Eközben: már öt halálos áldozata van a strasbourgi lövöldözésnek

888

Cél a rettegés és a karácsonyi ünnep bemocskolása

Amíg Budapesten Soros György emberei megalkották a mindenkori ellenzéki tüntetések kabaré változatát, a kórházban életét vesztette a strasbourgi lövöldözés egyik sebesültje vasárnap. Ő az ötödik ember, aki meghalt a Chérif Chekatt által kedd este elkövetett támadásban.

Az elhunyt, a 36 éves lengyel állampolgár, Barto Pedro Orent-Niedzielski Strasbourgban élt – írja az MTI.

A karácsonyi vásárban elkövetett merényletnek több sebesültje van, néhányuk állapota súlyos.

A hét folyamán összesen hét embert vettek őrizetbe a támadással összefüggésben, terhelő bizonyíték híján egy ember kivételével mindegyiküket elengedték. Az ügyészség folytatja a nyomozást, hogy azonosíthassa Chekatt esetleges segítőit.

A lövöldöző, Chérif Chekatt hosszú bűnlajstrommal rendelkezett: Franciaországban, Németországban és Svájcban összesen 27 alkalommal ítélték el valamilyen bűnügyben. A merénylő valószínűsíthetően a börtönben radikalizálódott. Chekattot Strasbourg Neudorf negyedében lőtték agyon a járőröző rendőrök csütörtök este.

Chekatt tettét végül az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta magára. A támadó apja, Abdelkrim Chekatt a France 2 francia közszolgálati televíziócsatornának szombat este azt mondta, hogy fia az Iszlám Állam tanait követte, és azt vallotta: a dzsihadisták igaz ügyért küzdenek.

Strasbourgban a múlt heti lövöldözés áldozataira emlékeztek vasárnap este, megtelt emberekkel a város szívében fekvő Kléber tér, amely nem messze található attól a helytől, ahol a lövöldöző tüzet nyitott áldozataira.

Strasbourgban a múlt heti lövöldözés áldozataira emlékeztek vasárnap este, megtelt emberekkel a város szívében fekvő Kléber tér, amely nem messze található attól a helytől, ahol a lövöldöző tüzet nyitott áldozataira. Az egyórás megemlékezés tapssal ért véget, majd a tömeg elénekelte a francia himnuszt.

Forrás: 888

2 hozzászólás “Eközben: már öt halálos áldozata van a strasbourgi lövöldözésnek” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Soros iszonyatos összegekkel támogatja az Iszlám Állammal együttműködő iszlamistákat. Meg kell állítani Sorost, különben nem lesz vége az őrületnek!

  2. Johnny szerint:

    Qqriq! Te miot szívsz?
    Gec* ütős lehet. 😀
    Tehát a CIA is benne van? 🙂

Itt lehet hozzászólni !