Szeretne családi házat 15 millióért?

Ingatlanbazár, Csepel.info

Csepel és a dél-pesti agglomeráció ingatlanpiaca egészen különleges jellemzőkkel bír. A környéken az árak már nem igazán emelkednek, a legnagyobb igény errefelé azonban továbbra is a panellakások iránt mutatkozik. A Balla Ingatan szakértőjének piaci elemzése. 

„Míg néhány hónappal korábban még kapkodtak a vevők a csepeli sétányokon található két, két és félszobás téglaépítésű lakásokért – melyek ára most 24-26 millió forint között alakul -, mára érezhetően csökkent irántuk a kereslet.” – hívta fel a figyelmet Marosvölgyi Gabi, a Balla Ingatlan csepeli és szigetszentmiklósi irodáinak szakmai vezetője.

Ehhez képest az átlagos, 2 + fél szobás panellakások 22-24 millió forintért kelnek el Csepelen, és az igény mindenféle méret és elosztás iránt érzékelhető: keresik a másfél, a kettő és a két és félszobás lakásokat is. Ugyanakkor az is igaz, hogy az ingatlanközvetítő szerint néha kissé hektikusnak mondható piac, tehát előfordul, hogy egy jó áron kínált panellakásra egy bizonyos időszakban nincs kereslet. Októberben például érzése szerint visszaesett a forgalom, míg előtte meglehetősen stabilan alakult, illetve novemberben újra erőteljesebbé vált.

A panelek mellett még az olcsóbb árkategóriákba tartozó ingatlanok iránt mutatkozik jelentősebb érdeklődés: ilyenek például a Csepel-Háros részen található kis házak, melyeket egész elfogadható állapotban 14-17 millió forintért vásárolhatunk meg. Ezeknél azonban figyelembe kell venni azt, hogy mivel zártkerti ingatlanokról van szó, nem vehető fel rájuk hitel. Pedig utóbbi most lényeges tényező, hiszen, mint a szakértő elmondta, az ügyletek 70 százalékában találkoznak kisebb-nagyobb összegű hitelfelvétellel.

Ugyanakkor a – felkapottnak számító – királyerdei részen található, nagyobb értékű, 50-60 millió forintos házak iránt jóval szerényebb a kereslet. Pedig ezen az áron valóban jó állapotú, modern kivitelű, szép ingatlanokat lehet kapni egy vevők által kedvelt környéken. Egyértelműen jobban mennek itt is a 40-50 milliós házak, értelemszerűen az alacsonyabb árak miatt.

Az ingatlanbazár.hu cikkének folytatását elolvashatják az alábbi linken.

ingatlanbazar.hu

4 hozzászólás “Szeretne családi házat 15 millióért?” bejegyzésre

  1. k@k.hu szerint:

    15 millióért vegyen putrit a cigánytanyán az ingatlanbazáros idióta.

  2. borsodivilagos szerint:

    Lefordítva: A sétányokon nincs eladó lakás (amit nálunk hirdetnek), ezért próbáljuk ezzel a cikkel a nálunk hirdetett panellakásokat elsózni… 🙂

  3. Johnny szerint:

    A sétányokon hol a f@xban van téglaépület?
    Az igazi simlis ingatlanda. 🙂

  4. földhözragadva szerint:

    Ha az önkormányzat kicsit nagyobb levegővel nekiállna Háros déli részének közművesítéséhez pl víz, akkor a felmerülő rezsiköltségek miatt odébbállna az a réteg akinek nem szabad kimondani a nevét. Hja, hogy ehhez sokat kell papírozni, jogi akadályokat megoldani, vívni, birkózni? Tőlem lehetne a neve Orbánváros…:) Sztálinváros után szabadon…:(

Itt lehet hozzászólni !