A fagyhalál jogáért tüntettek a balliberálisok

Pesti Srácok, Figyelő, Csepel.info

A közrend és a hajléktalanok védelmét egyaránt szolgálják azok az intézkedések, melyek értelmében tilos lett életvitelszerűen az utcán élni, ám minden hajléktalannak szállást biztosít az állam. Az ellenzék szerint azonban nem kellene szállással és fürdési lehetőséggel “támadni” a hajléktalanokat, inkább hagyni kellene, hogy úgy éljenek – és haljanak meg -, ahogy eddig.

A hajléktalanok ellátását jelenleg kétszáznegyven szervezet támogatja Magyarországon. A kormány kiemelt célja, hogy főleg a téli hónapok közeledtével a rászorulók igénybe vegyék a segítségnyújtást, amelyet az ellátórendszer nyújt.

Fülöp Attila államtitkár arról is beszélt az Echo Televízióban, hogy a hajléktalanság nem Budapest-specifikus, hanem Európa-szerte létező probléma. Magyarországon a fedél nélküliek számára mintegy tizenkilencezer férőhely áll rendelkezésre, amelyek nappal és este is igénybe vehetőek.

Fülöp Attila szerint a legfontosabb feladat, hogy a hajléktalanok ellátása érdekében összehangolják a rendőrség, a diszpécserszolgálat és a szállóhelyek tevékenységét.

Akkor vegyük át, milyen intézkedésekkel rúg bele a kormány a hajléktalanokba „keresztényietlen” módon:

  • Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára nemrég elmondta: országosan 19 ezer férőhely áll rendelkezésre, és idén 9,1 milliárd forintot fordít az állam a rászorulók segítésére
  • az Országos Mentőszolgálat elindítja „gondoskodó csoport” járműveit, amelyek akkor segítenek, ha valaki önerejéből nem képes eljutni egy hajléktalanellátóba.
  • az október 15-én életbe lépett  jogszabályi változás következtében új feladat hárul a hajléktalanellátó rendszerre, ezért a kormány döntött egy 300 millió forintos tartalék létrehozásáról is, 24 órás ellátási lehetőséget nyújtva a rászorulóknak, illetve lehetőséget biztosít olyan helyek, „első befogadási pontok” kialakítására, ahol köztisztasági feladatokat lehet elvégezni az éjjeli melegedőre való szállítás előtt
  • az Emmi háttérintézményeket működtető szervezete, a Hajléktalanokért Közalapítvány által működtetett krízisalapból 203,9 milliót a nappali melegedők meghosszabbított nyitvatartására, valamint az éjjeli szálláshelyek kora délutántól kezdődő működésének finanszírozására fordítanak
  • krízisalapból 72,8 millió forintot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat használat fel

Továbbá azt is tudjuk, hogy a kormány 700 ezer forintot költ egy hajléktalan ellátására évente. Persze ez nem végtelen zseton, ami a haladók szerint szükséges a probléma megoldásához.

És mivel a kormány ilyen csúnyán „belerúgott” a hajléktalanokba, ahogy azt a fentebbi felsorolás is bizonyítja, muszáj volt vasárnap tüntikézni egy kicsit. A Kossuth téren aztán mindenki nyugodtan kiélhette az összes vágyát arra vonatkozólag, hogy saját magát mutogassa. Voltak szép, hangzatos jelszavak A4-es papírokra írva, meg földön hempergőzés. Megtörtént a heti jóemberkedés, igaz, még egyetlen hajléktalant sem mentett meg semmilyen ehhez hasonló liberális performansz…

Mellesleg jól lemérhető, hogy a ballib megoldások a hajléktalanság problémájának kezelésére mennyire működőképesek, ugyanis van erre már példa a világon. Ott van Los Angeles, a liberális mintaváros, a hipokrita limuzindemokraták egyik hazája. Az angyalok városában a liberálisok olyan humanista jóember módjára intézik a dolgokat már hosszú ideje, hogy mára egy egész hajléktalan sátorváros épült fel. Ha nem ők lennének hatalmon, és egy pár fokkal rendezettebb lenne a helyzet, biztos ők is molinókat lóbálnának és a földön hemperegnének az embertelen bánásmóddal szembeni tiltakozásukat kifejezve. De így persze minden rendben van.

Nem csoda, ha maguk a hajléktalanok se veszik be csont nélkül a liberális demagógiát. Emlékszünk még, hogyan járt Juhász Péter, amikor elő akarta adni a szociálisan érzékenyt egy pesti aluljáróban?

Hát így:

Forrás: Magyar Idők, Figyelő

Itt lehet hozzászólni !