Tölgyessy Péter: A baloldal még fel se fogta, mekkorát bukott Gyurcsány Ferenccel

Inforadio.hu

Lesz-e bukta?

Gyurcsányt és a bukta: ma is az ő embere a miniszterelnök

Tölgyessy Péter szerint a baloldal hihetetlenül nagy intoleranciát mutat a politikai másság iránt. A politikai elemző az InfoRádiónak azt mondta: csak egy-két év múlva fogjuk megtudni, mit hozott valójában a gyurcsányizmus.

Biztató kezdet és problémákkal teli, de küzdéssel teli folytatás – ez jellemezte az első kormányokat a rendszerváltás után. A polgárháborúban való teljes elmerülés az utóbbi évtized történéseinek eredménye – mondta az InfoRádiónak Tölgyessy Péter politikai elemző.

Egyértelmű, hogy ezért a felelősség nagyobb része a baloldalt terheli, amivel különösen nehéz lehet szembenézniük, hiszen mélyen benne van a mitológiájukban, hogy egyedül ők képesek vezetni az országot. Ehhez képest nagyon szerény volt az országvezetési képességük – tette hozzá.

Gyurcsányizmus

Tölgyessy Péter szerint Gyurcsány Ferenc indulásakor tele volt ötlettel, lendülettel és hittel, ám emellett a bármi áron győzni akarás is jellemezte. A volt miniszterelnök mindent alárendelt annak, hogy legyűrje azt a rettenetet, amit Orbán Viktornak hívnak, de végtelen nagy kudarc lett belőle, a baloldal még fel sem fogta, hogy mekkora – fogalmazott.

Az Orbán Viktor elleni küzdelem 1998 óta tart, sőt, a minden jobboldali politikushoz, már Antall Józsefhez így viszonyultak – mondta a politikai elemző. A baloldal hihetetlen intoleranciát mutat a politikai másság iránt, és senkit sem tud kifogástalan demokratának elfogadni, aki nem az ő kultúráját hordozza – fűzte hozzá.

Csak egy-két év múlva derül majd ki, hogy mit hozott a gyurcsányizmus Magyarország és a baloldal számára, amikor már nem ők lesznek kormányon – vélekedett Tölgyessy Péter, megjegyezve: valószínű azonban, hogy sok kérdésben újra kell kezdeniük az építkezést.

Forrás: Inforadio.hu

8 hozzászólás “Tölgyessy Péter: A baloldal még fel se fogta, mekkorát bukott Gyurcsány Ferenccel” bejegyzésre

  1. toto szerint:

    remélem a végét hozta számukra, jó lenne, ha ebben a formájukban végleg eltünnének a politikai térképről.

  2. én szerint:

    Nem csak vele. Miért csak vele. Úgy buktak, ahogy vannak. Egyik se jobb a másiknál. Egymás miatt és saját maguk miatt buktak.

  3. balszélső szerint:

    Miféle kudarcról beszél a cikkíró?
    Ha 2006-ban csak egy kicsikét is őszinte GYF., akkor vestenek. Azóta eltelt lassan 4 év. Az elit meg szépen tollasodott tovább. Beáldoztak egy pártot saját gazdasági érdekükért. Ez az ő döntésük volt.
    Kudarcélménye legfeljebb annak 9 és félmilliónak lehet, akiknek a cehet kell kifizetniük.
    A múlt iránti nosztalgia sem abból fakad, hogy azt sírjuk vissza, amikor fiatalok voltunk. Vagy az akkori politikai berendezkedést.
    Nem. Egy igazságosabbnak vélt elosztást, amikor kétszer annyit vihettem haza reál értékben, mint ma. Amit a gazdasági elt nyúl le a demokrácia nevében.

  4. Öreg halász szerint:

    Egyetértek. Csak a ruha kopott meg egy kicsit. Ráfröccsent egy kis vér meg sár, hát majd ruhát váltanak vagy kimossák abból a több száz milliárd forintból, amit elloptak. A média csodákra képes.

  5. Vátesz szerint:

    Fleto, te itt soha az életben nem leszel már senki. Összes országgyűlési képviselő megkapta a miniszterelnöki lemondásod utánni miniszterelnökjelölési bohózatot okozó és azt magyarázó email sorozatot, amellyel egy taplraesett magyar parasztgyerek még a pártelnöki székből is kibillentett. Ugyanis Fleto a nagy magyar miniszterelnök köszönőlevelet küldetett 2006 nyarán egy, akkor még MIÉP-s közismert szélsőségesnek, aki azt nem átallotta többször is Fleto ellen felhasználni, MSZP-s politikusok előtt égette a főnöküket, azok azóta is hallgatnak. Nem úgy az SZDSZ-esek, akik az első három miniszterelnökjelöltnél bedobták a törölközőt.
    Ide-oda néhány email, úgyhogy a címzett látta, mit kapott az előző, és már állt a bál. A kéthetes bohózatból Bajnai jelölésével kerültek ki, akit a fentemlített parasztgyerek a Wallis-ával együtt takarított ki Csepelről, a legnagyobb budapesti ingatlanüzletből.
    Az ügyről a FIDESZ, a KDNP, az MDF, az SZDSZ és az MSZP összes képviselője emailt kapott, s mindenki hallgat, mint szar a fűben.
    Na Fleto, ezért lesz neked jobb külföldön, mint itthon, mert a NEVETSÉGESSÉG ÖL!

  6. vermes szerint:

    Na, akkor egy kis nosztalgia:

    http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=80507456&t=9151102

    Kovács Ernő elvtárs hozzászólása az index fórumán – még baloldali korából.
    🙂

    (folyt. köv.)

  7. miska72 szerint:

    Még mindíg nem esett le?
    Húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú!

  8. kolonel szerint:

    Nekem az a véleményem hogy nem szabad leírni az MSZP-t.Azért sem mert sajnos sokan szenvednek az Orbán-fóbia,ha mást nem is, sikerült 1998tól belesulykolni az emberekbe a félelmet Orbántól.Nem szabad elfelejteni ezt a 12év hisztéria keltés.Sajnos azok a szavazók akik az új gazdag MSZP-re fognak szavazni még elhiszik,hogy minden baj a FIDESZ-től származik.A Gyurcsány féle kirohanások,hogy megvédjük a baloldalt az csak egy blabla de sajnos sokan elhiszik,és nem veszik észre amit védenek az már nem baloldal.

Itt lehet hozzászólni !