Hat kötöttpályás nagyprojekt előkészítésére pályázik a főváros

Hír3

Fotó: villamosok.hu

Támogatási kérelmet nyújt be a KÖZOP-hoz a Fővárosi Közgyűlés hat fővárosi kötöttpályás nagyprojekt megvalósíthatósági tanulmányának illetve kiviteli tervezésének támogatásához – döntött hétfői rendkívüli ülésén a közgyűlés.

A főváros így pályázik a budapesti villamoshálózat és trolibuszhálózat egységes fejlesztési koncepciójának elkészítésére, valamint az észak-déli regionális gyorsvasút déli szakaszának (Csepel-Astoria, Pesterzsébet Határ út-Astoria) megvalósíthatósági tanulmányának támogatására.

Pályázik továbbá támogatásra a 4-es metró újpalotai meghosszabbításának, a 2-es metró és a gödöllői HÉV összekötésének és a 2-es metró rákoskeresztúri meghosszabbításának, valamint a 3-as metró káposztásmegyeri meghosszabbításának megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére. Emellett a 42-es villamos meghosszabbításának előkészítési feladataira, kiviteli tervezésére is támogatási igényt nyújt be a KÖZOP-hoz a főváros. Hétfőn a képviselők egyhangúlag úgy döntöttek, hat budapesti kötöttpályás fejlesztéssel kapcsolatban pályázik – túlnyomórészt megvalósíthatósági tanulmányok készítésére – a főváros támogatásra.

hir3.hu

5 hozzászólás “Hat kötöttpályás nagyprojekt előkészítésére pályázik a főváros” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Szép tervek.

  2. munkásököl szerint:

    Naná, hogy pályáznak. Na nem a projektekre, hanem arra, hogy a haverok még írhassanak jópénzért néhány olyan dokumentumot, amit aztán soha senki nem tud rajtuk számonkérni.

  3. hlajos szerint:

    látszik, hogy nyakunkon a választás: mindenki felújít, vagy arra készül.

  4. infósferi szerint:

    A gerincút kezdése 16 éve csúszik. A választási fantáziálás már nem hat meg senkit (ld. időközi választások). Ezek a hírek lógnak a levegőben, napjainkhoz semmi közük.
    Engem jobban zavar, hogy a tragikusan elavult Gubacsi- hídon ma is hatalmas volt a dugó. 15 év alatt nem csináltak vele semmit az igérgetés professzorai.

  5. lolka szerint:

    ILLETÉKESEK, CSAK EGY KÉRDÉS: Ha nincs lefolyó hogyan follyon le az esővíz? Ez a kérdés a gyártelepen a Központi útca és az Egyedi Gépgyár sarkán merült fel. Már kétéve vacakolnak vele! Elhiszem, hogy nincs rá pénz meg kapacitás meg marha nagy munka meg stb. De amikor ott van kb. 3 db csatorna lefolyó ki kéne szedni a főldet belőlük vagy valami árkot ásni, mint valamikor régen tették az emberek víz elvezetés céljából! (eső után egy szippantósautó is megtenné) tudom kőnnyű őtleteket adni, de megcsinálni az a valami…

Itt lehet hozzászólni !