimnazista is teheti.Szegény lány ilyennel kezd neki az életnek,a trágárság egy nőnél mindig visszataszító.A gimnazista lány egyébként ezen kívül mit tett le az aeztalra,hogy ekkora nagy a szája és ilyen mocskos is?

  11. Qqriq szerint:

    Szél, Vadai, Kunfalvi, Bagóné sajnos igen rossz példát mutatnak a mai fiatalságnak. Miért nem a Polgár Dórát nyomják előre, az legalább értelmes.

  12. Qqriq szerint:

    Ja, Bősz Anettet ki is felejtettem a felsorolásból, holott ő is aláírta a támogató levelet. Remek tanára lenne Blankának mondjuk politológia vagy más büfészakon. Figyi, íme a bizonyítványa: http://www.markmyprofessor.com/tanar/adatlap/1989420.html

  13. Nagyapó szerint:

    A trágárságot a polgárok elvetik, nem találják magukhoz méltónak, ellentétben a prolikkal. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor van jelentősége, súlya az erős kifejezésnek. Bayer is ilyen helyzetekben alkalmazza, de idézek egy szintén kitűnő irodalmárt, költőt (Józan megint nem saját kútfő!): “Foglalod a kurvanyádat, ….”.
    Érdemes olvasni pl. Tóta W.-t, meg az ÉS-t és érthető, hogy az a kis lo…, ill. liba miért beszél ilyen trágárul.
    A trágárságnak érdekes kialakulása van. Háború előtt csak a lumpenprolik voltak trágárok. ’45 utána az elvtárak, bár sok szörnyűséget tettek, de beszédükben fontosnak tartották az “úri modort”. A forradalom után előjött egy újabb kommunista, sokkal tanultabb vezetés, amelynek már nem volt kötődése a munkásokhoz, így beszédükben igyekeztek “prolik” lenni. Erre rácuppantak az új irodalmárok, és elindult egy máig lefelé tartó spirál.
    Gondolom a kis libának “remek” kockás-inges oktatói vannak!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. Qqriq szerint:

    Az hogy ‘Bajszos Szar’ konkrétan Puzsér találmánya. Itt egy nagyon jó jellemzés róla:
    https://badog.blogstar.hu/2015/06/02/puzser-a-petri-cseszeben/13239/

Itt lehet hozzászólni !