Kettejüknek 7 világkupa-címük van – mindenkit agyonvernek a Veres fivérek

Borsonline

Rómában 1000-en indultak, a Veres fivérek pont-fighting szabályrendszerben három kategóriában indulva 69, 84 és +84 kg-ban győztek, míg light-contactban a 69 kilósoknál nyertek

Két csepeli kick-boxos – akik egyébként testvérek –, Veres Richárd és Roland emberfeletti tettet vitt véghez: Rómából összesen hét Világkupa-trófeát hozott haza.

A fiatalabbik, az eredendően 63 kg-os testsúlyú, 19 esztendős Roland elmondta, fejenként huszonegy ta­lálkozót vívtak meg, és azokon – tiszta mérkőzésidejüket tekintve – egy-egy órát verekedtek.

– A tizedik erőpróbám után akadt egy holtpontom, de mivel sohasem adom fel, hát erőt vettem magamon. A záró finálénk előtt a bátyámmal kimerülten pihentünk, aztán csak összekaptuk magunkat, és nyertünk.

Veres Roland és Richárd tarolt Rómában

Veres Roland a sport­­újságírók 2017-es voksolásán a nyolcadik helyen végzett, és ez­úttal is szeretne tíz közé kerülni. Aligha kétséges, hogy Róma eh­hez óriási segítség számára.

– Pluszerővel tölt el, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végre elismerte a kick-boxot, és ha minden jól alakul, akkor a 2028-as Los Angeles-i olimpia műsorán már ott lesz, tudniillik az amerikaiak nagyon erősen lobbiznak a sportágunkért – magyarázta Roland, aki gyakran napi három edzést tud le, és éppen ezért bírta az olaszországi „gyűrődést”.

borsonline.hu

Itt lehet hozzászólni !