Idén is jól teljesített a magyar gazdaság

888

Magyar Mercedes után magyar BMW

Varga Mihály pénzügyminiszter a hazai exportteljesítményről és a családi adókedvezmény sikeréről beszélt.

A magyar gazdaság teljesítményét jól mutatja, hogy tavaly az exportteljesítmény átlépte a százmilliárd eurót. Ez korábban soha nem fordult elő. Az elmúlt évek az export folyamatos emelkedésének jegyében teltek”

– mondta Varga Mihály pénzügyminiszter.

A magyar vállalkozások hazai forrásból is fejleszthetnek.

A pénzügyminiszter kiemelte: az uniós források mellett 2019-ben is számos olyan kiírással találkozhatnak majd a vállalkozások, amelyeket a kormány hazai forrásból finanszíroz. Ennek egy része már az Ipar 4.0-hoz, a robotizációhoz, a digitalizációhoz kötődik.

A magyar munkaerőpiac is átalakult az elmúlt években.

A munkaerőhiány az építőiparban és a vendéglátásban jelentkezett leginkább. A kormány arra törekszik, hogy a hazai forrásokat mobilizálja. Varga Mihály hozzátette: olyan programok is indulnak, amelyek segítséget nyújtanak a munkakeresők számára.

A család továbbra is fókuszban van.

A kormány célja, hogy minél jobb feltételeket teremtsen a családalapításhoz. Szeretnék elősegíteni azt, hogy a gyermeket nevelő családok, a szülők számára ne legyen teher a gyermek vállalása, hanem ehhez állami segítséget kapjanak, mint például adókedvezményeket, plusztámogatásokat vagy csokot.

A pénzügyminiszter elmondta, hogy az állam 42 500 forint életkezdési támogatást nyújt. A Babakötvény ráadásul Magyarországon az állampapírok és a különböző kincstárjegyek közül a legvonzóbb és legmagasabb megtakarítási hozammal rendelkező forma.

Továbbra is nagy siker a csok

A csok 2016-os bevezetése óta az épített lakások száma megduplázódott, a kiadott építési engedélyek száma pedig megháromszorozódott. Az a cél, hogy a programmal olyan családokon segítsenek, amelyek gyermeket vállalnának.

Varga Mihály hozzátette a csokhoz kapcsolódóan előkészítés alatt állnak a vidéken élők otthonteremtési támogatásának az eszközei, például a falusi csok. Ez is annak a programnak a része lesz, amely megpróbálja kezelni az ország területi különbözőségeit.

A falusi csok azoknak az 5000 fő alatti településen élőknek is segít, akik a vidék népesség megtartó erejét jelentik.”

Forrás: 888

 

Itt lehet hozzászólni !