Csepeli sikerek a tűzfegyveres OB-n

csepel.hu

Bár saját (tűzfegyveres lövészetre alkalmas) lőtérrel nem rendelkezik a Csepel Lövész Egylet, csapataival mégis elindult a 2018. évi tűzfegyveres 50m-es Országos Bajnokságon, ahol igen figyelemreméltó módon szerepelt.

Deme Zoltán a Lövész Egylet vezetője számolt be a nem mindennapi eredményekről:

– Az Országos Bajnokságot az új Nemzeti Lőtéren rendezték meg, ahol minden körülmény adott volt egy színvonalas verseny lebonyolításához. Egyesületünk versenyzőinek felkészülését 2003 óta nehezíti, hogy nem rendelkezünk megfelelő lőtérrel, így a felkészítő edzőtáborunkat idén is a pécsi lőtéren tartottuk, ami jóhangulatban és eredményesen telt el. Az OB-t megelőzően pedig a verseny helyszínén fejeztük be a felkészülést.
A kissé nehézkes előkészületek ellenére is 26 egyéni nevezésünk, illetve 5 csapatnevezésünk volt és legnagyobb örömünkre több versenyzőnk is egyéni csúccsal teljesítette a megmérettetést.
A csapatversenyek során a Csepel Lövész Egylet együttesei szép eredményeket értek el: az ifjúsági fiú szabadpisztoly számban 2. helyezés, a junior fiú szabadpisztoly számban 3. helyezés, az ifjúsági fiú fekvő szabadpuska számban 3. helyezés, a junior fiú fekvő szabadpuska számban 4. helyezés, míg az ifjúsági fiú 3 testhelyzetű puska számban 4. helyezés lett versenyzőink jutalma.

A legeredményesebb versenyzőnk idén Török Ferenc lett, aki három csapatunk tagja is volt, illetve dobogóra állhatott az ifjúsági fiú fekvő szabadpuska számban, ahol egyéniben 3. helyezést ért el. A verseny nagyon szoros volt, a 60. lövés végére az első és a harmadik között a különbség 0,7 köregység volt.

Az egyéni versenyek során több versenyzőnk is pontszerző helyen végzett: Török Ferenc 3., 5., Holczer Zsolt 5., Terdik Máté 7., Mészáros Dániel 8.

Ezzel a versennyel véget ért a tűzfegyveres versenyidőszakuk és megkezdjük a felkészülést a légfegyveres időszakra. Versenyzőink nem sokat pihenhetnek, mert hamarosan kezdődnek a Diákolimpia válogatók, illetve a Héraklész döntő- zárta beszámolóját a csepeli lövészek vezetője.
Forrás: Csepel Lövész Egylet

csepel.hu

Egy hozzászólás “Csepeli sikerek a tűzfegyveres OB-n” bejegyzésre

  1. Strici2 szerint:

    Gratulalok a versenyzoinknek.

Itt lehet hozzászólni !